MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 31/1 – 2/2, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΑΘΛΗΣΗ

Yoga για παιδιά στον παιδικό πολυχώρο Mimi & Mou

Ένα νέο πρόγραμμα παιδικής yoga ξεκινά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Πολυχώρο Mimi & Mou, για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Τα παιδιά φορούν άνετα ρούχα, βγάζουν τα παπούτσια τους και προσγειώνονται στα στρωματάκια τους! Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.
Παρασκευή 31/1, 18:00 – 18:50 & Σάββατο 1/2, 9:00 – 9:50
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο [email protected]

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στην Ταινιοθήκη

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας προσκαλεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος όλη την οικογένεια για ένα διήμερο. Οι ταινίες που θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη, όλες πρόσφατης παραγωγής και σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μικρού και μεγάλου μήκους) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: από παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι εφήβους –αλλά παρακολουθούνται εξίσου απολαυστικά και από τους ενήλικες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 1/2 & Κυριακή 2/2, 16:00 – 22:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
5€ – 9€ * Οι ταινίες της Camera Zizanio προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο. 

ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια διαφορετική βόλτα για παιδιά, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 1/2, 11:30
Σημείο Συνάντησης:  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα
15€ * Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected], 210 3250341

“Η Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος”

Το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών υποδέχεται παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους σε μια διαδραστική παρουσίαση για την ιστορία της δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος. Μέσω της γιγαντοοθόνης και της ζωντανής συζήτησης και σε συνδυασμό με τα εκθέματα του μουσείου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς γεννιούνται τα αστέρια, οι πλανήτες και τα πλανητικά συστήματα. Θα μάθουν για τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανθρωπότητα από τους αστεροειδής καθώς και για το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν αυθεντικό μετεωρίτη και να κερδίσουν έναν κατόπιν κλήρωσης.
Για παιδιά ηλικίας 5+.
Σάββατο 1/2, 11:30

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Πατήσια
5€ * Κρατήσεις θέσεων στο 6945493302

“Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο”

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!
Κυριακή 2/2, 11:30 – 13:30
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρι ρομποτικής “Κωδικός: Απόδραση”
Σκέψου, προγραμμάτισε και απόδρασε από τον λαβύρινθο! Κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά. Κάνε τις σωστές κινήσεις, βρες το κλειδί και βγες από τον λαβύρινθο. Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθεις να προγραμματίζεις. Θα φτιάξεις το πρόγραμμα που θα καθοδηγήσει το ρομπότ σου μέσα από τους διαδρόμους του λαβύρινθου. Θα μπορέσεις να βρεις το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα και θα σου επιτρέψει να ξεφύγεις;
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 16 άτομα, Ηλικίες: 8-11 ετών
Σάββατο 1/2, 16:00
Ευγενίδειο, Λεωφόρος Συγγρού 387
4€ – 6³€ * Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469663, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected].

«Φτιάξε τον Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το “Σπίτι του Καραγκιόζη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταμορφώνεται σε εργαστήριο, και ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους του πιο αγαπημένου ήρωα του θεάτρου σκιών να το επισκεφτούν. Εκεί τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών, θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές και θα κατασκευάσουν τη δική τους φιγούρα με τον πιο αγαπημένο ήρωα. Στο τέλος αυτής της εμπειρίας θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από τον μπερντέ και να παίξουν σαν αληθινοί καραγκιοζοπαίκτες!
25 παιδιά ανά εργαστήριο.
Κυριακή 2/2, παιδιά 5-7 ετών: 11:00 – 12:30, παιδιά 8-12 ετών: 13:00 – 14:30 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
12€ για κάθε παιδί και 10€ για αδέρφια

“Kαρτ ποστάλ και αφίσες”

Σε αυτό το εργαστήρι επηρεασμένο από το Bauhaus οι γονείς με τα παιδιά τους θα γνωρίσουν, με βάση τις αφίσες και τις καρτ ποστάλ του 1923, την τέχνη της αφίσας, τη γραφιστική στη διαφήμιση και την τυπογραφία στο πλαίσιο του Bauhaus. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν δικές τους καρτ ποστάλ και αφίσες για να παρουσιάσουν και να προβάλουν το σχολείο τους ή ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός.
Για οικογένειες με παιδιά μεταξύ 8-12 ετών. Έως και 15 παιδιά με γονέα. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Κυριακή 2/2, 11:00 – 13:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο [email protected]  

ΤΑΙΝΙΕΣ

KinderDocs: Rediscovery της Phie Ambo στο Μουσείο Μπενάκη

Μια ταινία για όλη την οικογένεια, με θέμα τη φύση μέσα μας, σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό πείραμα 10 εβδομάδων επανασύνδεσης μαζί της. Πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσω της επαφής τους με τη φύση; 47 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 11-16 ετών περνούν 10 εβδομάδες σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο οικοδομής, το οποίο έχει και πάλι ιδιοποιηθεί η φύση. Ο χώρος αυτός γίνεται το σχολείο τους και εκεί είναι ελεύθερα να φτιάξουν μια κοινωνία από το μηδέν, ακριβώς όπως αυτά τη θέλουν. Η ταινία παρακολουθεί τα παιδιά από κοντά, χωρίς σχολιασμό, αυτό το διάστημα όπου μαθητεύουν κοντά στη φύση και καθένα βρίσκει τη θέση και τον ρόλο του στην κοινωνία που τα ίδια επινόησαν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 2/2, 12.00 – 14.00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
4€, 6€

Πρόβατα εναντίον λύκων 2

Η ταινία αποτελεί συνέχεια μιας προ τετραετίας ρωσικής ταινίας κινουμένων σχεδίων γύρω από την αναγκαστική συνύπαρξη δύο προαιώνιων εχθρών.
Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b