MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Οκτώ στάσεις στα καλύτερα bar της πόλης για ποτό μετά το θέατρο

Πού πάμε μετα το θέατρο; Στο κέντρο της πόλης ή σε πιο “εναλλακτικές” γειτονιές χαρτογραφούμε τα πιο φιλόξενα στέκια που προσφέρονται για πότο και… θεατρικές συζητήσεις!

Loser Bar
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μια θεατρική εμπειρία στην πρωτεύουσα δεν θεωρείται πλέον ολοκληρωμένη, αν δεν περιλαβάνει ένα χαλαρό ποτό με την παρέα μετά το τέλος της παράστασης. Εξάλλου, η καλύτερη στιγμή της βραδιάς είναι η “συζήτηση” που ακολουθεί μετά το έργο: η εντύπωση που μας άφησε, οι θεωρίες για το τέλος, οι διαφωνίες και οι συμφωνίες με την υπόλοιπη παρέα.

Ευτυχώς, τα θέατρα στην Αθήνα βρίσκονται συνήθως σε πολυσύχναστες περιοχές, που σφήζουν από νυχτερινή ζωή και όμορφα μπαράκια, που ενδείκνυνται για ένα χαλαρό ποτό μετά το θέατρο.

Εμείς συγκεντρώσαμε οχτώ μπαρ της πόλης, τα οποία συνδυάζουν όμορφη, αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για συζητήσεις, καλά ποτά, ενώ βρίσκονται σε σωστή τοποθεσία, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα πιο δημοφιλή θέατρα αυτή τη στιγμή.

“Μπλε Παπαγάλος” στο Μεταξουργείο
Ο εσωτερικός χώρος του Μπλε Παπαγάλου

Ο εσωτερικός χώρος του Μπλε Παπαγάλου

Τα τελευταία χρόνια το Μεταξουργείο έχει μπει πολύ δυναμικά στον χάρτη διασκέδασης της πόλης συγκεντρώνοντας όχι μόνο εστιατόρια και μπαρ αλλά και πολλά δημοφιλή θέατρα. Ο Μπλε Παπαγάλος, αγαπημένο στέκι καλλιτεχνών είναι ένα από τα πιο γνωστά μπαράκια της πλατείας Αυδή, που σε κερδίζει αμέσως με τη retro διάθεση του και την όμορφη vintage διακόσμηση του. Πέρα από κρασί και απλά ποτά, προσφέρει επίσης καταπληκτικά cocktails, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε είτε στο άρτια διακοσμημένο εσωτερικό του είτε στα τραπεζάκια που βρίσκονται στον πεζόδρομο -αν το επιτρέπει ο καιρός. Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου,” όπου αυτή τη στιγμή παίζεται η πολύ πετυχημένη κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος» καθώς και από τα θέατρα “Απο Μηχανής”, “Μεταξουργείο”.
Μπλε Παπαγάλος, Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

“MoMix Bar” στον Κεραμικό

Στο MoMix θα βρείτε τα πιο εντυπωσιακά cocktails της Αθήνας!

Δεν απομακρυνόμαστε πολύ από το Μεταξουργείο, μιας και ο Κεραμεικός με το Γκάζι είναι εξίσου διάσημα για τα θέατρα και τα μπαράκια τους. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ένα cocktail bar, το MoMix, έχει αλλάξει για τα καλά τα δεδομένα της νυχτερινής ζωής της περιοχής. Αν είστε λάτρεις των ευφάνταστων cocktail και φυσικά των καλών ποτών, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Momix Bar, που έφερε στην Ελλάδα την επαναστατική τεχνική της μοριακής γαστρονομίας, την οποία όμως εφαρμόζει στα cocktail του! Και το καλύτερο; Βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το Θέατρο Άβατον (Μαμ), το Θέατρο Ροές (Βόυτσεκ, Το Δρακοδόντι), το Θέατρο 104 (Το Σύστημα του Πόντζι, Sex), το Σύγχρονο Θέατρο (Μεγάλες Προσδοκίες) κ.α.
MoMix Bar, Κελεού 1, Κεραμεικός

View this post on Instagram

Σαν να βλέπω στο σινεμά την Πατησίων…..

A post shared by Au Revoir Bar (@aurevoir.bar) on

“Au Revoir” στην Κυψέλη

Το Au Revoir είναι ίσως το πιο ιστορικό μπαρ  της πόλης, που παρά την κρίση έχει καταφέρει να επιβιώσει και να θεωρείται ακόμα ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια για ποτό. Άνοιξε το 1958 και αποτελούσε στέκι των μεγαλύτερων σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σήμερα το επισκέπτονται άτομα κάθε ηλικίας, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν το Au Revoir παραμένει στέκι των Αθηναίων. Σε  κοντινή απόσταση από το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Πριν την Αποχώρηση), το Θέατρο Κάππα (Δείπνο Ηλιθίων, Συράνο Ντε Μπερζεράκ) και το Θέατρο Πορεία (Γιούγκερμαν), αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για ένα χαλαρό ποτό μετά το θέατρο.
Au Revoir Bar, Πατησίων 136, Κυψέλη

“Le Roi Bar” στην Πανόρμου
Η ρετρό διακόσμηση του Le Roi

Η ρετρό διακόσμηση του Le Roi

Λίγο μετά τους “ήσυχους” Αμπελόκηπους, βρίσκεται η πλυσύχναστη και γεμάτη ζωή Πανόρμου. Σίγουρα, οι Αμπελόκηποι φέτος ενδύκνυνται για καλό θέατρο, καθώς εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων το «Θέατρο Πόρτα» (Top Girls), το «Θέατρο Άνεσις» (Αρίστος, Η μέθοδος Γκρόνχολμ), αλλά και το ιστορικό «Θέατρο Λαμπέτη». Στην Πανόρμου, όμως, βρίσκονται όλα τα μπαράκια, από τα οποία ξεχωρίζουμε το Le Roi, ειδικά για ένα χαλαρό ποτό μετά το θέατρο. Σε κοντινή απόσταση από όλα τα μεγάλα θέατρα, το Le Roi είναι το απόλυτο ροκ μπαράκι της Πανόρμου (θα το βρείτε σε Ηλιούπολη, Περιστέρι, αλλά και Αγία Παρασκευή). Η διακόσμηση του σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, τότε που οι rock stars ήταν θρύλοι και η ροκ μουσική ήταν στα καλύτερα της. Με φλιπεράκια, jukebox, αντίκες σε κάθε γωνία του μαγαζιού, μουσική από βινύλια και φυσικά ποτάρες, το Le Roi είναι “κλασικό και διαχρονικό όπως το rock”.
Le Roi, Πανόρμου 117Β

“Upupa Epops Bar” στα Κάτω Πετράλωνα

Φωτογραφία: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το Upupa Epops, που έχει πάρει το όνομα του από τα πολύχρωμα πουλιά Εποπίδες, μας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη, όποια εποχή και να το επισκεφτούμε. Απ’ εξω μοιάζει βγαλμένο από κάποια γωνιά της Κούβας, ενώ μόλις μπεις συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για μια αυλή. Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο από το να συζητάμε για θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό, παρέα με τα απολαυστικά ποτά του Upupa Epops. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια, βρίσκετα σε απόσταση αναπνοής από το Θέατρο Κιβωτός (Ρινόκερος) και το Θέατρο Αλκμήνη.
Upopa Epops, Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα

“Loser Bar” στο Σύνταγμα

Τα cocktails του Loser είναι το δυνατό σημείο του bar

Στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα θέατρα της πόλης, θα βρείτε και το Loser Bar. Παρά το όνομα του, κέρδισε αμέσως μια θέση στην καρδιά των Αθηναίων με την cool διακόσμηση του και τα καταπληκτικά του cocktail. Μια funky οπτασία στην καρδιά της πρωτεύουσας, που μας κάνει να νιώθουμε ότι πίνουμε το ποτό μας σε κάποιο τροπικό νησί, το Loser Bar είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα χαλαρό ποτό και όχι μόνο, καθώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο τη μουσική επιλέγουν DJs.
Loser Bar, Βουλής 45-47, Αθήνα

“Monsieur Cannibale” στο Παγκράτι

Εκτός από τα καταπληκτικά του ποτά, το Monsieur Cannibale φημίζεται και για την υπέροχη διακόσμηση και αισθητική του.

Το Παγκράτι έχει γίνει μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα αυτή. Λίγα λεπτά με τα πόδια από το Skrow Theater (Η αρχή του Αρχιμήδη) και το Θέατρο Coronet (Αλίμονο στους Νέους), βρίσκεται το καλύτερο μπαράκι του Παγκρατίου, το Monsieur Cannibale. Ζεστή ατμόσφαιρα, vintage διακόσμηση, απίθανα cocktail (εμείς προτείνουμε την Mango Chilly Margarita), αλλά και καλό φαγητό είναι λίγα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τον Monsieur Cannibale, που θα κάνει το βράδυ σου ακόμα καλύτερο.
Monsieur Cannibale, Βρυάξιδος 24, Παγκράτι

“King George XIV Bar” στον Πειραιά
Το εσωτερικό του King George XIV

Το εσωτερικό του King George XIV

Απομακρυνόμαστε από το λεγόμενο “θεατρικό τρίγωνο” της Αθήνας, για να μιλήσουμε για ένα πολύ ιδιαίτερο μπαράκι του Πειραιά, ο οποίος μπήκε και πάλι στον “θεατρικό χάρτη” της Αθήνας λόγω των ποιοτικών παραγωγών του Δημοτικού Θεάτρου (Πόλεμος Και Ειρήνη, Ένα Αλλοιώτικο καλοκαίρι). Λίγα μόνο λεπτά με τα πόδια από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  θα βρείτε καλά κρυμμένο ένα μπαράκι ονόματι King George XIV. Μπορεί εξωτερικά να φαίνεται μικρό, αλλά μην κάνετε το λάθος να το προσπεράσετε. Με την αρχοντική του διακόσμηση και τον παριζιάνικο του αέρα αποτελεί σίγουρα ένα “διαμαντάκι” του Πειραιά, ενώ είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα ήσυχο αλλά όμορφο μπαρ για το ποτό τους.
King George XIV Bar, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α’ 14, Πειραιάς

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b