MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: 5 κορυφαίες επιλογές ψυχαγωγίας

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Tiger Lillies στο Fuzz Club

Οι «Νονοί του avant-garde καμπαρέ» θα παρουσιάσουν ένα χορταστικό και συναρπαστικό show με αποσπάσματα από ολόκληρη την καριέρα τους, προς ευχαρίστηση παλιών και νέων θαυμαστών. Ανάμεσα σε αυτά, θα ακούσουμε για πρώτη φορά και τα νέα τραγούδια τους, εμπνευσμένα από τα ρεμπέτικα που ο Martyn Jackques λάτρεψε στην πρώτη τους επίσκεψη εδώ, δοσμένα φυσικά μέσα από την ανατρεπτική ματιά των Tiger Lillies.
Σάββατο 25/1, 20:00
Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
25€ – 28€

ΘΕΑΤΡΟ

Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Μέγαρο

Ο Γιάννης Χουβαρδάς ανεβάζει τον τρίτο Ίψεν της 45χρονης πορείας του, σε νέα μετάφραση, στον «ιδανικό» -όπως τον χαρακτηρίζει- για το έργο, χώρο του Υποσκηνίου του Μεγάρου. Στη συνταρακτική ποιητική δυστοπία που χτίζει ο μεγάλος Νορβηγός, δίνονται ανάμεσα στα μέλη της παλιάς γενιάς αδυσώπητες μάχες ζωής και θανάτου για την κατίσχυση πάνω στο νέο αίμα. Ερωτικό μελόδραμα, έργο τρόμου, αναρχικός ρεαλισμός, μαύρη κωμωδία, ειρωνικό γκροτέσκο – με άλλα λόγια, η πολυδιάστατη χρωματική παλέτα του ονειρικού κόσμου που συνθέτει ο Ίψεν. Δείτε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 25/1, 18:00 & 21:00, Κυριακή 26/1, 21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
14€ φοιτητικό, 20€ γενική είσοδος

Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έρχεται σε επαφή με το εμβληματικό έργο του Tenesse Williams, «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι», από τις 24 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή. Ίσως το ποιητικότερο έργο του συγγραφέα, με αυτοβιογραφικές αναφορές και ιδιαίτερα φορτισμένο «παρελθόν». Καταξιωμένοι καθώς και νεότερης γενιάς ηθοποιοί και σταθεροί συνεργάτες του Γ. Παπαγεωργίου, θα προσπαθήσουν να «βυθίσουν» το θεατή στην προβληματική του συγγραφέα και στον τρόπο που δύο γυναίκες μπορούν να αγαπήσουν τον ομοφυλόφιλο Σεμπάστιαν, έναν ποιητή που υποστήριζε ότι «η ζωή ενός ποιητή είναι το έργο του και το έργο του είναι η ζωή του».
Παρασκευή 24/1, 21:15, Σάββατο 25/1, 18:30, Κυριακή 26/1, 21:15
Θέατρο Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα
12€ – 20€

ΈΚΘΕΣΗ

Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική-  20ός Αιώνας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Γιάννης Μόραλης, “Μορφή” (1951)

Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζουν στους χώρους του Ιδρύματος την έκθεση «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική στον 20όαιώνα». Εβδομήντα τρεις μοναδικοί πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την περιπέτεια της ανθρώπινης μορφής στην ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής, του 20ού αιώνα. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των ζωγράφων: Συμεών Σαββίδη, Θάλειας Φλωρά Καραβία, Κωνσταντίνου Παρθένη, Θεόφραστου Τριαναταφυλλίδη, Σπύρου Παπαλουκά, Όθωνα Περβολαράκη, Περικλή Βυζάντιου, Γιώργου Μπουζιάνη, Νικόλαου Λύτρα, Γεράσιμου Στέρη, Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιάννη Μόραλη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γεώργιου Βακιρτζή, Κωνσταντίνου Βυζάντιου, Παναγιώτη Τέτση, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Χρίστου Καρά, Γιάννη Γαΐτη, Παύλου Διονυσόπουλου, Δημήτρη Μυταρά, Αλέκου Φασιανού, Αχιλλέα Δρούγκα, Χρόνη Μπότσογλου, Θανάση Μακρή, Μιχάλη Μαδένη, Ξενοφώντα Μπήτσικα, Γιώργου Ρόρρη κ.ά.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιανουαρίου έως 26 Απριλίου 2020.
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα, T: 210-3611206

ΣΙΝΕΜΑ

Τζότζο

To «Τζότζο» του κωμικού «κανίβαλου» Τάικα Γουαϊτίτι δεν είναι μια εύκολη ταινία, παρά τη φαινομενική αθώα και τρυφερή ματιά της πάνω στην ιστορία του 10χρονου ήρωα που διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον (είναι ένας μικρός ναζί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου) και την καρδιά του (ερωτεύεται την εβραιοπούλα που κρύβει η μητέρα του στο σπίτι τους), έχοντας για φανταστικό φίλο του τον Χίτλερ. Το πως μεταφέρει ο Γουαϊτίτι την παιδική φαντασία στα καρέ του είναι ένα επίτευγμα: ο παραλογισμός ενός φρικτού γεγονότος (ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και οι ναζιστικές θηριωδίες) αναδεικνύεται μέσω ανίερων κωμικών στοιχείων που σηκώνουν μεγάλη κουβέντα αλλά βγάζουν και πολύ γέλιο όταν ξεπερνάς το αρχικό σοκ. Ο ίδιος ο νεοζηλανδός σκηνοθέτης υποδύεται τον Φίρερ στην ταινία που απέσπασε 6 υποψηφιότητες για όσκαρ.
Διαβάστε την κριτική

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b