MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

  Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης, της Νάσης Τουμπακάρη στο Μικρό Άνεσις

  Ο μονόλογος «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» της Νάσης Τουμπαράκη έρχεται, από τις 22 Ιανουαρίου 2020, στο Μικρό Άνεσις, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Θανάση Παπαγεωργίου.

  Monopoli Team

  Ο μονόλογος «Εγώ, Ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου παρατείνεται και θα παρουσιάζεται από τις 22 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη στις 20:00, στη νέα θεατρική σκηνή του Μικρού Άνεσις.

  Μετά από μια διετία στο Θέατρο Στοά και μετά από τις συγκινητικές παραστάσεις στη Σύρο, τη γενέτειρα του Μάρκου και στον Πειραιά, τον τόπο που λάτρεψε και τον λάτρεψε, η παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

  Μάρκος Βαμβακάρης

  «Εγώ, Ο Μάρκος Βαμβακάρης»: Το έργο

  Tο έργο της Νάσης Τουμπακάρη βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο…

  Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους «μυημένους», φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.

  Μάρκος Βαμβακάρης

  Σημείωμα Θανάση Παπαγεωργίου

   «Στο ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ δεν γίνεται προσπάθεια να γίνει μόνο μια απλή περιγραφή της ταραχώδους και δύσκολης ζωής του μεγάλου συνθέτη. Στόχος είναι να καταδειχτεί παράλληλα μια περίοδος της Ελλάδας που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες προβλήματα που είχαν προκύψει από την πολιτική αστάθεια και το παιχνίδι που παίζανε εις βάρος της οι μεγάλες δυνάμεις. Η ζωή του Μάρκου προσφερότανε για κάτι τέτοιο, αφού γεννημένος στα 1905 πέρασαν από πάνω του τα σημαντικότερα γεγονότα μιας εβδομηκονταετίας που περιλάμβανε δύο παγκόσμιους πολέμους, δύο δικτατορίες, την Κατοχή, τον εμφύλιο, την μεγάλη καταστροφή του 1922 και το μεγάλο κύμα της προσφυγιάς, που επίσης σφράγισε την εξέλιξη της Ελλάδας σε πάρα πολλούς τομείς.

  Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους ‘μυημένους’, φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.»

  *Η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

   

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Νάση Τουμπακάρη
  Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

  Σκηνικά: Λέα Κούση
  Κοστούμια: Λέα Κούση

  Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου

  Διάρκεια: 95 λεπτά
  Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 14 ευρώ | Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65: 12 ευρώ | Ατέλεια: 5 ευρώ
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22 Ιανουαρίου 2020 έως 26 Φεβρουαρίου 2020
  Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
  Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:00
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis-mikri-skini/egw-o-markos-vamvakaris/
  Πληροφορίες Χώρου: Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι. Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Κέντρο
  Θέατρο Μικρό Άνεσις
  Απο 22/01/2020 εως 26/02/2020
  Κηφισίας 14, Αθήνα
  Τετάρτη: 20:00
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Διαγωνισμός για πολλά… OSCAR: κέρδισε μαγευτικά τριήμερα σε ονειρεμένους ξενώνες!
  THE REAL ROBOKIDS: το χρονικό μιας θαυμαστής πορείας προς ένα λαμπρό μέλλον
  Εγγραφείτε στο Newsletter μας
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο e-mail σας τις προτάσεις μας