MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας

Ο σπουδαίος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός και μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από ανακοπή, σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 70 ετών.

Monopoli Team

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, ο Γιώργος Ζήκας υπήρξε μεγάλη μορφή του λαϊκού τραγουδιού της περίφημης σχολής της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1949 στη συμπρωτεύουσα και σταμάτησε το σχολείο στην Γ’ Γυμνασίου. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα και μετά τον στρατό, άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Αργότερα άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε νησιά και, σε ηλικία 30 ετών, ξεκίνησε να ασχολείται με το μπουζούκι.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον ώθησε στη δισκογραφία κι έτσι ο Γιώργος Ζήκας το 1985 έκανε το ντεμπούτο του με τα τραγούδια του δίσκου «Με τα φεγγάρια χάνομαι», που τραγούδησαν ο Σταύρος Λογαρίδης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Συνεργάστηκε επίσης με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Μαριώ, το Γιώργο Νταλάρα, τον Κώστα Μακεδόνα, το Λευτέρη Ζερβουδάκη, τη Σοφία Παπάζογλου και την Κατερίνα Κούκα.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή στο Facebook ο Θωμάς Κοροβίνης.

«Πένθος. Με ανείπωτη θλίψη ανακοινώνω τον αιφνίδιο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Γιώργου Ζήκα. Ετοιμαζόμασταν με μεγάλη χαρά για την παρουσίαση του βιβλίου του “Εμπειρικά” και την συναυλία που είχαμε οργανώσει για την Κυριακή. Ο χάρος τον βρήκε μεσοστρατίς. Η απώλεια είναι αβάσταχτη. Η Θεσσαλονίκη ορφανεύει άλλη μια φορά από ένα από τα πιο άξια τέκνα της», έγραψε.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b