MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις για τις γιορτές με προσκλήσεις από το Monopoli.gr

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα του Monopoli.gr είναι θεατρικά. Για τις ημέρες των γιορτών εξασφαλίσαμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις και δωρεάν εισιτήρια για τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της χρονιάς!

Η Μαρία Ναυπλιώτου στο Master Class στο θέατρο Δημήτρης Χορν
Monopoli Team

Ελληνικά έργα

«Μαρίκα» στο θέατρο Χώρα

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Το κείμενο έγραψε ο Πέτρος Ζούλιας, αφού πρώτα έκανε μία βαθιά έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της. Άλλοτε αστεία κι άλλοτε δραματικά, τα γεγονότα δημιουργούν μια σκηνική αφήγηση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος.
Πρωταγωνιστουν οι: Νένα Μεντή, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Σαμόλης, Δεπάστας Γιώργος, Πατέλης Μάκης, Μαντζουράνη Χριστιάννα, Τουντασάκη Μαριάννα, Λόξας Γιώργος, Σίντος Γιάννης, Τόνια Μαράκη, Ναταλία Αθανασιάδη, Παναγιώτης Ράιος.

Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ρένα» στο θέατρο Ακροπόλ

Το έργο του Αύγουστου Κορτώ σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα από τη ζωή της ιερόδουλης Ρένας. Πρωταγωνιστούν οι: Υρώ Μανέ, Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Αρίστος» στο θέατρο Άνεσις

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου». Η ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις εννέα χαρακτήρων που συνδέονταν μαζί του. Πρωταγωνιστούν οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ο χορός της φωτιάς» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολείται με μια ακόμα ιστορική στιγμή του Ελληνισμού του 20ου αιώνα. Οι σφαγές, ο εκτοπισμός των Ποντίων αλλά και ο αντιστασιακός τους αγώνας ζωντανεύουν μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες. Τα σκηνικά του εργαλεία παραμένουν σταθερά: Η μουσική, η κίνηση και η αναπαράσταση. Στην 11μελή πρωταγωνιστική ομάδα ηγούνται οι Χρήστος Λούλης και Ιωάννα Παππά.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου δικαιώνεται για την επιλογή του να τολμήσει πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Γι’ αυτό και συνεχίζει με πλήρη σεζόν στο ανέβασμα του. Αναθέτοντας τη διασκευή στον ποιητή Στρατή Πασχάλη, διαχειρίζεται συμπυκνωμένη την περιπέτεια του Φιλανδού τυχοδιώκτη και παραδίδει μια εύρυθμη και χορταστική παράσταση. Μέσα στο πολυσυλλεκτικό θίασο επιβάλλεται η ερμηνεία του Γιάννη Στάνκογλου στον επώνυμο ρόλο.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Το Νερό της Κολωνίας» στο Εθνικό Θέατρο

Σε αγαπημένη σκηνοθέτιδα των έργων του Ευθύμη Φιλίππου εξελίσσεται η Αργυρώ Χιώτη που για τρίτη φορά αναλαμβάνει τη νέα του δραματουργία με την ομάδα των Vasistas. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ο χορός έξι γυναικών – Ελένη Βεργέτη, Κατερίνα Παπανδρέου, Σοφία Πριόβολου, Καλλιόπη Σίμου, Αργυρώ Χιώτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη – και ο ρόλος που παίζουν στο μεταφυσικό ταξίδι ενός ανθρώπου και τη διαδρομή του προς το θάνατο.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» στο θέατρο Βέμπο

Το κλασικό αριστούργημα του Στρατή Μυριβήλη που καθόρισε ολόκληρες γενιές Ελλήνων αναγνωστών περνάει στα χέρια του Πέτρου Ζούλια. Ο Μυριβήλης μας μεταφέρει στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου, όπου η απαγορευμένη ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο νέους εξεγείρει την τοπική κοινωνία. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Λένα Παπαληγούρα και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Αξύριστα πηγούνια» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Γιώργος Παλούμπης επιμένει στο δρόμο του ρεαλισμού που υπηρετεί με εντιμότητα και συνέπεια. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου, ένα κοινωνικό υπαρξιακό δράμα με χιούμορ και σασπένς.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ο Κάτω Παρθενώνας» στο Θέατρο Άλμα


Το έργο του Μηνά Βιντιάδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Θέατρο «Άλμα» σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή. Στην Ελλάδα του σήμερα, ένας χρηματιστής και ένας άστεγος διαπραγματεύονται μια «συνεργασία» που ισορροπεί εφιαλτικά ανάμεσα στην ιδεολογία και τη δικαιολογία, τη φτώχεια και την ηθική εξαθλίωση, την ευκαιρία και την καταστροφή, τη δολοφονία και τη σωτηρία.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Tο μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» στο Θέατρο Αργώ

Με αφορμή το διαχρονικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου δύο κυρίες του ελληνικού θεάτρου συναντώνται στο θέατρο Αργώ: Η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει τη σκηνοθεσία και η Αιμιλία Υψηλάντη «ζωντανεύει» την ομώνυμη ηρωίδα.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«170 τετραγωνικά» στο θέατρο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Μετά το θρίαμβο του «Χαρτοπόλεμου», ο Γιωργής Τσουρής στέφεται επικεφαλής μιας ακόμα κοινωνικής σάτιρας ρεαλιστικής υφής. Ο ηθοποιός και συγγραφέας επανακάμπτει με μια ιστορία ελληνικής μικροαστικής τρέλας που απογειώνει η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Καλοκουρδισμένο σύνολο ηθοποιών – Αμαλία Αρσένη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Άννα Πατητή, Γιωργής Τσουρής – που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το σουρεαλιστικό.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Άγριος σπόρος» στο Επί Κολωνώ

Μια ακόμα παράσταση – φαινόμενο – από τις πολλές που έχει υπογράψει η ομάδα ΝΑΜΑ – παρουσιάζεται για 5η σεζόν! Η Ελένη Σκότη χτύπησε φλέβα με το έργο του Γιάννη Τσίρου, ανέδειξε όλους τους χυμούς του και επένδυσε στα πρόσωπα των ερμηνευτών: Καταρχάς στον Τάκη Σπυριδάκη που απογείωσε τη φήμη της παράστασης και τώρα στον Στάθη Σταμουλακάτο, γνωστό για τις σαρωτικές ερμηνείες του.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» στο θέατρο Σταθμός

Η βασισμένη σ’ ένα πρωτότυπο κείμενο της Ευσταθίας παράσταση της Κίρκης Καραλή φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή τη συγκλονιστική ζωή μιας γυναίκας της που η επίδραση της στη σύγχρονη ιστορία υπήρξε τεράστια. Στον ομώνυμο ρόλο η Πέγκυ Τρικαλιώτη που τιμήθηκε δύο φορές για τη συγκεκριμένη ερμηνεία της. Μαζί της η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Την αγαπημένη τραγωδία του Σοφοκλή σκηνοθετεί ο Σάββας Στρούμπος. Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου ερευνητικού εργαστηρίου πάνω στην αρχαία τραγωδία, που αντιμετωπίζει την «Αντιγόνη» ως ένα έργο για την επανεκκίνηση της ζωής μετά τον πόλεμο. Πρωταγωνιστούν οι: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» στο θέατρο Αλκμήνη

Στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Βάσια Αργέντη, δυο γυναίκες αποζητούν, όχι το δυτικό όνειρο όπως κάνουν οι μετανάστες, αλλά μία ανθρώπινη ζωή. Μια ζωή δίχως διώξεις, εγκλήματα και πολέμους. Παίζουν: Αρετή Κετιμέ, Τζούλι Τσόλκα, Γιάννης Χαντέλης, Θεώνη Φύτρου, Σωτηρία Χρυσικοπούλου. Στο πιάνο ζωντανά ο Ανδρέας Καρανίκας.
Κερδίστε Προσκλήσεις

Δείτε στην επόμενη σελίδα: Απολαυστικές Κωμωδίες

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b