MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Travel Tip's

Οι 10 ιδανικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα, από τους Τravelen

Χριστούγεννα, η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου! Τι είναι αυτό που την κάνει όμως τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη; Μα φυσικά τα δώρα, τα φωταγωγημένα δέντρα, τα μελομακάρονα, το ζεστό κρασί, οι στολισμένες πόλεις, αλλά κυρίως οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Monopoli Team

Όλοι ψάχνουν τον προορισμό που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμιών τους και θα τους χαρίσει τις πιο μαγικές γιορτές. Ζητήσαμε λοιπόν από τους Travelen, δύο δραστήριους ταξιδιώτες και instagramers, να μοιραστούν μαζί μας το δικό τους top-10 με τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

 Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα! Από τη μια το χιόνι που σκεπάζει απαλά την πόλη και από την άλλη το φωτισμένο κάστρο και η γέφυρα των Αλυσίδων που αντικατοπτρίζονται στα νερά του Δούναβη, δημιουργούν το κατάλληλο γιορτινό σκηνικό. Τα ατέλειωτα Christmas Markets που σερβίρουν φαγητό, ζεστό κρασί (gluhwein) και παραδοσιακά γλυκά είναι το αποκορύφωμα μίας πόλης που ζει και αναπνέει για τα Χριστούγεννα!

Θεσσαλονίκη

Η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας έχει βαλθεί να γίνει ένας από τους καλύτερους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς των Βαλκανίων. Τα νεότευκτα Christmas Markets, ο φωταγωγημένος πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Αριστοτέλους κάνουν μικρούς και μεγάλους να μην μπορούν να μείνουν στο σπίτι!

Λονδίνο

Όποιος δεν έχει δει το Λονδίνο στολισμένο δεν έχει νιώσει την μαγεία των Χριστουγέννων! Η πρωτεύουσα της Αγγλίας μεταμορφώνεται κατά την περίοδο των γιορτών σε έναν κατάφωτο προορισμό, γεμάτο ζωή και κέφι. Σκεφτείτε την Tower Bridge στολισμένη και εσείς να είστε μέσα σε ένα κόκκινο λεωφορείο εξερευνώντας την πόλη..!

Βιέννη

Η Βιέννη είναι ένας από τους πιο γνωστούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς παγκοσμίως! Φώτα, Christmas Markets, δεκάδες εκδηλώσεις και αγορές συνδυάζονται άψογα με το αριστοκρατικό της ύφος. Οι στολισμένοι πεζόδρομοι στο ιστορικό κέντρο της και οι καθημερινές εκδηλώσεις, οι οποίες συνοδεύονται από λουκάνικα και ζεστό κρασί, δίνουν μία βαθιά χριστουγεννιάτικη νότα στη Βιέννη!

Ντουμπάι

Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε Χριστούγεννα σε μία παραλία και από δίπλα σας να περνούν καμήλες; Η απάντηση έρχεται από το Ντουμπάι, στο οποίο θα βρείτε μία διαφορετική προσέγγιση των Χριστουγέννων, πιο ουδέτερη (λόγω θρησκείας), πιο απλή και φυσικά πιο ζεστή!

Πράγα

Στην Πράγα οι αλχημείες για μαγικά Χριστούγεννα γίνονται από νωρίς και για αυτό κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι την προτιμούν για να περάσουν εκεί τις γιορτές. Στην πόλη των αλχημιστών τα πάντα είναι στολισμένα από δέντρα και κτίρια έως μαγαζιά και βιτρίνες. Κάθε πλατεία έχει τη δική της Χριστουγεννιάτικη αγορά, με μπάντες και δεκάδες γαστρονομικούς πάγκους. Εσεί θα λείψετε από ένα τέτοιο χριστουγεννιάτικο γλέντι;

Μπρατισλάβα

Μπορεί να βρίσκεται στη σκιά της πριγκιπικής Βιέννης όμως έχει να επιδείξει τη δική της Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Μια ιστορία που περιέχει βασιλείς, χαλούσκι, χριστουγεννιάτικες αγορές, και ένα UFO! Τα πλακόστρωτα μεσαιωνικά σοκάκια, η πανέμορφη πύλη του Μιχαήλ, ο μπλε ναός, η “αιωρούμενη” πύλη Laurinc και φυσικά το Κάστρο θα σας κάνουν να αγαπήσετε το κρυμμένο διαμάντι της κεντρικής Ευρώπης λίγο περισσότερο τα Χριστούγεννα, όπου όλα θα είναι στολισμένα!

Τρίκαλα

Ακούς “Χριστούγεννα στην Ελλάδα” και η πρώτη πόλη που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα Τρίκαλα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον περίφημο Μύλο των ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας. Το παραμυθένιο σκηνικό ξεπερνάει την φαντασία και χαρίζει υπέροχες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τα Τρίκαλα;

Κρακοβία

Η Κρακοβία είναι ένας αξιόλογος προορισμός για να περάσει κάποιος τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων, της διαμονής και της διατροφής την φέρνουν ψηλά στην προτίμηση. Η πόλη συνδυάζει την έντονη ζωή και τα πολλά αξιοθέατα, ενώ την περίοδο των Χριστουγέννων ντύνεται με ένα λευκό πέπλο και φωτίζεται από εκατομμύρια λαμπάκια!

Λαπωνία

Η Λαπωνία δεν θα μπορούσε να λείπει και φέτος από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς! Εκτείνεται στα εδάφη της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και λίγο της Ρωσίας. Αποκορύφωμα είναι ασφαλώς το χωριό Ροβανιέμι στην Φιλανδία. Μπορεί να είναι ένας ακριβός προορισμός όμως αξίζει τα χρήματά του καθώς μεταφέρει τον επισκέπτη για καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων! Λογικό με τόσο χιόνι, τόσα λαμπάκια, ξωτικά, βόλτες με χάσκι, ταράνδους και φυσικά τον Άγιο Βασίλη!

Ποιοι είναι οι Travelen;

Η Έλενα & ο Νίκος, ή αλλιώς Travelen, είναι το πρώτο ελληνικό Travel blogger ζευγάρι.

Η λέξη “Travelen” προκύπτει από τον συνδυασμό του ταξιδιού (Travel) και των αρχικών από τα ονόματά μας (EN). Δεν έχουν κάποια φοβερή ιστορία, για το πώς τελικά ξεκίνησαν, έχουν όμως τα πιο δυνατά όπλα, την τρέλα και την αγάπη τους για τα ταξίδια. Προτεραιότητα τους είναι να γνωρίσουν νέα μέρη & γεύσεις, διαφορετικές κουλτούρες & ανθρώπους και όλα αυτά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο! Ο κόσμος τους γνωρίζει και τους ακολουθεί πιστά για να γνωρίσει νέους προορισμούς και ταξιδιώτικα tips, όχι μόνο μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram, που ξεπερνούν τους 24.000 followers, αλλά και μέσα από το blog τους travelen.eu.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b