MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις που μάς προσκαλούν να μείνουμε στην πόλη

Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την πόλη της Αθήνας, καλώντας τους Αθηναίους – και όχι μόνο – να «νιώσουν τη μαγεία».

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και όλους τους επισκέπτες της πόλης, να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, που φέτος θα βάλει τα δυνατά της να είναι πιο λαμπερή από ποτέ, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.  καλύπτοντας ταυτόχρονα όλα τα είδη των τεχνών και όλα τα γούστα.

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα σε αριθμούς

60 καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες & pop-up events, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, 3 προβολές open air στο Θησείο, 1 pop-up μουσείο στο Σύνταγμα, 1 παραμυθένιο χωριό στην Πλατεία Κλαυθμώνος, 1 φωτεινή διαδρομή στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις σε 76 διαφορετικά σημεία της Αθήνας για 31 ολόκληρες μέρες!

Φέτος, στόχος η «αποκέντρωση»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη τύπου όπου παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των γιορτών από κοινού με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, και τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνο Δέδε, αναφέρθηκε σε όλες τις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε κάθε γωνιά της Αθήνας, μέσα στον Δεκέμβρριο, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι για την πόλη η «αποκέντρωση», να μπορεί δηλαδή ο κάθε ένας να γιορτάσει τα Χριστούγεννα μέσα από εκδηλώσεις στη γειτονιά του.

«Υιοθέτησε την πόλη σου»

Η πόλη της Αθήνας ήδη έχει αρχίσει να φωταγωγείται, με την πολύτιμη συνδρομή εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Το Christmas Light Festival στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Στις 10 Δεκεμβρίου μια φωτεινή έκπληξη, μάς περιμένει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στη γιορτινή Αθήνα ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο, που θα μάς βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Η επίσημη έναρξη των γιορτών στην πλατεία Συντάγματος

Επίσης την Τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου, θα έχουμε την επίσημη έναρξη των γιορτών με τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Το πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, των 17 μέτρων, θα είναι φυσικό και θα φωταγωγηθεί, μόλις ο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δώσει το έναυσμα για την έναρξη μιας φαντασμαγορικής βραδιάς με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. 

Batala Atenas

Η μουσική

Φυσικά, από τη γιορτή της φωταγώγησης δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική, γι’ αυτό και θα «ντύσουν» τη βραδιά με τις φωνές τους η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής, με τη συνοδεία της Athens Big Band. Ταυτόχρονα, η ομάδα κρουστών Batala Atenas θα δίνει το ρυθμό!

3D projection mapping με φόντο τη Βουλή

Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές θα «ντύσουν» με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο της Βουλής, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων.

Οι μουσικές εκδηλώσεις καθημερινά

Καθημερινά σε όλη την πόλη – ακόμα και στα πιο απρόσμενα σημεία – θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50 popup events, συναυλίες και χορευτικά shows. Κεντρική θέση στα μουσικά events των γιορτών έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, στην οποία θα ανέβουν, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, τα πιο αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής, ανάμεσά τους οι Tamta, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics και πολλοί ακόμα.

Jochen Miller

Η έναρξη, όμως, των μουσικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα θα γίνει με το Glasshouse project «We play your wish, ένα πρωτότυπο jukebox από γυαλί! Διάσημοι djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί των πιο αγαπημένων ραδιοφωνικών σταθμών, μαζί με δύο dj guests, τον Ολλανδό Jochen Miller και την Xenia Ghali, συμπράττουν για καλό σκοπό. Πότε; Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Ένα pop-up μουσείο στήνεται στο Σύνταγμα

Σστην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου, θα τα βλέπουμε όλα… αλλιώς! Μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens εγκαθίστανται σε ένα popup μουσείο για να μας μεταφέρουν, από το κέντρο της πόλης, σ’ έναν κόσμο γεμάτο χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις.

Χριστούγεννα: Μία γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά

Και μιας και τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά – μα και σε όσους αισθάνονται παιδιά – από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, τον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθηση και τις Παιδικές Χαρές του ΟΠΑΝΔΑ, για να σκορπίσουν ατέλειωτα παιδικά χαμόγελα!

Τα Παραμυθούγεννα της πλατείας Κλαυθμώνος

Η πλατεία Κλαυθμώνος μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό παραμυθένιο χωριό, με την υπογραφή του δημιουργού Γ. Δ. Λεμπέση. Στα Παραμυθούγεννα, από τις 21 Δεκεμβρίου, οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν, μοιράζοντας χαρά, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings περιμένουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Extra tip: κάθε μέρα στις 17.30, μικροί αλλά και μεγάλοι ανάβουν το Δάσος των Πυγολαμπίδων με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Άη-Βασίλη: του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας.

Παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, ενώ μικροί και μεγάλοι «φωτίζουν» την πόλη με τις ευχές μας και απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Οpen air προβολές στο Θησείο

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο σινεμά, όπου σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας, θα προβληθούν 3 απολαυστικά φιλμ.

Επιστροφή στην καρδιά της πόλης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου θα αποχαιρετήσουμε το 2019 και θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, με ένα εντυπωσιακό show στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Μουσική, κέφι, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν αγαπημένα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως η Demy, η Ήβη Αδάμου, η Josephine και η 40μελής χορευτική ομάδα των Wolves.

ΜΕΛΙSSES

Τον ρόλο των headliners αναλαμβάνουν οι ΜΕΛΙSSES, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί και αργότερα, με ένα δυνατό dj set!

Για έναν ολόκληρο μήνα, λοιπόν, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαφορετική Αθήνα, να ζήσουν την πόλη τους με έναν αλλιώτικο τρόπο, πιο μαγικό, πιο λαμπερό, βρίσκοντας λόγους να μείνουν έξω περισσότερο, κάνοντας βόλτες στους δρόμους της πόλης που θα φοράει τα γιορτινά της!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b