MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Πέντε χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο εξωτερικό με budget έως 100 ευρώ!

Ψάξαμε τις προσφορές των αεροπορικών εταιριών και ανακαλύψαμε 5 προορισμούς για τα τέλη Δεκέμβρη με εισιτήρια που δεν ξεπερνούν τα €100, για να απολαύσετε τις γιορτινές μέρες στο εξωτερικό χωρίς να ξεφύγετε στον προϋπολογισμό σας.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Στην αυτοκρατορική Βιέννη με την Wizz

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι από τους πιο κλασικούς προορισμούς για τις γιορτές. Με ένα ζεστό, αλκοολούχο weihnachtspunsch στο χέρι πάρτε την οδό Kärntner από την Κρατική Όπερα της Βιέννης προς τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και συνεχίστε για το παλάτι Hofburg. Στη διαδρομή αυτή θα πετύχετε τους πιο καλαίσθητους φωτισμούς που έχετε δει ποτέ!
Την καλύτερη αναμνηστική φωτογραφία θα την βγάλτε μπροστά από τα ανάκτορα Μπελβεντέρε. Οι καθρεφτισμοί του φωταγωγημένου και στολισμένου στα γιορτινά παλατιού μπροστά στην λίμνη θα δημιουργήσουν το πιο ινσταγκραμικό εφε! Όμως κακά τα ψέμματα, το αναμφισβήτητο highlight στην Βιέννη τέτοια εποχή είναι οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της. Ξεχάστε την δίαιτα και ενδώστε στους πειρασμούς της μεγαλύτερης αγοράς της πόλης, της Christkindlmarkt, μπροστά από το δημαρχείο Rathaus ή στο πιο εκλεπτυσμένο Schönbrunn.
Ημερομηνίες: 27-31/12
Εισιτήρια: από €95

Στην «Αιώνια Πόλη» Ρώμη με την Ryanair

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές υπάρχουν ακόμα εισιτήρια κάτω των 100 ευρώ για να κάνετε ένα γιορτινό “ζέσταμα” στην αιώνια πόλη. Επίκεντρο των στολισμών κάθε χρόνο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Φέτος, η περίφημη φάτνη της θα ταξιδέψει εδώ από το αλπικό χωριό Τρέντο, ενώ δίπλα της θα στέκει φορτωμένο με στολίδια ένα δέντρο από την Βιτσέντζα ύψους 26 μέτρων.
Αν σας γοητεύουν τέτοιου είδους στολισμοί, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση “100 Persepi” με τις φάτνες, που στήνεται στο νούμερο 5 της via Conciliazone, ανάμεσα από την πλατεία και την Γέφυρα Βιτώριο Εμμανουέλε ΙΙ.
Τι θα ήταν ένα ταξίδι στη Ρώμη χωρίς λίγη dolce vita; Στα δυτικά του Τίβερη, εκεί που ξεδιπλώνει την ομορφιά της η γειτονιά Τραστέβερε, θα περπατήσετε “α λα μπρατσέτα” σε ατμοσφαιρικά στενά. Αυθεντικές τρατορίες και οστερίες σας περιμένουν στολισμένες στα πέριξ, για να σας σερβίρουν τα πιο αυθεντικά ιταλικά πιάτα και απεριτίβο.
Ημερομηνίες: 19-23/12
Εισιτήρια: από €80

Στο εναλλακτικό Βουκουρέστι με την Aegean

Πακετάρετε ζεστά ρούχα και πεταχτείτε εδώ κοντά, στο Βουκουρέστι, μια πόλη που θα σας ιντριγκάρει χωρίς να τινάξει τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Στην ρουμανική πρωτεύουσα σας περιμένει ένα κτίριο τόσο μεγάλο, που είναι ορατό από το διάστημα. Με έκταση 330.000 τ.μ. και μεγέθη που ζαλίζουν, το κομμουνιστικό Παλάτι του Λαού που στεγάζει το Κοινοβούλιο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό αξιοθέατο!

Διασχίστε την γέφυρα για την οδό Calea Victoriei και αναζητήστε το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, ένα μουσείο για να μορφωθείτε και να… ζεσταθείτε. Δίπλα του θα δείτε τον ορθόδοξο ναό της Σταυροπόλεως, ένα στολίδι με πλουμιστό εξωτερικό που του δίνει χαρακτήρα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο ψάξτε για την ταμπέλα του Caru’ cu Bere, του ιστορικού ρουμανικού ρεστοράν του 1879 σε ύφος μπελ επόκ, για πιάτα του ευφραίνουν και σας μεταφέρουν σε παλιότερη εποχή.
Ημερομηνίες: 19-22/12
Εισιτήρια: από €98

Στο ιδιόρρυθμο Αϊντχόφεν με την Ryanair

Λιγότερο δημοφιλές ή γραφικό από πόλεις όπως το Άμστερνταμ και η Ουτρέχτη, το Αϊντχόβεν θα σας δείξει την άλλη πλευρά της Ολλανδίας μακριά από τις ορδές τουριστών. Εδώ θα επισκεφθείτε το μουσείο DAF για να περιεργαστείτε τα ιδιαίτερα οχήματα της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας και το PreHistorisch Dorp, μια ρέπλικα ενός αυθεντικού προϊστορικού χωριού. Αποφεύγοντας τα κλισέ, θα κατευθυνθείτε προς το εκθεσιακό κέντρο Evoluon, ένα φουτουριστικό κτίριο που μοιάζει με UFO. Φωτογραφίστε το και ανεβάστε το στα social για να τσεκάρετε αντιδράσεις! Οι φαν των Μόντι Πάιθον θα περάσετε από τον κεντρικό σταθμό του Αϊντχόφεν, για να δείτε τις τοιχογραφίες με τον John Cleese ως επικεφαλής του “Υπουργείου του Ηλίθιου Περπατήματος” από το γνωστό σκετσάκι του κωμικού τιμ.

Αφορμή να απομακρυνθείτε λίγο από την πόλη θα σας δώσει η μίνι ποδηλατική διαδρομή που δημιούργησε κοντά στο Neuenen ο καλλιτέχνης Daan Roosegaarde προς τιμήν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Πρόκειται για έναν ευφάνταστο δρόμο-installation, στρωμένο με πέτρες που την μέρα απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία και το βράδυ φωτίζονται δημιουργώντας μια ιδιαίτερη αντανάκλαση. Κάνοντας πετάλι κατά μήκος της θα νιώσετε μέρος του διάσημου πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, “Έναστρη Νύχτα”!
Ημερομηνίες: 28-31/12
Εισιτήρια: από 100 ευρώ

Στην γοητευτική Βουδαπέστη με Ryanair + Wizz

Άλλος ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης σας περιμένει για να σας μεταδώσει λίγη από την χριστουγεννιάτικη μαγεία. Από τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε στη Βουδαπέστη, είναι να επισκεφθείτε τις δύο γιορτινές αγορές στην πλατεία Vorosmarty και μπροστά από την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Γεμάτες παιχνίδια και λιχουδιές, θα σας βάλουν σε διλήμματα τι αναμνηστικά να αγοράσετε και τι γλυκό να πρωτοδοκιμάσετε. Κρατήστε χώρο και όρεξη για ένα γλυκό καμινάδα, για να πάρετε μαζί σας την αυθεντική γεύση του παραδοσιακού ουγγρικού γλυκίσματος, που πλέον μπορείτε να δοκιμάσετε και στην Ελλάδα.
Οι βόλτες με πλοιάριο στον πολυτραγουδισμένο Δούναβη θεωρούνται από πολλούς ως το απόλυτο must της Βουδαπέστης. Αν και αρκετά τουριστική, μια σύντομη νυχτερινή κρουαζιέρα στον ποταμό  με θέα τις στολισμένες όχθες της Πέστης και της Βούδας, θα σας χαρίσει θεά συγκλονιστική. Κλείστε μια μέρα γεμάτη ξεναγήσεις και περπάτημα στο κρύο χαλαρώνοντας με υδροθεραπείες και μασάζ στα λουτρά Σετσένι, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σπα σε όλη την Ευρώπη.
Ημερομηνίες: 18-21/12
Εισιτήρια: από 80 ευρώ

Άλλοι προορισμοί του εξωτερικού για τις γιορτές με εισιτήρια έως 100 ευρώ:
Πόλη Ημερομηνίες Εταιρεία Εισιτήρια
Σόφια 29-31/12 Ryanair Από 60 ευρώ
Παλέρμο 21-23/12 Ryanair Από 60 ευρώ
Βαρκελώνη 21-24/12 Ryanair Από 98 ευρώ
Κίεβο 24-26/12 Ryanair Από 95 ευρώ

*Το άρθρο γράφτηκε & δημοσιεύτηκε στα τέλη Νοέμβρη. Οι τιμές που αναγράφονται ενδέχεται στο μέλλον να τροποποιηθούν.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b