MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
1900
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Cheburashka 2 (με αγγλικους υπότιτλους)
Control
Ethno☰hauntology vol1
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
Kontinental ’25
Last Movies by Stanley Schtinter
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Marwan: Tomorrow’s Freedom
Primate
SOS
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Αμνετ
Ανακόντα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αργός θάνατος
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Είμαι η Κούβα
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η εσχάτη των ποινών
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάρλα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Καρδιά από γυαλί
Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού
Λώρα
Μέρες οργής
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Μοϊκανός
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ολα είναι δρόμος
Οργισμένο είδωλο
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας πάει Ταινιοθήκη
Το Χαμίνι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το μίσος
Το σώμα που σκοτώνει
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης

Οι ταινίες της εβδομάδας: Σκηνές από έναν γάμο

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ιστορία γάμου

Το αριστούργημα του Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» μου ήρθε αρκετές φορές στο μυαλό βλέποντας την ταινία του Νόα Μπάουμπακ «Ιστορία γάμου». Μάλιστα σε μια σκηνή φαίνεται διακριτικά στο φόντο η αφίσα της ταινίας του σουηδού. Το ζευγάρι των τριαντάρηδων καλλιτεχνών (η Σκάρλετ Τζόχανσον και ο Άνταμ Ντράιβερ σε οσκαρική τροχιά) που αποφασίζει να χωρίσει μετά από 10ετή κοινή πορεία έχει πάντως ακόμη περισσότερες ομοιότητες με το γουντιαλενικό σύμπαν: νευρώσεις (κυρίως καλλιτεχνικής φύσης), μικρές και μεγάλες κακίες, καλές προθέσεις, αδέξιους χειριμούς, οδυνηρά συμπεράσματα. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος επαναλαμβάνει πάντως την συνταγή μιας παλιότερης ταινίας του με τίτλο «Δεσμοί διαζυγίου», τη μόνη που του είχε χαρίσει οσκαρική υποψηφιότητα στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου και επίσης βασίζεται σε κάποιες προσωπικές του μνήμες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά

Το ντοκιμαντέρ «Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά» θα έπρεπε όχι μόνο να το παρακολουθήσουν όλοι οι σπουδαστές κινηματογράφου αλλά και όσοι γοητεύονται από το σινεμά. Πρόκειται για μια συγκινητική εξομολόγηση από τα βάθη της ψυχής μιας σπουδαίας δημιουργού αλλά κι ένα γενναιόδωρο μάθημα κινηματογράφου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σκιές του Μπρούκλιν

Η προσπάθεια του Έντουαρντ Νόρτον να τιμήσει το φιλμ νουάρ με το «Σκιές του Μπρούκλιν» έχει το ατού ενός στιβαρού στόρι που προέρχεται από το μυαλό του μετρ του είδους Τζόναθαν Λέθεμ αλλά και τις αδυναμίες ενός καλλιτέχνη να ολοκληρώσει με πειστικό τρόπο τις μεγάλες φιλοδοξίες του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Φαντασία

Η ελληνική «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά θυμίζει τα αμαρτωλά 90ς όπου το κιτς γλέντι στις μεγάλες πίστες συναντά το λαϊκό μελόδραμα των 60ς με φόντο την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της απόλυτα προβλέψιμης κατάληξης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ψυχρά και ανάποδα

Η συνέχεια του εμβληματικού «Ψυχρά και ανάποδα» είναι ίσως από πολλές απόψεις η ταινία της βδομάδας που θα κερδίσει σίγουρα την μάχη στα ταμεία. Η γνωστή ντισνεϊκή συνταγή αντιγράφεται ορθά και προς την σωστή κατεύθυνση: αίσθηση παραμυθιού, συγκίνηση και χιούμορ, μαγεία και θέαμα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από CINEMA