MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
BTS World Tour ‘Arirang’ in Goyang: Live Viewing
Dog of God (με υπότιτλους)
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Madonnas
Pillion
Primavera
Scream 7
Sirât
Solo Mio
The Drama
The Last Game
The Mortuary Assistant
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Undertone
Vampyr
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αμνετ
Ανάμεσα στις καλαμιές
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γερτρούδη
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωή σαν σινεμά
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η θυσία
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η τούρτα του προέδρου
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαγγελάνος
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλε βελούδο
Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά
Ο Λόγος
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δύο πύργοι
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ο μυστικός δείπνος
Ο μυστικός πράκτορας
Οργουελ: 2+2=5
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Ράφτης
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το Αριστερό μου Χέρι
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μεγαλείο
Το μυστικό του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Χωρίς πατέρα

Οι ταινίες της εβδομάδας: H “Λάμψη” του Στίβεν Κινγκ

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 7-13 Νοεμβρίου 2019 με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δόκτωρ Ύπνος

Θα είχε ενδιαφέρον αν ζούσε σήμερα ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ να μαθαίναμε την άποψη του για τη συνέχεια της «Λάμψης» που γύρισε ο άγνωστος Μάικ Φλάναγκαν («Quija, η πηγή του κακού») με τις ευλογίες του Στίβεν Κινγκ – τι θάψιμο είχε ρίξει ο συγγραφέας στο φιλμ του 1980, χρεώνοντας την «αποτυχία» στο διάσημο σκηνοθέτη που είχε κάνει μια άσχετη (κατά τη γνώμη του) με το βιβλίο του ταινία- ο οποίος έγραψε την πολυπόθητη συνέχεια του εμβληματικού του βιβλίου το 2013 με τον τίτλο «Δόκτωρ Ύπνος».

Το φιλμ δεν είναι άσχημο. Για την ακρίβεια είναι καλύτερο από ότι περιμέναμε. Διαθέτει ρυθμό, συνοχή, έχει ικανούς πρωταγωνιστές (μια χαρά το ταίριασμα των Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον) και μια δυνατή ατμόσφαιρα που ενισχύεται από τις διαρκείς αναφορές στο παρελθόν ακόμη κι αν δεν καταφέρνει να διαχειριστεί με το μεγαλειώδη τρόπο που το έπραξε ο Κιούμπρικ μια τόσο βαριά κληρονομιά. Περνάς πάντως θαυμάσια για 2,5 ώρες και δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασε η ώρα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δυστυχώς απουσιάζατε

Οι συνεπείς σινεφίλ δεν θα χάσουν το ραντεβού τους με τον τελευταίο υπέρμαχο της εργατικής τάξης. Το «Δυστυχώς απουσιάζατε» του Κεν Λόουτς είναι άλλη μια μικρή ιστορία μεγάλης πνοής κι ακόμη μεγαλύτερων ιδεών που δεν παύει στιγμή να σιγοντάρει τον πρωταγωνιστή του στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνει μαζί με την οικογένεια του στο σύγχρονο Νιούκασλ κι ενώ η Αγγλία «βράζει» ενόψει Brexit.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κλέφτης αλόγων

Η νέα ταινία του Νορβηγού Χανς Πέτερ Μόλαντ, «Κλέφτης Αλόγων» (αν δεν έχετε δει το «Με σειρά εξαφάνισης» βάλτε το οπωσδήποτε στη λίστα σας) αφορά μια παράλληλη ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού. Ο 67χρονος ήρωας (ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο ρόλο) θυμάται το καλοκαίρι της εφηβείας του που τον συγκλόνισε κι ενώ ετοιμάζει μεθοδικά τη δική του «αναχώρηση» βλέπει ότι η ζωή του παίζει ακόμη περίεργα παιχνίδια. Βαρύ κι ασήκωτο αλλά με αυθεντική συγκίνηση και κάποιες υπέροχες λυρικές εικόνες που έχουν ως φόντο το ακαταμάχητο σκανδιναβικό τοπίο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά

Η επανεμφάνιση του Τζόνι Ντεπ στα κινηματογραφικά πράγματα γίνεται με την τρυφερή δραμεντί «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά» που παρά το σκληρό θέμα της – ο καθηγητής αγγλικών που μαθαίνει ότι έχει 6 μήνες ζωής αποφασίζει να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή «έξοδο»- δεν παύει να είναι χιουμοριστική και κυρίως σεναριακά επαρκής αφού ανατρέπει αρκετά από τα κλισέ που περιμένει να δει κανείς σε ταινία τέτοιας θεματικής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δύναμη της αλήθειας

Η «Δύναμη της αλήθειας» του Σεργκέι Λόζνιτσα είναι ότι ακριβώς ορέγεται ο σκληροπυρηνικός σινεφίλ: ωμός ρεαλισμός δοσμένος με απαράμιλλη σκηνοθετική βιρτουοζιτέ, καυστικό χιούμορ, πολιτική θέση πάνω σε ένα φλέγον θέμα της εποχής (ο πόλεμος στην Ουκρανία) αλλά η ταινία σε καμία περίπτωση δεν είναι «Πρόσωπο στην ομίχλη».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Zombieland- Διπλή βολή

Η ταινία «Zombieland- Διπλή βολή» αποτελεί την συνέχεια της προ δεκαετίας cult επιτυχίας με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οικογένεια Άνταμς

Τέλος η «Οικογένεια Άνταμς» είναι μια ευπρεπής animation διασκευή του περίφημου κόμικ που πρωτοβγήκε στις σελίδες του New Yorker στα τέλη των 30ς, ενώ το «Zombieland- Διπλή βολή» ξαναφέρνει στο ίδιο πλατό τους συντελεστές της προ δεκαετίας και cult πλέον ταινίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από CINEMA