MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Πάβλοβα από τη food blogger greekmamachef

    Ένα γλυκό οικονομικό, αφράτο, νόστιμο και εύκολο από τη food blogger greekmamachef

    Monopoli Team

    Υλικά

    • 6 ασπράδια αβγών
    • 1κγ κορν φλάουρ
    • 200γρ ζάχαρη
    • 1κγ λευκό ξύδι

    Για την κρέμα

    • Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
    • Φρέσκιες φράουλες

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
    • Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
    • Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
    • Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
    • Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
    • Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
    • Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
    * Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!

    Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.

    Περισσότερα από Διατροφή
    Ήξερες ότι υπάρχουν άλλες 5 «Σπάρτες» στις ΗΠΑ;