MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Περίπατος στην Αθήνα των Οθωμανικών χρόνων, από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο στην γειτονιά της Πλάκας, που θα μας ταξιδέψει πίσω, στην Αθήνα των Οθωμανικών χρόνων.

Monopoli Team

Ποιο ήταν το σπίτι του κατή; Τι ήταν ο μεντρεσές; Πόσα τζαμιά υπήρχαν στην Πλάκα; Πού ήταν ο τεκκές των Μεβλεβήδων; Πού βρισκόταν το ωραιότερο τζαμί; Ποιο είναι το παλαιότερο σπίτι που σώζεται;

Ένας περίπατος στην Αθήνα των Οθωμανικών χρόνων θα μας δώσει την ευκαιρία να ανασυνθέσουμε τις ψηφίδες της άγνωστης σχεδόν  ιστορίας της περιόδου αυτής. Ψάχνοντας τα κρυμμένα ίχνη θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της οθωμανικής Αθήνας στην γειτονιά της Πλάκας. Στον περίπατο αυτό θα γνωρίσουμε ποια ήταν η καθημερινότητα των Ελλήνων στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, ποιο σημείο της Πλάκας ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Τούρκων,  ποια είναι τα οθωμανικά μνημεία που επέζησαν, πώς έβλεπαν την Αθήνα οι ξένοι περιηγητές.

Ο περίπατος ξεκινάει απολαμβάνοντας τσάι στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία:Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 19:00

Διάρκεια Ξενάγησης: 1, 5 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο

Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

2103250341

[email protected]

Σημείο συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα (Μετρό Ακρόπολη)

*Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:45.

 

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b