MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος, στο Θησείον Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Η παράσταση της ομάδας Nunc, «Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος», εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ και το «Quizoola!» των Forced Entertainment, ανεβαίνει από τις 16 Σεπτεμβρίου, στο Θησείον Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

| Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Monopoli Team

Η παράσταση της ομάδας Nunc, «Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος» – Με ό,τι θυμόμαστε, με αυτό πορευόμαστε, εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ και το «Quizoola!» των Forced Entertainment, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 21:00, στο Θησείον Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, για 6 μόνο παραστάσεις.

Υπόθεση

Το έργο ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του «Βυσσινόκηπου» και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου.

Ο βυσσινόκηπος και το πατρικό σπίτι της Λιουμπόφ Αντρέιγεβνα κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό. Η οικογένεια της έζησε εκεί για περισσότερο από εκατό χρόνια. Η ίδια  βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να κόψει τον βυσσινόκηπο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της ή να αφήσει το κτήμα να πουληθεί και η οικογενειακή περιουσία να χαθεί ολοκληρωτικά.

Λίγα λόγια για το έργο «Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος»

Ποιοι είμαστε πραγματικά; Τι είναι αυτό που μας καθορίζει; Η ανάμνηση κάποιας απουσίας; Μερικές ανεκπλήρωτες επιθυμίες; Οι πρώτες εικόνες που θυμόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά, διαμορφώνουν την ταυτότητά μας σήμερα.

Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει την δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι ερμηνευτές μεταβαίνουν από την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών στην ερμηνεία επιλεγμένων σκηνών από τον «Βυσσινόκηπο»,  με στόχο μια ειλικρινή θεατρική αφήγηση, που συνομιλεί με τους θεατές στο εδώ και στο τώρα.

Tελικά τι μπορεί ο καθένας από εμάς να παραχωρήσει, για να διατηρήσει τον προσωπικό του βυσσινόκηπο; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να τον προφυλάξουμε;

*Παραγωγή: Ομάδα Nunc

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου

Σκηνικά: Μαρία Βασιλάκη
Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Γιωργής Καρράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Χορογραφία: Μυρτώ Δελημιχάλη

Παίζουν: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€ | Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, +65 ετών): 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 έως 24 Νοεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: Α. Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες: ανοιχτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων, Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 - 3255444 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 17:00) | Β. Ticket Services: Online: https://www.ticketservices.gr/. Τηλεφωνικά: 210- 7234567. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσματζόγλου| Γ. Καταστήματα Public
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Τηλέφωνο:21 0325 5444
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b