MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: Οι top επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι από το ΚΘΒΕ
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Ιφιγένεια εν Αυλίδι από το ΚΘΒΕ

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση  Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μετά από μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, επιστρέφει σε θέατρα της Αττικής. Η τραγωδία εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα…
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 6/9, 20:30
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Από 10€

ImPArt στην Εθνική Λυρική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ

ImPArt στην Εθνική Λυρική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ

Το έργο ImPArt (Immediate Performing Arts) αφορά την ανάπτυξη διακαλλιτεχνικών παραστάσεων (χορός, χοροθέατρο, μουσικό θέατρο, περφόρμανς) άμεσα προσβάσιμων από κάθε κοινό, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και με έμφαση στην ενσωμάτωση επαγγελματιών καλλιτεχνών με αναπηρίες. Η παρουσίαση αποτελείται από δύο αυτόνομες περφόρμανς: Gravity and Other AttractionsThe Little Prince και μια εγκατάσταση-περφόρμανς με τίτλο Re:construction, στις οποίες τα όρια προσβασιμότητας μετατρέπονται σε πεδίο έμπνευσης, πειραματισμού και καινοτόμου δημιουργίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 8/9, 20:00
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

Νεφέλες, του Αριστοφάνη στο ΗρώδειοΣτην Αθήνα οι  «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης , στο Ηρώδειο. Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη κ.α) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 6/9, 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Από 15€

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Queen Symphonic στο Ηρώδειο

Queen Symphonic στο Ηρώδειο

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddy Mercury με 10μελή ροκ μπάντα, 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα και τέσσερις τραγουδιστές – πρωταγωνιστές του «We Will Rock You» από το West End του Λονδίνου – φθάνουν στο Ηρώδειο.  Μια δημιουργία του BBC που φέρνει επί σκηνής τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen, με τις ευλογίες του Brian May – θρυλικού κιθαρίστα των Queen. Διευθύνει ο βρετανός αρχιμουσικός Richard Sidwell.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 7/9, 21:00 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Από 28€ έως 88€

ΣΙΝΕΜΑ

Το Αυτό: κεφάλαιο 2

Το «Αυτό» τελειώνει και ο επικός τρόμος του Στίβεν Κινγκ ολοκληρώνεται με ένα εντυπωσιακό φινάλε. Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν…
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

«Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στην σπάνια και πρωτότυπη  αυτή έκθεση που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά  68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα (Κένταυρος-Μινώταυρος) και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 6/9 & Σάββατο 7/9, 10.00-17.00
Κυριακή 8/9, 11.00-17.00
7€, μειωμένο εισιτήριο 3.5€
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b