MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Η παράξενη αγάπη» στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Είναι φθινόπωρο. Μια λεύκα είναι μόνη της στη μέση ενός λιβαδιού. Ένα άσπρο άλογο καταφτάνει, και το αφεντικό του το δένει στον κορμό της, ενόσω εκείνος δουλεύει στο διπλανό χωράφι. Μία μέρα αρχίζουν να μιλούν, συνειδητοποιώντας με μεγάλη τους έκπληξη ότι το ένα καταλαβαίνει τη γλώσσα του άλλου. Χοροθέατρο για μία χορεύτρια και έναν μουσικό, «Η Παράξενη Αγάπη» είναι ένα παιδικό παραμύθι απευθυνόμενο σε κοινό όλων των ηλικιών βασισμένο στο βιβλίο «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας» του Χρήστου Μπουλώτη.
Σάββατο 7/9, 12:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Είσοδος ελεύθερη

«Το βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη

«Το βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Έξι παραμύθια ντυμένα με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους. Τα παραμύθια: Ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος, Ο σπόρος του αυτοκράτορα, Οι μουσικοί της Βρέμης, Ο Πινκ και ο Πονκ, Η χρυσή χήνα.
Στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2019.
Παρασκευή 6/9, 21:00
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου
Γενική είσοδος 10€

«Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» του Ευγένιου Τριβιζά

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο που έκλεψαν τις καρδιές μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στη σκηνή για να ταξιδέψουν όλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του ποιητή των παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά. Η παράσταση της Δόνας Τερηδόνας συνδυάζει αρμονικά κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο, πολυμέσα και ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα απολαυστικό παραμυθένιο αποτέλεσμα.
Κυριακή 8/9, 12:30
Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14, Παγκράτι
10€ *Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2109216346, 6936655925 & 927

«Διαβάζουμε παρέα!» στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Διαβάζουμε παρέα!»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεγαλόφωνες αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες και θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, αγαπημένο τόπο συνάντησης των μικρών αναγνωστών της Αθήνας. Περισσότεροι από 100 εθελοντές αναγνώστες θα ζωντανέψουν με τη φωνή τους όμορφα παιδικά βιβλία, για να τα χαρούν οι μικροί και οι μεγάλοι που θα βρεθούν στην παρέα τους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μετά τη δύση του ηλίου με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Οι βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 16.00 έως τις 20.30, ενώ τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και χαριστικό παζάρι παιδικών βιβλίων.
Κυριακή 8/9, 16:00
Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ)

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το βασικό μέλημα του Κέντρου Επισκεπτών είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη και με το 1.2μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει βίντεο ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
Για παιδιά από 10 ετών και ενήλικες.
Σάββατο 7/9, Κυριακή 8/9, 20:00
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
5€

Γνωριμία με το χάντμπολ στο ΚΠΙΣΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γνωριμία με το χάντμπολ στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ομαδικό ολυμπιακό άθλημα της χειροσφαίρισης ή χάντμπολ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σάββατο 7/9, 13.00 – 14.00 & 14.00 – 15.00
Κυριακή 8/9, 13.00 – 14.00 & 14.00 – 15.00
Για παιδιά 6-13 ετών.
Έως 12 συμμετοχές ανά 30′.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 8 ετών. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το καταφύγιο Φλαμπούρι, ενώ στη μέση περίπου της διαδρομής θα έχουμε διάλειμμα και περιβαλλοντική ενημέρωση για το δρυμό.
Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10:00′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 10:30′
Απαραίτητη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Σάββατο 7/9, 10:30
Καταφύγιο Φλαμπούρι, Πάρνηθα

Πικ-Νικ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Πικ-Νικ στο Πάρκο: Συνάντηση κινηματογραφιστών

Ο χάρτης-τραπεζομάντηλο μετατρέπεται σε έναν οδηγό για σεναριογράφους. Όλοι μαζί, συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που μας δίνει την έμπνευση να δημιουργήσουμε τα δικά μας κινηματογραφικά καρέ. Γυρνώντας βέλη πάνω στον χάρτη-τραπεζομάντηλο, σκηνές και αντικείμενα της καθημερινότητας καθοδηγούν τις κινήσεις των παιδιών και του ήρωά τους. Συνεργάζονται, ανταλλάσσουν κινηματογραφικές ιδέες, γνωρίζουν με τη βοήθεια των παιδαγωγών του Playroom τα εργαλεία του κινηματογράφου και αξιοποιούν το υλικό που κρύβεται στα καλάθια του πικ-νικ για να εικονογραφήσουν το δικό τους σενάριο.
Για οικογένειες με παιδιά 4 ετών και άνω.
Έως 40 συμμετοχές ανά 30 λεπτά, με σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 8/9 , 18.30 – 21.00 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

«Στο Παλάτι του Θυμού!», διαδραστική έκθεση στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα παιχνίδια, να επεξεργαστούν, να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια.
Για ενήλικες και παιδιά 5 έως και 15 χρονών.
Σάββατο 7/9, Κυριακή 8/9, 10:00 – 13:00
Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Ν. Κόσμος
4€

Hotel Transylvania (2012)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ξενοδοχείο για Τέρατα / Hotel Transylvania (2012)

Ο Κόμης Δράκουλας διευθύνει ένα ξενοδοχείο για την ανάπαυση κάθε είδους τεράτων, μακριά από τον πολιτισμό και τους ενοχλητικούς ανθρώπους. Η γαλήνια ατμόσφαιρα διαταράσσεται όταν στο ξενοδοχείο εισχωρεί κατά λάθος ένας νεαρός τουρίστας, ο οποίος ερωτεύεται την… 118χρονη (αλλά έφηβη στο παρουσιαστικό!) κόρη του οικοδεσπότη. Οι πιο κλασικοί τερατόμορφοι ήρωες της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου γίνονται παιδιάστικα χαριτωμένοι στην animated εκδοχή τους, σε ένα φιλμ που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως και απέκτησε ακόμη δύο sequels, το 2015 και το 2018. Το studio της SONY ετοιμάζει κι ένα τέταρτο μέρος για το 2021.
Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky
Κυριακή 8/9, 20.30
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b