MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αστυνομικό Θρίλερ

Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού, συνεχίζεται στο Άσυλο Ανιάτων

Το αστυνομικό θρίλερ της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη επιστρέφει από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, στο Άσυλο Ανιάτων, για λίγες μόνο παραστάσεις.

| Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Monopoli Team

Το αστυνομικό θρίλερ της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, με τίτλο «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού», επιστρέφει, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2019 και για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις επι ελληνικού εδάφους, στην ατμοσφαιρική αυλή του Ασύλου Ανιάτων. Παράλληλα ετοιμάζει αποσκευές για να παρουσιαστεί, στις 14 Οκτώβριου 2019, στο Λονδίνο, στο University of Roehampton με αγγλικούς υπέρτιτλους.

«Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού»

Μια παράσταση site-specific, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, που βασίζεται σε δεκαετή έρευνα πάνω σε πραγματικά γεγονότα και χρησιμοποιεί τη συγγραφική φόρμα της μυθοπλασίας και του αστυνομικού θρίλερ για να εξιστορήσει τα ευρήματά της. Μια σειρά από φόνους στο σήμερα οι οποίοι ερμηνεύονται αποκλειστικά με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν, καθώς όλα τα στοιχεία για την εξιχνίασή τους βρίσκονται εκεί.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

Η ιστορία του έργου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που χάραξαν την αθέατη πλευρά της καλλιτεχνικής Αθήνας του 1910 και τα οποία έρχονται στο φως ως αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας σε ιστορικά αρχεία, δημοσιεύματα της εποχής και πλειστηριασμούς παλαιών βιβλίων.

Γεγονότα όπως η μνημειώδης αυτοκτονία του έφιππου ποιητή Περικλή Γιαννόπουλου στη θάλασσα του Σκαραμαγκά για τα μάτια της μποέμισσας ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου και η τελετουργική σχέση της αυτοχειρίας του με τον συγγραφέα Πλάτωνα Ροδοκανάκη, τη μυστηριώδη μεσαιωνική προέλευση της οικογένειάς του και τους κωδικοποιημένους αποκρυφιστικούς συμβολισμούς που εντοπίζονται στα γραπτά του, τα οποία υπέγραφε ζωγραφίζοντας έναν λαγό.

Οι χώροι της παράστασης

Η επιλογή των χώρων που πραγματοποιείται η παράσταση σχετίζονται ιστορικά με τη παράξενη και ξακουστή Οικογένεια Ροδοκανάκη,

– Το Άσυλο Ανιάτων αποτελεί την τελευταία αθηναϊκή οικία της οικογένειας Ροδοκανάκη έως και το 1901, χρονιά όπου το οίκημα της Αγίας Ζώνης θα περάσει στα χέρια του Ασύλου.

–  Το Λονδίνο είναι ο τόπος όπου έζησε ο Κωνσταντίνος Ροδοκανάκης (1635 – 1685) και εργάστηκε ως ποιητής, αλχημιστής και προσωπικός γιατρός του Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Β’, συνεισφέροντας και στην ανακάλυψη του φαρμάκου ενάντια στην Πανούκλα.

Η παράσταση πραγματοποιείται 100 χρόνια από τον θάνατο του Πλάτωνα Ροδοκανάκη.

Ομαδική εικαστική έκθεση

Παράλληλα, με αφορμή την παράσταση, στον χώρο του Ασύλου Ανιάτων παρουσιάζεται ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον Πλάτωνα Ροδοκανάκη και τίτλο «Αισθάνομαι να έχω μέσα μου κατιτί το πολύ ξανθό…» σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους μεταξύ άλλων οι: Γιάγκος Ανδρεάδης, Νεκτάριος Αποσπόρης, Νίκος Βατόπουλος, Βασίλης Γαρυφαλλάκης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Έλενα Κυρκιλή, Δήμητρα Λιάκουρα, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Περικλής Πραβήτας, Γιώργος Τσόπανος, Άννα Χαρακτίνου, Θάνος Χόνδρος, Βιργινία Φιλιππούση και Γιώργος Φλωράκης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:

Το έργο «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Κάπα Εκδοτική

*Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 694.634.9344

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνικά: Πηνελόπη Ασλάνογλου
Κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου
Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Δέσποινα Σαραφείδου, Κώστας Νικούλι

Διάρκεια: 120΄
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 13€, Μειωμένο: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 694.634.9344
Παραστάσεις: 9/9, 10/9, 11/9 & 12/9 στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νατάσα Πετροπούλου
Πληροφορίες Χώρου: Άσυλο Ανιάτων, Αγίας Ζώνης 39, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 21 0867 0488.
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Περισσότερα από Showtimes