MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Escape Weekends: Αλόννησος

Με καταπράσινα νερά, ανέγγιχτη φύση, ειδυλλιακές παραλίες, κοσμοπολίτικο αέρα, γαλήνη και ηρεμία, αυτός ο μκρός παράδεισος των Σποράδων συνδυάζει τα πάντα για ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές.

Monopoli Team

Αγνή και αυθεντική, καταπράσινη και ανεπιτήδευτη, η Αλόννησος μάς καλεί να ανακαλύψουμε την κρυμμένη  γοητεία της…

Η Αλόννησος με μια ματιά…

Η Αλόννησος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί με ποικίλες παραλίες και οικισμούς που αγναντεύουν το Αιγαίο. Ανήκει στο συγκρότημα των Σποράδων μαζί με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Σκύρο. Αλώβητη από τον μαζικό τουρισμό αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας για όσους αγαπούν τη φύση και τη γαλήνη.

Οικισμοί στην Αλόννησο

Η Χώρα, ο παλιός οικισμός της Αλοννήσου, χτισμένη σε στρατηγικό σημείο με πανέμορφη θέα από ψηλά, διατηρεί την παραδοσιακή φυσιογνωμία των σπιτιών και των στενών πλακόστρωτων δρόμων της, ενώ θυμίζει κάστρο που ατενίζει από ψηλά ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Το Λιμάνι, είναι το Πατητήρι. Με κοσμοπολίτικη αύρα και άναρχη αρχιτεκτονική, ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή! Στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, ταβέρνες, καφετέριες, αλλά και μπαράκια. Από το λιμάνι ξεκινούν και καΐκια με τα οποία μπορείτε να απολαύσετε διαδρομές σε πολλές και διαφορετικές παραλίες και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται στο πιο παρθένο βόρειο και δυτικό τμήμα του νησιού και δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με άλλο μέσο.

Οι παραλίες της Αλοννήσου

Η Αλόννησος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, δίνοντας την επιλογή να προτιμήσετε εκείνη που πλησιάζει περισσότερο στα γούστα σας. Γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, οργανωμένες ή παρθένες παραλίες και μέρη που προφέρονται για εξερεύνηση, χαλάρωση και φωτογράφιση!

Ξεχωρίζoυν η Χρυσή Μηλιά, από τις πιο κοσμικές παραλίες με ψιλή άμμο και εύρος επιλογών για σπορ και δραστηριότητες, το Κοκκινόκαστρο, με τα εντυπωσιακά κοκκινωπά βράχια και τα κρυστάλλινα νερά, ο Λεφτός Γιαλός, η αγαπημένη παραλία των νέων, με το λευκό βότσαλο, ο Άγιος Δημήτριος, από τις πιο μακρινές, με τα καταγάλανα νερά και την κατάλευκη άμμο, ο Μεγάλος Μουρτιάς, η δημοφιλής παραλία με το βοτσαλάκι και ο πιο ήσυχος Μικρός Μουρτιάς.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Πρόκειται για το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της χώρας και ένα από τα τελευταία καταφύγια της μεσογειακής φώκιας monachus-monachus, του σπανιότερου θηλαστικού στην Ευρώπη και ενός από τα πλέον απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση στον κόσμο. Περιλαμβάνει, εκτός από την Αλόννησο, έξι μικρότερα νησιά και είκοσι δύο ξερονήσια, ορισμένα από τα οποία εκτός από οικολογικό έχουν και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Είναι προσβάσιμα με καΐκι, γι’ αυτό μην παραλείψετε να πραγματοποιήσετε μια ημερήσια εκδρομή για ξενάγηση στα ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου.

Διαδρομές στη φύση

Εάν βρεθείτε σε αυτό το νησί, να είστε προετοιμασμένοι για ατελείωτες διαδρομές πεζοπορίας με στόχο να ανακαλύψετε κάθε δειγμα από την άγρια και μεσογειακή ομορφιά του νησιού. Πυκνά δάση από πεύκα, χαμηλοί θάμνοι, αρωματικά φυτά, πουρνάρια, κέδροι, κουμαριές, απολαυστικά σημεία θέας, συνθέτουν όλα μαζί το άγριο και παρθένο τοπίο της φύσης. Ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, που μπορείτε να προσεγγίσετε με τα πόδια, είναι το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Διαμονή στην Αλόννησο

Ανάμεσα σε πεύκα και λουλούδια, μόλις 400μ. από την παραλία, βρίσκεται το οικογενειακό ξενοδοχείο 3 αστέρων, Milia Bay, με θέα του απέραντο μπλε του Αιγαίου. Το Milia Bay απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πατητηρίου. Διαθέτει 21 δωμάτια με μίνι μπαρ και τραπεζαρία. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου προσφέρουν στους επισκέπτες υπέροχη θέα στη θάλασσα! Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από όμορφα διατηρημένους κήπους, ενώ διαθέτει και εξωτερική πισίνα με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και πετσέτες πισίνας, για τους επισκέπτες.

Πώς θα φτάσετε στην Αλόννησο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε στην Αλόννησο.

  • Με πλοίο: Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από και προς την Αλόννησο από το Άγιο Κωνσταντίνο (4 ώρες και 30 λεπτά). Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από Κύμη (2 ώρες και 15 λεπτά), Θεσσαλονίκη (6 ώρες και 30 λεπτά) και Βόλο (4 ώρες 30 λεπτά).
  • Με Δελφίνι: Δελφίνια και Flying Cat συνδέουν την Αλόννησο με το Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο (2 ώρες και 45 λεπτά). Επίσης τα δρομολόγια αυτά συνδέεουν την Αλόννησο με Σκόπελο (30 λεπτά), Σκιάθο (1 ώρα και 15 λεπτά) και Γλώσσα (50 λεπτά).
  • Με αεροπλάνο: Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ταξιδέψετε στην Σκιάθο με αεροπλάνο και έπειτα από την Σκιάθο να φτάσετε στην Αλόννησο με δελφίνι ή πλοίο.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b