MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

«Παιχνίδια Αυτογνωσίας!»: Φθινοπωρινό Camp για παιδιά, από το Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων διοργανώνει φθινοπωρινά «Παιχνίδια Αυτογνωσίας!», από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, για παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Monopoli Team

Λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα σχολεία, παιδιά, ηλικίας από 7 έως 10 ετών, εξερευνούν και αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τα εργαστήρια και τα εκθέματα του Μουσείου Συναισθημάτων, συμμετέχοντας σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τίτλο «Παιχνίδια Αυτογνωσίας!»

Ένα Φθινοπωρινό Camp, διάρκειας από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019, μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν πως τα συναισθήματα τους βοηθάνε και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να κάνουν όλα όσα θέλουν, αρχίζοντας τη διαδρομή τους μέσα στη νέα σχολική χρονιά.

Τα Εργαστήρια

Τα εργαστήρια του Μουσείου Συναισθημάτων, στα οποία τα παιδιά λαμβάνουν μέρος καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί για να δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παιδιά τους εαυτούς τους καλύτερα μέσα από την έκφραση και τη δημιουργία.

Εργαστήρια κίνησης και παιχνιδιών ρόλου με τα εκθέματα του μουσείου

Το παιδί μπαίνει στον ασφαλή, συμβολικό κόσμο της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου, όπου οι ετοιμασίες «Στο Παλάτι του Θυμού» για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στη Βασιλική Ακαδημία θα του δώσουν την ευκαιρία  να εξερευνήσει τα συναισθήματα που γεννιούνται στα νέα ξεκινήματα και έτσι να προετοιμαστεί για τα δικά του ξεκινήματα.

Εργαστήρια παραμυθιών

Εκεί άλλοτε το παιδί θα φτιάξει και θα πει τα δικά του παραμύθια και άλλοτε θα ακούσει παραμύθια, με ήρωες που ξεκινούν να βρουν το φόβο, την αυτοεκτίμηση και την δική τους τύχη καταφέρνοντας στο τέλος να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο δρόμο τους.

Εργαστήρια  κατασκευών και ζωγραφικής

Ώστε να καταλάβει το παιδί πρακτικά, μέσα από τη δημιουργία και την έκφραση, αυτά που χρειάζεται και αυτά που το δυσκολεύουν.

Η τελευταία μέρα των συναντήσεών θα είναι αφιερωμένη για να φτιάξουν τα παιδιά το δικό τους βιβλίο αυτογνωσίας με όλα τα μυστικά των συναισθημάτων  που ανακαλύψανε στις εξερευνήσεις τους και πολύ χώρο για νέες ανακαλύψεις στον Κόσμο των Συναισθημάτων, που δεν τελειώνουν ποτέ.

Ημερομηνίες Προγραμμάτων

Έναρξη: Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Ολοκλήρωση: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ακολουθούν τα συναισθήματα που θα επεξεργαστεί το παιδί ανά ημέρα.

  • Ημέρα 1η: Ντροπή – Αυτοεκτίμηση
  • Ημέρα 2η: Φόβος -Θάρρος
  • Ημέρα 3η: Θυμός – Αγάπη
  • Ημέρα 4η: Ζήλια – Επιθυμίες – Χαρά
  • Ημέρα 5η: Τα μυστικά των συναισθημάτων γίνονται βιβλίο.

Λίγες επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Συναισθημάτων και πραγματοποιείται από τους εμψυχωτές του μουσείου. Σε κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά. Επιπλέον τα παιδιά φέρνουν μαζί τους ένα ελαφρύ γεύμα και παγούρι με νερό. Τέλος λόγω των ολιγομελών ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φθινοπωρινό Camp 2019 «Παιχνίδια Αυτογνωσίας!»

Από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019

Για παιδιά από 7 έως 10 ετών

Ώρες: Από 10:00 έως 14:00

Κόστος: για τις πέντε ημέρες 100 ευρώ
(Γίνεται έκπτωση 10% σε περίπτωση συμμετοχής  αδερφιών (για το δεύτερο παιδί)

*Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019: Στο τηλέφωνο
210 9218329 καθημερινά (εκτός Δευτέρας), 10:00-14:00

Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα. Πληροφορίες: Tηλ. 210 9218329 ή http://www.mce.gr, email: [email protected]

 

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b