MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

#minaret, του Omar Rajeh στην Πειραιώς 260

Ο σημαντικός χορογράφος από τη Μέση Ανατολή, Omar Rajeh, έρχεται στην Πειραιώς 260 με την παράστασή του #minaret, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Φωτογραφία: Stephan Floss
Φωτογραφία: Stephan Floss
Monopoli Team

Μπορεί να πεθάνει μια ολόκληρη πόλη, μαζί με την ιστορία, τις αξίες και τον πολιτισμό της; Θα μπορούσε ποτέ να αναβιώσει μια πόλη; Επί μία χιλιετία, ο μιναρές του Μεγάλου Τζαμιού στο Χαλέπι υψωνόταν περήφανος πάνω από τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Σήμερα, στη θέση του μνημείου έχουν απομείνει ερείπια.

Η παράσταση #minaret του λιβανέζου Ομάρ Ρατζέχ (Omar Rajeh), από τις πιο δυναμικές παρουσίες του σύγχρονου χορού στη Μέση Ανατολή, αποτελεί πράξη αντίστασης ενάντια στην καταστροφή μιας από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, συνδυάζοντας τον σύγχρονο χορό με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική παράδοση του Χαλεπιού.

Φωτογραφία: Stephan Floss

Το #minaret μας μεταφέρει στην καρδιά της διαλυμένης πόλης, ανασκάπτοντας την πολιτισμική και καλλιτεχνική κληρονομιά της και φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με την έννοια της καταστροφής σήμερα, καθώς καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από εικόνες ισοπέδωσης ολόκληρων πόλεων, που απειλούν να μας βυθίσουν στην απάθεια. Ο δημιουργός αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες.

Από το 2002, ο Ρατζέχ και η ομάδα του, Maqamat, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στη Μέση Ανατολή, διοργανώνοντας τη διεθνή πλατφόρμα χορού BIPOD που βρίσκεται πλέον στη 16η χρονιά της.

25 Ιουνίου / Συζήτηση με τον χορογράφο μετά την παράσταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Mia Habis
Μουσική: Mahmoud Turkmani – Pablo Palacio / Ζωντανή μουσική: Joss Turnbull (κρουστά), Mahmoud Turkmani (ούτι), Ziad El Ahmadie (ούτι), Pablo Palacio (διαδραστική ηχοποίηση)
Φωτισμοί: Guy Hoare
Χορογραφία: Omar Rajeh

Παίζουν: Antonia Kruschel, Charlie Prince, Mia Habis, Moonsuk Choi, Yamila Khodr, Omar Rajeh / Φωνή: Naim Asmar

Διάρκεια: 60'
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α΄: 25€, Φοιτητικό & 65+: 20€, Ζώνη Β΄: 20€, Φοιτητικό & 65+: 15€, Ζώνη Γ΄: 15€, Φοιτητικό & 65+: 10€, Ανέργων: 5€
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketmaster.gr, greekfestival.gr, Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), Ταμεία Ηρωδείου, [email protected], Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]
Παραστάσεις: Τρίτη 25/6 & Τετάρτη 26/6, 21:00
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b