MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 24 – 26/5: 6 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Big Bang Festival

Μουσικοί, μπάντες, καλλιτέχνες, παρελάσεις, πειράματα, κατασκευές, περφόρμανς και παραστάσεις προσκαλούν γονείς, βρέφη και παιδιά να ανακαλύψουν τι σημαίνει Μουσική μέσα από ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην περιέργεια κάθε παιδιού. Στο 5ο κατά σειρά Big Bang Festival μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στο εργαστήριο επιστημόνων ή στην κοιλιά μιας κιθάρας, τρίβουν μπαλόνια, γίνονται μαέστροι ή βγαίνουν έξω στη γειτονιά κάνοντας μουσικές παρελάσεις.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 25/5 έως Κυριακή 26/5, διάφορες ώρες
Είσοδος ελεύθερη & εισιτήρια 2 – 5 ευρώ
Εντός & εκτός Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (δείτε εδώ).

ΑΘΛΗΣΗ

Οικογενειακό Δίαθλο στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ

Ένας διασκεδαστικός αγώνας διάθλου – σκυταλοδρομίας, για παιδιά ηλικίας 2.5 έως 5 ετών, με ποδήλατα ισορροπίας και τους συνοδούς τους. Πρώτα ξεκινούν τα παιδιά, και αφού τελειώσουν τον πρώτο γύρο με το ποδήλατό τους, δίνουν τη σκυτάλη στους συνοδούς τους που μπορούν να κάνουν τη διαδρομή είτε τρέχοντας είτε περπατώντας. Τον αγώνα ολοκληρώνουν οι νεαροί αθλητές.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έρθουν με το ποδήλατο και το κράνος τους. Τα ποδήλατα που δεν είναι ισορροπίας πρέπει να είναι χωρίς βοηθητικές ρόδες. Στο τέλος του διάθλου, μια κλήρωση-έκπληξη ενός μεγάλου δώρου περιμένει τους συμμετέχοντες.
Για παιδιά 2,5 έως 5 ετών
Έως 30 ζευγάρια ανά ηλικιακή κατηγορία (2-3, 3-4, 4-5 ετών)
Κυριακή 26/5, 12.00 – 14.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Imaginary Rooms Open Studio

To εργαστήρι Τέχνης κι Έμπνευσης Imaginary Rooms ανοίγει για το κοινό για μια ολόκληρη μέρα. Το εργαστήρι γιορτάζει τα 20 χρόνια από όταν ξεκίνησε το ταξίδι του σαν γκραφιτάς ο Manolis Rtmone.
Η συγκεκριμένη μέρα θα περιλαμβάνει: Παρουσίαση της έκδοσης “Imaginary Memories. Coloring book by RTMone”, δωρεάν workshops, για παιδιά κι εφήβους, Doodle art sessions για όλους, καλούδια σχεδιασμένα από τη Nadia Stasinou καθώς και τσιμεντένια Concrete προϊόντα. Η θεματική αφορά coloring σε εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από τη street art.
Κυριακή 26/5, 11.00-12.00, για παιδιά 7-10 ετών & 12.30-13.30, για έφηβους 11-15 ετών 
Imaginary Rooms, Ξανθίππου 108, Χολαργός – Παπάγου
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο 6972609567

ΣΙΝΕΜΑ
Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ
Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει διαχρονικές ταινίες, τις οποίες το κοινό είτε θα ανακαλύψει για πρώτη φορά είτε θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί.
Ωραία Κοιμωμένη / Sleeping Beauty (1959) 
Σάββατο 25 Μαΐου στις 21.00, Ξέφωτο 
Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi 
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. 
Είσοδος ελεύθερη

Ο Μάγος του Οζ / The Wizard of Oz (1939) 
Κυριακή 26 Μαΐου στις 21.00, Ξέφωτο 
Σκηνοθεσία: Victor Fleming 
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οικογενειακά προγράμματα στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με μικρά παιδιά σε έναν νέο κύκλο παιδικών εργαστηρίων για να ανακαλύψουν την αρχαία γιορτή των Παναθηναίων και να αναζητήσουν το θαυμαστό άγαλμα της Αθηνάς από τον Παρθενώνα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα ελληνικά κάθε Κυριακή (έως 16/6).
Τι απέγινε το θαυμαστό άγαλμα της Αθηνάς από τον Παρθενώνα;
Κάποτε οι αρχαίοι ναοί κλείνουν και τα αγάλματα των θεών άλλοτε καταστρέφονται και άλλοτε μεταναστεύουν. Τι απέγινε το χρυσό άγαλμα της Αθηνάς; Παρέα με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου Ακρόπολης θα ρωτήσουμε τα μυθικά όντα που τη συνόδευαν μήπως αυτά ξέρουν κάτι!
Ηλικίες: παιδιά 6-9 ετών.
Κυριακή 26/5, 11.00
Μουσείο Ακρόπολης
Συμμετοχή ανά δράση ελεύθερη για τα παιδιά
* Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα/συνοδού με το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου (10€). 

** Εγγραφή 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη κάθε προγράμματος στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (έως 20 παιδιά ανά πρόγραμμα). 

ΈΚΘΕΣΗ
“Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!”
Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου, ανέδειξε 27 νικητές και 100 διακριθέντες. Τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή έργων από τις 23.000 συμμετοχές θα παρουσιαστούν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο “Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι”. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά το αυθεντικό λυχνάρι στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου! Επίσης τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν μπλουζάκια χρωματίζοντας το σχέδιο του λυχναριού με ειδικούς μαρκαδόρους και να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών με τις “Παραμυθοκόρες”, όπου τα παραμύθια θα ζωντανεύουν μέσα από τα σκίτσα του εικονογράφου Δημήτρη Κάσδαγλη, δημιουργώντας ένα κόμικ.
Ώρες αφηγήσεων παραμυθιών: 
18.30-19.15
19.30-20.15 (επανάληψη)
* Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
** Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα έχουν συνεχή ροή.
Παρασκευή 24/5 & Σάββατο 25/5, 10:00 – 17:00
Κυριακή 26/5, 11:00 – 17:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κέντρο Αθήνας
Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b