MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 17 – 19/5: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς.

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

«Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!»

23.000 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, έκτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου, ανέδειξε 27 νικητές  και 100 διακριθέντες. Τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή έργων από τις 23.000 συμμετοχές θα παρουσιαστούν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι» που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 17 Μαΐου. Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά το αυθεντικό λυχνάρι στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου! Επίσης τα παιδιά  θα μπορούν να δημιουργήσουν μπλουζάκια χρωματίζοντας το σχέδιο του λυχναριού με ειδικούς μαρκαδόρους και να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών με τις «Παραμυθοκόρες», όπου τα παραμύθια  θα ζωντανεύουν μέσα από τα σκίτσα του εικονογράφου Δημήτρη Κάσδαγλη, δημιουργώντας ένα κόμικ.
Εγκαίνια: Παρασκευή 17/5, 18.00-20.30
Σάββατο 18/5, 10:00 – 17:00
Κυριακή 19/5, 11:00 – 17:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Ελεύθερη είσοδος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήρι ρομποτικής για παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργανώνει εργαστήρι ρομποτικής για 20 παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ. Οι συμμετέχοντες, αφού ενημερωθούν για τις βασικές αρχές του κλάδου και τα βασικά μέρη ενός ρομπότ, αναλαμβάνουν ρόλο μηχανικού και κατασκευάζουν ένα ρομποτικό όχημα που θα κινείται, θα “αισθάνεται” το περιβάλλον του, θα “σκέφτεται”, θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες και θα δρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.
Παρασκευή 17/5, 17:00-20:00
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Δωρεάν με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3418011

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Γλυπτά που θα αγγίξουν τον ουρανό

Με αφετηρία τα έργα του Γ. Ζογγολόπουλου ΔΕΘ, Ποσειδώνας και Πεντάκυκλο οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα κατασκευάσουν, ο καθένας, ένα πανύψηλο γλυπτό , αφού μελετήσουν την ανατομία και τη μορφή του κάθε έργου για να κατανοήσουν να την ισορροπία, τη λεπτότητα της σύνδεσης και την αέρινη σύνθεση.
Με αφορμή το έργο του γλύπτη θα δημιουργήσουμε το προσωπικό μας σύμπλεγμα, χρησιμοποιώντας τεχνικές χαρτοκοπτικής, μικρογλυπτικής, origami, collage και assemblage, καθώς και τρισδιάστατα συμπλέγματα με σύρμα και με απεριόριστα και ετερογενή υλικά για να κατασκευάσουμε εικαστικά αντικείμενα σχετικά με το γλυπτικό και ερευνητικό έργο του Γ. Ζογγολόπουλου και να φανταστούμε την δυναμική της ύπαρξής του στον δημόσιο χώρο.
Σάββατο 18/05, 11.30 – 12.30, 12.30 – 13.30, 13.30 – 14.30
Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία
Εως 25 συμμετοχές ανά ώρα.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019 στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα “Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης” και πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο προπαππούς και η προγιαγιά διηγούνται…” για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 χρόνων.
Μικροί και μεγάλοι μέσα από την παρατήρηση και το παιχνίδι ανακαλύπτουν στοιχεία για την παλιά εποχή, έρχονται σε επαφή την έννοια της συνέχειας και της εξέλιξης και φτιάχνουν το δικό τους αντικείμενο όπως ήταν παλιά και όπως εξελίχθηκε σήμερα.
Σάββατο 18/5, 10:00 & 13:00
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Γιορτάζουμε την προστασία της ελληνικής φύσης

Το δίκτυο Natura 2000, ένα ψηφιδωτό αποτελούμενο από τις πιο όμορφες και ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας, ζωντανεύει στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ.
Παίζοντας με δαχτυλομπογιές, αποτυπώνουμε σε ένα γιγαντιαίο ψηφιδωτό το μήνυμά μας υπέρ της προστασίας της φύσης. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας, χειροτεχνούμε και ζωγραφίζουμε φυτά και ζώα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και με την τεχνική του ψηφιδωτού, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στο μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου. Συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω με ένα ταξίδι-έκπληξη, αφήνοντας την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας να μας μεταφέρει σε μια περιοχή Natura 2000.
Για παιδιά 4 ετών και άνω, νέους και οικογένειες. 
Κυριακή 19/5, 10:30-13:30 & 14:00-17:00 
Έως 25 άτομα (γονείς και παιδιά) ανά 30 λεπτά.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας ( άφιξη 30′ νωρίτερα).
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κυριακή στην Τεχνόπολη 

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ξεκινάμε από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και… κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε μια Κυριακή.
Η μέρα μας ξεκινάει στις 11.00 με μια διασκεδαστική βόλτα στο παλιό εργοστάσιο. Η έμπειρη ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ξεναγεί στους βιομηχανικούς χώρους του και μας μαθαίνει την ιστορία του εργοστασίου, αλλά και από πού προέρχονται τα ιδιαίτερα μηχανήματα του. Παράλληλα, στην Αποθήκη, το Artfygio μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Αργεντινή, την Κούβα, το Μεξικό, τη Βραζιλία και άλλες φανταστικές πόλεις… χορεύοντας! Φυσικά, γυρίζοντας τον κόσμο, τα παπούτσια μας… παίρνουν δρόμο, όπως προτείνει και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό εργαστήριο με έμπνευση από τις σημαίες των διαφόρων κρατών. Τα εικαστικά δε λείπουν από τη μέρα μας και αφού, ως γνωστόν, η γη… γυρίζει, φτιάχνουμε κι εμείς ολοστρόγγυλες κατασκευές, βάζουμε χρώματα και φαντασία και… γυρίζουμε μαζί!

Μετά τις 12.00, μαζί με την ομάδα Novel Vox, κινούμαστε προς Ασία, εκεί που θα φτιάξουμε τα Koinobori ή –αλλιώς- μια γιαπωνέζικη ανεμοδούρα, που μοιάζει με ψαράκι και σύμφωνα με την Ιαπωνική κουλτούρα φέρνει καλοτυχία και ελπίδα. Κι η μέρα μας δεν τελειώνει ακόμη! Στις 13.00 συγκεντρωνόμαστε όλοι στις Δεξαμενές Καθαρισμού για να δούμε τον Καραγκιόζη και όλη την παρέα του να μπλέκουν σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, ένα θέατρο σκιών από το θίασο σκιών Ηλία Καρελλά.
Κυριακή 19/5, 11:00 – 14:00
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Αθήνα
Ελεύθερη είσοδος, με κράτηση: 213 0109327

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οικογενειακά προγράμματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με μικρά παιδιά σε έναν νέο κύκλο παιδικών εργαστηρίων για να ανακαλύψουν την αρχαία γιορτή των Παναθηναίων και να αναζητήσουν το θαυμαστό άγαλμα της Αθηνάς από τον Παρθενώνα.
Στα Παναθήναια με όλες μου τις αισθήσεις 
Πάντα οι Έλληνες αγαπούσαν τις μεγάλες γιορτές. Ειδικά οι Αθηναίοι μαγεύονταν από το πανηγύρι των Παναθηναίων. Πώς όμως ήταν αυτή η αρχαία γιορτή; Θα το μάθεις, θα το ζήσεις και προπαντός θα το χαρείς παρέα με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου Ακρόπολης.
Κυριακή 19/5, 11.00
Για παιδιά 3-5 ετών
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Συμμετοχή ανά δράση ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα/συνοδού με το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου (10€).
Κρατήσεις: Εγγραφή 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη κάθε προγράμματος στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (έως 20 παιδιά ανά πρόγραμμα). 

ΑΘΛΗΣΗ

9ος Ποδηλατικός γύρος

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για μια ακόμα χρονιά, διοργανώνει τον 9ο Ποδηλατικό γύρο Ελληνικού Αργυρούπολης, με σκοπό να εδραιώσει την σημασία του ποδηλάτου και του αθλητισμού στην ζωή των κατοίκων του δήμου.
Κυριακή 19/5, 10:30
Πλατεία Κώστα Βάρναλη, Αργυρούπολη
Δείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ.
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b