MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 3 – 5/5: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“Πρωτομαγιές στο Πάρκο”

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει για πρώτη φορά ένα παιδικό φεστιβάλ με έντονο εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Το φεστιβάλ ονομάζεται “Πρωτομαγιές στο Πάρκο” και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό πάρκο Κερατέας. Κάθε μέρα θα υπάρχουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσική, διακρατικές δραστηριότητες, βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλων φορέων καθώς και bazaar φιλανθρωπικών οργανώσεων. Το Πάρκο περιλαμβάνει τα θεματικά πάρκα Δεινοσαύρων, Λαογραφικό μουσείο, μουσείο παλιών επαγγελμάτων αλλά και τη μικρή φάρμα των ζώων που θα είναι και αυτά ανοιχτά στο κοινό.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά, 09:45 – 17:00 (έως 5/5)
Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, 16ο χλμ προέκταση Αττικής Οδού
6€

ΆΘΛΗΣΗ

10ος Επιδαύριος Δρόμος 2019

Μία από τις ιστορικότητες διαδρομές στην Ελλάδα, η οποία ενώνει δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου. Ο Επιδαύριος δρόμος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο. Η διαδρομή συνδυάζει αριστοτεχνικά το γεωγραφικό ανάγλυφο όλης της Ελλάδας. Οι δρομείς την μία στιγμή αγωνίζονται δίπλα στη θάλασσα και την άλλη ανάμεσα σε βουνά με πλούσια βλάστηση.
Αφετηρία για τον αγώνα 15km το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου και των 5km η Κεντρική πλατεία Λυγουριού . Τερματισμός για όλα τα αγωνίσματα, το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου).
Πληροφορίες & εγγραφές εδώ.
Κυριακή 5/5, 09:00
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Αγώνας δρόμου 15km: 8€, Αγώνας δρόμου 5km: 6€
Κόστος εγγραφής στην γραμματεία (Σάββατο 4 Μαΐου) : Τα 5km & 15km: 10€
Παιδικοί και περιπατητικοί αγώνες: Δωρεάν
Τα έσοδα από τις συνδρομές θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού. 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Μικροί Κηπουροί με πινέλα” 

Παιδιά 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται “μικροί κηπουροί” και φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.
Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα.
Για οικογένειες και παιδιά 3-10 ετών.
Κυριακή 5/5, 11.00-12.00
Παιδική χαρά, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
7€ /παιδί

ΈΚΘΕΣΗ

Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών

Η έκθεση είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη. Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την «πραγματική ζωή» αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας. Η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την έκθεση, με επικεφαλής Αργεντινούς παλαιοντολόγους πρόσεξε ως και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να είναι όσο πιο ρεαλιστική γίνεται.
Παρασκευή 3/5, 09:00 – 20:00, Σάββατο 4/5, 11:00 – 16:00, Κυριακή 5/5, 10:00 – 18:00
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Συνδυαστικό εισιτήριο με την ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας: 10 ευρώ, Ομαδικό 4 ατόμων: 20 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

“Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά” 

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος, αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμη της φιλίας.
Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών.
Κυριακή 5/5, 11:30
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
8€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μάιος 2019 στο Μουσείο Συναισθημάτων

Κάθε μήνας στο Μουσείο Συναισθημάτων είναι αφιερωμένος σε ένα συναίσθημα με σκοπό να αναζητάμε σε κάθε εργαστήριο την αξία των συναισθημάτων για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Αγωνία!

Τα εργαστήρια σε τίτλους για τον Μάιο:
Εργαστήρια Παραμυθιών Μέτα Μουσικής, για όλους 5-115 χρονών.
“Μυθικός Θυμός!” 

Εργαστήρια με συναισθήματα μέσα από παραμυθία, για παιδιά 5-10 χρονών και ενήλικες μαζί.
“Η Αγωνία μέσα από ένα Παραμύθι!” 

Εργαστήρια με συναισθήματα μέσα από ιστορίες, για παιδιά & εφήβους από 10-15 χρονών και ενήλικες μαζί.
“Η Αγωνία μέσα από μια ιστορία !” 

Εργαστήρια με θέμα τον εαυτό μου, για παιδιά 7-12 χρονών και ενήλικες μαζί
“Ο Φόβος παίζει με το Άγνωστο!” 

Εξερευνώντας το θυμό, για παιδιά & εφήβους από 10-15 χρονών και ενήλικες μαζί.
“Αγωνία στο Παλάτι του Θυμού!” 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Σαββατοκύριακο, 13:00 – 14:00
Μουσείο Συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους, Καρατζά 7, Αθήνα
Για τιμές δείτε αναλυτικά στο παραπάνω link.

ΣΙΝΕΜΑ

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3 

O αρχηγός των Βίκινγκ Ψάρης έχοντας την Αστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου τα «μυθικά» πλάσματα μπορούν να ζουν ελεύθερα και σε αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και ο Ψάρης με τον δράκο Φαφούτης καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό ένα ολέθριο πόλεμο…
Δείτε εδώ αναλυτικά τις ημέρες και τις ώρες προβολών. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b