MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΛΙΣΤΑ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019: Οι παραστάσεις των sold out

Ένας χρηστικός οδηγός με τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις που κινδυνεύουν να γίνουν sold out εν ριπή οφθαλμού.

author-image Στέλλα Χαραμή

Το σύνθημα δίνεται σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση, η προπώληση για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινά με εισιτήρια διαθέσιμα προς αγορά για όλους τους χώρους των φετινών παραγωγών της διοργάνωσης.

Εμείς φτιάχνουμε ένα μικρό οδηγό με τις υποψήφιες για sold out παραγωγές – μετακλήσεις διεθνών καλλιτεχνών στην πλειοψηφία τους – προκειμένου να κινηθείτε γρήγορα πριν τα εισιτήρια εξαντληθούν.

Στο Θέατρο

Ρόμπερτ Γουίλσον – “Οιδίπους” στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μετά την «Οδύσσεια», ο Ρόμπερτ Γουίλσον επιστρέφει στο πεδίο του αρχαίο δράματος παρακολουθώντας την ιστορία του Οιδίποδα, βασισμένος στη σοφόκλεια τραγωδία. Στη διανομή του συμμετέχουν και οι Έλληνες Λυδία Κονιόρδου, Μιχάλης Θεοφάνους και Αλέξης Φουσέκης.
21 και 22 Ιουνίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ρομέο Καστελούτσι – “La Vita Nuova” στην Πειραιώς 260

Ο Ρομέο Καστελούτσι, πιστός στο, ανά τακτά διαστήματα, ραντεβού του με το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει με την δική του δήλωση για το προσφυγικό. Καθοδηγώντας πέντε ερασιτέχνες Αφρικανούς ηθοποιούς δοκιμάζει μια ποιητική ανάγνωση πάνω στο «Πνεύμα της Ουτοπίας» του Ερνστ Μπλοχ.
6-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260

 Ρομπέρ Λεπά – “Kanata” στην Πειραιώς 260


Για πρώτη φορά στην ιστορία του Θεάτρου του Ήλιου, η Αριάν Μνουσκίν παραδίδει τα ηνία του θρυλικού θιάσου σ’ έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, τον κορυφαίο και γνώριμο του ελληνικού κοινού Γαλλο-Καναδό Ρομπέρ Λεπάζ. Ο Λεπάζ, κατασκευάζει ένα ποιητικό, επικών διαστάσεων σύμπαν, ανατρέχοντας σε διακόσια χρόνια καναδικής ιστορίας.
13-15 Ιουλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Comedie Francaise- “Ηλέκτρα/ Ορέστης” στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 


Ο αρχαιότερος θίασος στον κόσμο, η Comedie Francaise επισκέπτεται για πρώτη φορά τα επιδαύρια χώματα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Ιβο Βαν Χόβε. Ξεκάθαρα το γεγονός του καλοκαιρού που αναβαθμίζεται περαιτέρω από το ίδιο το περιεχόμενο της παράστασης: Δυο τραγωδίες του Ευριπίδη σε μια παράσταση.
26-27 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στη Μουσική

Jetro Tull 


Τα 50α γενέθλια τους γιορτάζει μια από τις σημαντικότερες ροκ βρετανικές μπάντες με μια στάση στο Ηρώδειο.
15 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης – Λεωνίδας Καβάκος στο Ηρώδειο


O σούπερ σταρ του βιολιού Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την παγκοσμίου φήμης Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης – που σταθμεύει στην Ελλάδα μετά από 50 χρόνια – ερμηνεύοντας έργα Μέντελσον, Μότσαρτ και Μπετόβεν.
22 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Loreena McKennitt 


Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα κι άλλα τόσα από την κυκλοφορία νέου υλικού, η Καναδή Λορίνα Μακένιτ φέρνει τους κέλτικους ήχους αναμεμειγμένους με μουσικά ερεθίσματα από τη Μέση Ανατολή ξανά στην πόλη.
27 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 Yo Yo Ma 


Στη νέα του μουσική περιπέτεια, ο κορυφαίος τσελίστας Γιο-Γιο Μα ερμηνεύει τις έξι σουίτες του Μπαχ για σόλο τσέλο. Με το νέο του project ταξιδεύει σε 36 πόλεις του κόσμου και ερμηνεύει σε εμβληματικές σκηνές, όπως αυτή του Ηρωδείου.
27 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Dead can Dance 


Οι Αυστραλοί εκπρόσωποι της έθνικ δημιουργούν ένα ξεχωριστό set list για το κοινό της Αθήνας: Θα παίξουν συνθέσεις που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά ζωντανά, αναθεωρημένα κομμάτια από τις πρώτες δεκαετίες της πορείας τους και θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά, «Dionysus».
3 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Αλτσίνα


Η Καμεράτα και ο μαέστρος της Γιώργος Πέτρου επανέρχονται στο είδος της μπαρόκ όπερας – που έχει ταξιδέψει τη φήμη τους σε όλη την Ευρώπη – με Χαίντελ. Μαζί τους, η διάσημη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει διαπρέψει στον επώνυμο ρόλο στην Όπερα της Βιέννης, στην Όπερα του Παρισιού και στην Όπερα της Στουτγκάρδης.
6 και 12 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο Χορό

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras / Rosas
Με τον ξένο Τύπο να επευφημεί το πρόσφατο εγχείρημα της η Αν Τερέζα Κερσμάκερ – η κορυφαία εν ζωή δημιουργός του σύγχρονου χορού – ανεβαίνει στη σκηνή για να χορέψει – μαζί με τέσσερα ακόμα μέλη της ομάδας Rosas – υπό τους ήχους του αγαπημένου της Μπαχ.
2 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Wolf & Bliss
Από τους πλέον διακεκριμένους χορογράφους της Βρετανίας ο Χόφες Σέχτερ – που δόνησε το χορευτικό κοινό της πόλης με το μαγευτικό «Grand Finale» το 2017 – επιστρέφει στην Αθήνα αυτή τη φορά καθοδηγώντας τη διάσημη ιταλική ομάδα Aterballetto. Στην παράσταση-δίπτυχο εκτός από τον Σέχτερ σκηνοθετεί και ο Γιόχαν Ίνγκερ.
10 Ιουλίου, Πειραιώς 260

Infini


Ο αντισυμβατικός Γάλλος Μπορίς Σαρμάζ παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το νέο του έργο στην Αθήνα. Το «Infini», όπως το ονομάζει, εξερευνά την αίσθηση απείρου μέσα στον χώρο.
11 – 14 Ιουλίου, Πειραιώς 260

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εγκαίρως για όλες τις εκδηλώσεις με τον εξής τρόπο:

1. Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938112 (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-21:00)

2. Ηλεκτρονική αγορά: www.greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr

3. Για ομαδικές αγορές (20+ άτομα): 2103222720 και [email protected]

4. Eισιτήρια ανεργίας εκδίδονται μόνο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39-στοά Πεσμαζόγλου), των οποίων λειτουργία αναμένεται σύντομα.

5. Κρατήσεις για ΑμεΑ μόνο από τον τηλεφωνικό αριθμό 210 3221897. Τα εισιτήρια ΑμεΑ εκδίδονται εκδίδονται (με τη βεβαίωση του μήνα) μόνο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών.

6. Φοιτητικά εισιτήρια και άνω των 65 ετών:
α) για τις παραστάσεις στην Πειραιώς 260, το Μέγαρο Μουσικής, το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου καθώς επίσης και για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου («Ορέστεια», 28 & 29/6 – «Ικέτιδες», 6 & 7/7) και την παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. («Ιφιγένεια η εν Αυλίδι», 26 & 27/7) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, διατίθενται απ΄ όλα τα κανάλια πώλησης.

β) για τις παραστάσεις στο Ηρώδειο και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, διατίθενται μόνο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39 – Στοά Πεσμαζόγλου), των οποίων η λειτουργία αναμένεται σύντομα.

 

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις παραγωγές για τις οποίες δεν ξεκίνησε η προπώληση.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b