MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Πού θα βρείτε το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας;

Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε το τσουρέκι για να συμβολίσουμε την Ανάσταση του Χριστού και να γιορτάσουμε τη ζωή, καθώς το αλεύρι “ζωντανεύει” και μετατρέπεται σε άρτο.

Eυη Πάνου

Γι’ αυτό τον λόγο, το τσουρέκι είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με το ελληνικό Πάσχα και δεν λείπει σχεδόν από κανένα λαμπριάτικο τραπέζι. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέστε πού θα βρείτε το καλύτερο τσουρέκι στην πόλη, ψάξαμε για εσάς και βρήκαμε τα ωραιότερα τσουρέκια στην Aθήνα, για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια του Πάσχα και όχι μόνο.

ΠΑΥΛΟΥ

Αφράτο, φρέσκο, μυρωδάτο και μαστιχωτό. Αν νομίζετε ότι περιγράφουμε το τέλειο τσουρέκι είναι γιατί μιλάμε για το τσουρέκι του ζαχαροπλαστείου Παύλου. Στ’ αλήθεια, αγγίζει την τελειότητα. Το Πάσχα (αλλά και τα Χριστούγεννα) ο δρόμος οδηγεί στα Ιλίσια. Το ζαχαροπλαστείο Παύλου αποτελεί σταθερό προορισμό για τους απανταχού… τσουρεκοφάγους Αθηναίους αφού η εγγύηση της γεύσης παντρεύεται σταθερά και αδιαπραγμάτευτα με την εγγύηση της ποιότητας. Είναι οι αγνές πρώτες ύλες – εκτός από την μυστική συνταγή – που παράγουν αυτό το αποτέλεσμα στο τσουρέκι Παύλου το οποίο θα εκτιμήσουν όλοι: Βαφτιστήρια, νονοί, καλεσμένοι στα οικογενειακά τραπέζια, παιδιά για το πρωϊνό τους με γάλα, γονείς για επιδόρπιο (οι περισσότεροι το φαντάζονται ήδη πασπαλισμένο με πραλίνα). Η καλή όρεξη είναι δεδομένη. (Παπαδιαμαντοπούλου 24Γ, τηλ. 210 7773574).

ΧΑΤΖΗ

Τσουρέκι με πολίτικη συνταγή, δηλαδή με γέμιση κάστανο και λευκή σοκολάτα. Ξεχωρίζει γιατί ένα από τα πιο “μαστιχωτά τσουρέκια” που κυκλοφορούν, με έναν υπέροχο συνδυασμό μαστίχας και μαχλεπιού. Μπορείτε να το βρείτε και σε άλλες παραλλαγές, όπως με πορτοκάλι, βατόμουρο και άλλα φρούτα. Το απλό τσουρέκι κοστίζει από €7-7,5, ενώ αυτό με τη γέμιση κάστανο από €10-11. Θα το βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Χατζή στο Σύνταγμα. (Μητροπόλεως 5, τηλ. 210 3222647)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τσουρέκι με την εξαιρετική συνταγή που προέρχεται από τον κύριο Λάζαρο Κωνσταντινίδη (ιδρυτή της εταιρείας το 1920). Το βρίσκετε σε τρεις υπέροχες παραλλαγές: παραδοσιακό, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Το τσουρέκι του Κωνσταντινίδη δεν χρειάζεται συστάσεις. Ξεχωρίζει, καθώς η γλυκιά παραδοσιακή ζύμη εξελίσσεται σε ένα τσουρέκι, εξαιρετικής ποιότητας, που τη διαφορά κάνουν τα μπαχαρικά αλλά και το φρέσκο βούτυρο. Το παραδοσιακό τσουρέκι έχει €9/τεμάχιο (περίπου €12,5/κίλο), ενώ το γεμιστό στα €14,5/ κιλό. Θα το βρείτε στο κατάστημα της αλυσίδας στον Άλιμο (Βουλιαγμένης 534, τηλ. 210 9942690), αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα Κωνσταντινίδης, σε διάφορα σημεία της πόλης. (www.konstandinidis.gr)

KARAKOY GULLUOGLU

Κλασσικό τσουρέκι με συνταγή από την Κωνσταντινούπολη, που το Karakoy Gulluoglu γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Εκεί, το τσουρέκι δεν είναι μόνο αλεύρι και ζάχαρη, αλλά χρησιμοποιούνται τα αγνότερα υλικά, όπως το καλύτερο βούτυρο (πρόβειο) και η καλύτερη μαστίχα. Θυμίζει περισσότερο κέικ, ενώ διαθέτει μια μεθυστική μυρωδιά. Κοστίζει €7,8/ τεμάχιο (15,6/ κιλό). Θα το βρείτε στο κατάστημα του Συντάγματος (Ερμού & Νίκης 10, τηλ. 210 3213959), αλλά και σε αυτό του Παλαιού Φαλήρου. (Αγ. Αλεξάνδρου 5, τηλ. 210 9840733)

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Κλασικό τσουρέκι, με συνταγή από την Πόλη. Ξεχωρίζει για το φρέσκο βούτυρο και γάλα, το μαχλέπι και τα υπόλοιπα υλικά, που του δίνουν μια διαφορετική γεύση. Η τιμή του κυμαίνεται στα €7,5/ τεμάχιο. (€13,9/κιλό). Θα το βρείτε στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ασημακόπουλων, στο κέντρο της Αθήνας. (Χαρ. Τρικούπη 82, τηλ. 210 3610092)

LIDO

Κλασικό πολίτικο τσουρέκι, που μπορείτε να το απολαύσετε και με σοκολάτα και κάστανο. Διατίθεται ακόμη και νηστίσιμο (χωρίς βούτυρο και αυγά). Η αυθεντική μαστίχα και το μαχλέπι από την Τουρκία, καθώς και τα υπόλοιπα παραδοσιακά υλικά, δένουν αρμονικά και του χαρίζουν μια ξεχωριστή γεύση, ενώ παράλληλα έχει και ένα θεσπέσιο άρωμα. Θα το βρείτε καθημερινά ζεστό, φρέσκο και αφράτο. Οι τιμές κυμαίνονται στα €4/τεμάχιο για το νηστίσιμο τσουρέκι και στα €5 για τα υπόλοιπα. (€11,90/κιλό). Θα το βρείτε στο ρετρό ζαχαροπλαστείο Lido, στο Παγκράτι. (Χρεμωνίδου 35, τηλ. 210 7516898)

ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ

Το ξακουστό τσουρέκι του Τερκενλή, που φτιάχνεται με φρέσκο βούτυρο και επίλεκτα άλευρα, απλά και πολύσπορα. Φυσικά δεν απουσιάζει το μαχλέπι, το κακουλέ και η μαστίχα. Πέρα από την ποιότητά του, καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις και για τη μεγάλη ποικιλία, καθώς μπορείτε να το απολαύσετε με κάστανο, λεμόνι ή πορτοκάλι, σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού ή χιώτικη κρέμα. Το απλό τσουρέκι κοστίζει €13,50/κιλό (περίπου €7/τεμάχιο) και το γεμιστό €14/κιλό. Θα το βρείτε στο κατάστημα του Τερκενλή στο Χαλάνδρι. (Παπανικολή 100-102, τηλ. 210 6840020 αλλά και στο κατάστημα στο GOLDEN HALL. www.terkenlis.gr)

ΤΑ ΓΙΟΥΛΙΑ

Ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της πόλης για το πολίτικο τσουρέκι τους, που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια στην πρώτη θέση των επιλογών του κοινού. Η συνταγή του παππού των σημερινών ιδιοκτητών συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί τις καλύτερες εντυπώσεις και να συγκεντρώνει στο εργαστήριο- ζαχαροπλαστείο στη Νέα Ιωνία κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλους τους λάτρεις του. Στα Γιούλια θα βρείτε τόσο κλασικά όσο και γεμιστά τσουρέκια –πραλίνα, βύσσινο κρέμα, μπισκότο, ανάμεικτο κ.α. Σταθερή αξία, ωστόσο, παραμένει το παραδοσιακό πολίτικο που αναδύει υπέροχα αρώματα από μαχλέπι. Τιμή: €11,90/ κιλό. Θα το βρείτε στη Νέα Ιωνία (Αλέκου Παναγούλη 74, τηλ. 210 2798351, www.tagioulia.gr)

ΒΕΝΕΤΗΣ

Το πρώτο νηστίσιμο τσουρέκι της αγοράς λανσάρει φέτος η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις γευστικές επιθυμίες των καταναλωτών. Το νέο λαχταριστό τσουρέκι, φτιαγμένο από αγνά υλικά όπως ταχίνι και παραδοσιακή ζύμη με μαστίχα και μαχλέπι,  είναι κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας χωρίς να υστερεί σε τίποτα από τα άλλα τσουρέκια σε γεύση και απόλαυση! Το νέο τσουρέκι κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ. Για τους λάτρεις του κλασικών πλούσιων γεύσεων, δύο νέα πασχαλινά τσουρέκια θα διεκδικήσουν την προτίμησή σας τις ημέρες του πάσχα: Το τσουρέκι  σοκολάτας γάλακτος  με γεύση Ferrero, από παραδοσιακή ζύμη τσουρεκιού με μαχλέπι, γέμιση με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένο κροκάν φουντουκιού και το τσουρέκι λευκή σοκολάτα με μπισκότο Oreo, από παραδοσιακή ζύμη τσουρεκιού με μαχλέπι, γέμιση με κρέμα μπισκότου & ρίπλες cookies και επικάλυψη λευκή σοκολάτα και μπισκότο Oreo. Παραδοσιακά, στα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ θα βρει κανείς το πολίτικο κλασικό τσουρέκι, το τσουρέκι με σοκολάτα και καρύδια, το λαχταριστό τσουρέκι με μήλο και καραμέλα, μεγάλη ποικιλία από σοκολατένια αυγά, νόστιμα πασχαλοκούλουρα και παραδοσιακή λαμπροκουλούρα ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b