MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 19 – 21/4: 9 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Onassis Youth Festival 2019

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για ακόμα μία χρονιά, διοργανώνει μια γιορτή αφιερωμένη στους εφήβους. Πήγε σε διαφορετικές γειτονιές της Αττικής, σε γυμνάσια και λύκεια και προσκάλεσε τους εφήβους να φτιάξουν το δικό τους φεστιβάλ. Η διαδικασία για τη φετινή σαιζόν, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρώθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από 19 έως 21 Απριλίου.
Παρασκευή 19/4, Σάββατο 20/4, Κυριακή 21/4. Είσοδος ελεύθερη
Σε διάφορους χώρους και ώρες, δείτε εδώ. 

ΘΕΑΤΡΟ

“Μορμόλης” του Rainer Hachfeld

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας…
Για παιδιά από 5 ετών.
Κυριακή 21/4, 11:30
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Εισιτήρια: Κανονικό: 10€, ΑμεΑ, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 6€, Ομαδικά άνω από 25 άτομα: 6€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Πασχαλινά Εργαστήρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 – Ο λαγός βιάζεται να βγει και να γιορτάσει … 
Είναι ένας παιχνιδιάρης λαγός, για τον καθένα μοναδικός! Μάτια, μύτη και ουρά, μεγάλα δόντια και αυτιά, πώς θα τα συνδυάσουμε όλα αυτά; Καλωσορίσουμε το Πάσχα και την Άνοιξη ζωγραφίζοντας ένα πολύχρωμο τοπίο με πρωταγωνιστή το Πασχαλινό λαγουδάκι μας.

– “Ήρθε η Πασχαλιά με τα κόκκινα τ’ αυγά!”… μα κάποιος, μας τα πήρε κρυφά! 
Κατασκευάζουμε τη πασχαλίτσα που μας έρχεται με το μήνυμα της Λαμπρής, γι’ αυτό λέγεται και λαμπρίτσα!

– Εργαστήρι Καραγκιοζο-λαμπάδας. 
Φτιάχνουμε μια χειροποίητη φιγούρα Καραγκιόζη για να στολίσει τη λαμπάδα που θέλουμε να κάνουμε δώρο στη νόνα η στο φίλο μας.

– “Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα” του Ευγένιου Τριβιζά 
Ενώ οι πασχαλίτσες µε δύο, τρεις ή τέσσερις κουκκιδίτσες περνάνε ζωή χαρισάµενη, κανείς δεν καταδέχεται να κάνει παρέα µε την πασχαλίτσα που έχει µόνο µία κουκκιδίτσα.
Ελάτε να ψάξουμε μαζί και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας της πασχαλίτσας με τη μία κουκιδίτσα. Που είναι κρυμμένα τα σοκολατένια αυγά; Πως θα τα ανακαλύψουν οι κούνελοι. Διασκεδαστικά παιχνίδια και το κυνήγι των σοκολατένιων αυγών μας περιμένει.
Σάββατο 20/4, 11:00 – 14:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μία μέρα με τα Παιχνίδια πριν το Πάσχα

Δύο βδομάδες κλειστά τα σχολεία, ευκαιρία για απόδραση στο σπίτι των παιχνιδιών. Τα παιδιά θα παίξουν μαζί τους “μπαίνοντας στα παπούτσια τους” και ζώντας με όλες τους τις αισθήσεις μια μέρα από τη ζωή τους. Έχουν κι αυτά παιχνίδια και φίλους; Τι τρώνε; Πού κοιμούνται; Πάνε σχολείο; Tι σχεδιάζουν για το Πάσχα; Μια διαφορετική γνωριμία με το Μουσείο Παιχνιδιών με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα.
Κυριακή 21/4, 12:00 – 13:00 & 16:00 – 17:00
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1, Π. Φάληρο
Είσοδος: 5€

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Το Μυρολόγι της Φώκιας” και άλλα του Έαρος άσματα

Ο κεντρικός πυρήνας του προγράμματος είναι το αριστουργηματικό κείμενο του Παπαδιαμάντη. Οι υπόλοιπες ιστορίες και τα παραδοσιακά τραγούδια που το πλαισιώνουν επιλέχτηκαν με σκοπό να προετοιμάζουν το ακροατήριο ομαλά ώστε να έρχεται πιο εύκολα σε ουσιαστικότερη επαφή, τόσο με την Παπαδιαμαντική γλώσσα, όσο και με τα ίδια τα νοήματα του διηγήματος. Άλλωστε ο ίδιος ο συγγραφέας, συχνά, αντλεί και περιγράφει θρύλους και πρακτικές της παραδοσιακής κοινωνίας. Το “χτίσιμο” του προγράμματος έγινε σύμφωνα με τη Μέθοδο της Τεχνικής της Αφήγησης της Σάσας Βούλγαρη.
Για ενήλικο κοινό και εφήβους πάνω από 15 ετών.
Κυριακή 21/4, 19:00
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Είσοδος: 12€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μάθημα Μπαλέτου για παιδιά 10-14 ετών 

Ένα ανοιχτό μάθημα στην Αίθουσα Προβών του Μπαλέτου στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλεί παιδιά 10-14 ετών να γνωρίσουν από κοντά το κλασικό μπαλέτο.
Κυριακή 21/4, 10.00-11.30 
Αίθουσα Προβών Μπαλέτου Α, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Έως 30 συμμετοχές/ πληροφορίες- εγγραφές ΕΛΣ: 213 0885802

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
“Αποστολή στον Άρη”
Νέο εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου και Στ’ Δημοτικού στα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανακαλύψτε το μαγικό κόσμο του διαστήματος εξερευνώντας τον κόκκινο πλανήτη, συνδυάζοντας την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανολογία και τα Μαθηματικά βάση των αρχών της διεπιστημονικότητας και του ΣΤΕΜ.
Σάββατο 20/4, 15:30 – 18:00
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Βασ. Παύλου και Ι. Μεταξά, Αθήνα
Κόστος 10€
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες: 6937790081, 2103490054 και [email protected].

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο πλαίσιο του The Meet Market – Easter Edition

Doodle & Graffiti Art Workshop by Imaginary Rooms 

Tο Imaginary Rooms επιστρέφει με άπειρη ενέργεια για Doodle Art και Graffiti μαζί με τους μικρούς μας φίλους που θα παρευρεθούν στο Meet Market.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 6972609567.
Κυριακή 21/4
17.00-18.30 Ηλικίες 7-12 ετών (group A) 
18.45-20.00 Ηλικίες 7-12 ετών (group B)
Μηχανουργείο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Ας κοιτάξουμε πίσω από την γεωμετρία

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες μελετούν τις δομές, τα υλικά και την τεχνοτροπία του Γ. Ζογγολόπουλου ώστε να δημιουργήσουν φανταστικές συνθέσεις κατασκευασμένες από πληθώρα υλικών σχετικών με το έργο του.

Με αναφορές στην τεράστια γλυπτική παράδοση της γεωμετρικής αφαίρεσης, των διάτρητων υφών και της αέρινης υπόστασης που παρουσιάζει το εμβληματικό έργο Διάφραγμα ή Φατνώματα του Μέρλιν, μια κατασκευή που ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα και σε μήκος τα 10 μέτρα, θα σχεδιάσουμε και θα συνθέσουμε τα επιμέρους κομμάτια με την τρισδιάστατη γλυπτική τεχνική assemblage, ώστε να αποκαλύψουν κινητικές φόρμες και αέρινες μορφές, εμπνευσμένες από τη γεωμετρία, τον ρυθμό και την επανάληψη των μοτίβων του γλυπτού.
Σάββατο 20/04, 11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30 
Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία 
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b