MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Dub FX, Ταφ Λάθος και 12ος Πίθηκος στο Release Athens 2019!

Οι Dub FX, Ταφ Λάθος και 12ος Πίθηκος μαζί με τους Cypress Hill την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού

Dub FX
Monopoli Team

Release Athens 2019

Δύο από τους σημαντικότερους και συνεχώς ανερχόμενους εκπροσώπους της εγχώριας hiphop σκηνής,  Dub FX και Ταφ Λάθος,  είναι τα επόμενα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους μεγάλους Cypress Hill στην εμφάνισή τους στο Release Athens. 

Dub FX

Ένας άνθρωπος που κατόρθωσε να δημιουργήσει τον “‘ήχο του δρόμου”, με μοναδικά μέσα τη φωνή του, ένα πετάλι εφέ και λούπες που δημιουργεί κάθε φορά τη στιγμή που παίζει. Αυτός είναι ο Dub FX.
Γεννημένος στην Μελβούρνη, ο Benjamin Stanford, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μετακόμισε το 2006 στη Ευρώπη, έχοντας σκοπό να γυρίσει τον κόσμο με ένα βανάκι και να παίζει μουσική όπου βρεθεί. Ως Dub FX, κατάφερε να γίνει viral πριν καν εφευρεθεί ο όρος! Ο κόσμος τον έβλεπε να παρουσιάζει την τέχνη του αυθεντικού live looping στους δρόμους και πόσταρε συνεχώς τα video στο YouTube. H συνέχεια είναι πλέον γνωστή.
Εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ σε κάθε γωνία του πλανήτη, εκατομμύρια φίλων στα social media. Μία επιτυχία που ήρθε μέσα από συνεχή και επίμονη δουλειά, αλλά και από τεράστια αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνει.
Με στίχους που παραμένουν άμεσοι και με κοινωνική συνείδηση, χωρίς να νοιάζεται αν αυτή η επιλογή είναι κόντρα στο “ρεύμα”, ο Dub FX αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα φαινόμενο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, παραμένοντας ανεξάρτητος και στηριζόμενος περισσότερο στο word of mouth μεταξύ των fans του παρά σε οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια.
“Μου αρέσει να αναμιγνύω κάθε είδος μουσικής. Jazz, reggae, hip -hop, samba, drum n bass, dubstep. Aυτό που αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή είναι αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Εκεί είναι και όλη η ομορφιά αυτού που κάνω”, δηλώνει ο ίδιος.

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) είναι ένας από τους κορυφαίους, σημαντικότερους και συνεχώς ανερχόμενους εκπροσώπους της εγχώριας hip-hop σκηνής. Iδρυτής της Bashment Records και μέλος των ιστορικών Ψυχόδραμα 07, μόλις κυκλοφόρησε τον πιο φιλόδοξο δίσκο του, με τίτλο “Deca”, που ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων.
Ξεκίνησε ως MC και beatmaker το 2001 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλά και μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας hip-hop σκηνής. Η πρώτη του κυκλοφορία ήταν το 2004, με τίτλο “Κάνοντας Μια Βόλτα”, και το 2010 ακολούθησε το “Ήταν Περίεργη Η Κατάσταση”.
Το 2012, κάνοντας μια δημιουργική στροφή στις παραγωγές του και επιλέγοντας «ζωντανά» όργανα, κυκλοφορεί το LP “Mόνο Με Χρώμα”, το οποίο τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή της ελληνικής hip-hop σκηνής. Τον Μάρτιο του 2015, κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά LP του, με τίτλο “Ελπίδα”, που έλαβε αμέσως τη θέση του στις σημαντικές κυκλοφορίες της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφίας!
Ακολούθησαν περισσότερα νέα τραγούδια (“Ξύπνα”, “Ερπετά”, “Αλήθειες”, “Πριν Το Ψέμα Μπει Στη Μέση”), συνεχή sold out όπου εμφανιζόταν και ολοένα μεγαλύτεροι χώροι για τα live του!
Το 2018, ταξίδεψε στο Τόκυο, όπου ηχογράφησε στα Red Bull Studios και γύρισε το video clip για το single, “Η Χρονιά Του Δράκου”. Λίγους μήνες μετά, ήρθαν οι πρώτες του διεθνείς εμφανίσεις, με μεγάλη επιτυχία, στα Europavox Festivals του Βελγίου (στο Le Botanique, στις Βρυξέλλες) και της Γαλλίας (στο Clermont-Ferrand).
Πριν λίγες ημέρες, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παρουσίασε το πιο φιλόδοξο, μέχρι στιγμής, έργο του. Το νέο του album, “DECA”, πέρα από το ότι δίνει μία νέα πνοή στην εγχώρια hip-hop, συνδυάζοντας γνώριμους ήχους με μία απόλυτη αίσθηση της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας, ίσως είναι και ο πρώτος δίσκος της ελληνικής σκηνής που οπτικοποιήθηκε ολόκληρος πριν καν ακόμα κυκλοφορήσει.
Δέκα κομμάτια, δέκα video clips με ισάριθμες ξεχωριστές ιστορίες που, όλες μαζί, συγκροτούν ταυτόχρονα μία ταινία μικρού μήκους, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που μαθηματικά και συναισθηματικά εκφράζεται με τον αριθμό Δέκα.
Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παραμένει ανήσυχος κοινωνικά, με το βλέμμα και την καρδιά να κοιτούν μπροστά: “To hip hop μου έδωσε όλα αυτά που έχω και με ετοίμασε για εκεί που θέλω να φτάσω. Αυτό που μου πήρε ήταν τα αρνητικά συναισθήματα για να μου τα μετατρέψει σε θετικά.”

12ος Πίθηκος

Ο 12ος Πίθηκος, ή ο “Άκης”, για τους φίλους που τον ξέρουν καλύτερα, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους όχι μόνο της hip-hop μουσικής, αλλά και του hip-hop τρόπου ζωής γενικότερα, καθώς είναι MC, Producer, B-boy και Graffiti Writer.
Η βάση του είναι η Θεσσαλονίκη στην οποία και γεννήθηκε το 1984. Η πορεία του στην ελληνόφωνη hip-hop μουσική σκηνή εκτείνεται σε μία 15ετία,  ενώ έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς Έλληνες MC’s και Beatmakers στην διάρκεια αυτών των ετών.
Το προσωπικό του ντεμπούτο, “Ποιος Το Περίμενε”, κυκλοφόρησε το 2004. Το 2007, ακολούθησε το “Μόνο η Αρχή” και το 2010 το “100% Style”, που ήταν και ο δίσκος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Εκεί περιέχεται το single “Υπήρχαν Πράγματα”, το βιντεοκλίπ του οποίου έχει ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια προβολές στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.
Στις 12/12/12, ο 12ος Πίθηκος κυκλοφόρησε μέσω της Knockout Records τον 4ο δίσκο του με τίτλο “12”. Μετά από 2 χρόνια αποχής από την δισκογραφία, τον Απρίλιο του 2014, επέστρεψε με τον 5ο δίσκο του, με τίτλο “Σήμερα”, ενώ τον Οκτώβριο του 2016, ανεβάζει στο επίσημο κανάλι του YouΤube, το “Σκέψεις στο Τσιμέντο”. Στις 13 Μαρτίου του 2018 κυκλοφόρησε και ο πιο πρόσφατος δίσκος του, με τίτλο “Αξιοπρέπεια”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα συνεχίζεται προς 32 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 60 ευρώ (δύο εισιτήρια), για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Επίσης, διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

Ø ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους

Ø open bar

Ø προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο

Ø ιδιωτικό parking

Ø ξεχωριστές τουαλέτες

Ø αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / viva.gr / releaseathens.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Release Athens 2019 / Παρασκευή 21 Ιουνίου / Cypress Hill, Dub FX, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12oς Πίθηκος + more tba

Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου Φαλήρου

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b