MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 12 – 14/4: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… Μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε; Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας! Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε γευστικές λιχουδιές! Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε γευστικά κουλουράκια με τα ίδια μας τα χεράκια;
Σάββατο 13/4, 11:30
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Αθήνα
8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

“Φουρτούνες” στον Όλυμπο!
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά τσακώνονται, πιο πέρα η Ήρα με την Αφροδίτη… Να και ο Απόλλωνας με τον Ερμή! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους; Οι διαμάχες ανάμεσα στους Θεούς του Ολύμπου σύμφωνα την ελληνική Μυθολογία υπήρξαν συχνό φαινόμενο, διαμάχες που δημιούργησαν ιστορίες με ιδιαίτερη αγωνία και σασπένς! Μια σειρά παιχνιδιών μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τις ιστορίες εκείνες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας!
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού.
Κυριακή 14/4, 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Αθήνα
8,5€ * Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
«Η ημέρα μίας Πασχαλίτσας»
«Στις 5 η ώρα το πρωί βγήκε ο ήλιος. Μια χαρούμενη πασχαλίτσα έφτασε πετώντας. Είδε ένα φύλλο όπου κάθονταν πολλές μελίγκρες μαζί, κι αποφάσισε να τις φάει για πρωινό. Εκείνη την ώρα όμως…»  Νέο εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Eric Carle για μικρά παιδιά, τις Κυριακές 7 & 14 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Για παιδιά 4 – 6 ετών και 2 – 4 ετών.
Κυριακή 14/4, 11:00 & 12:30
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά
6€ για τους ενήλικες, 6€ για τα παιδιά

ΘΕΑΤΡΟ

“Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό”

Θεατρική μεταφορά του βραβευμένου βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη.
Με αφετηρία την ανασκαφή ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού (1995), από την αρχαιολόγο Έφη Μπαζιωτοπούλου-Βαλαβάνη, καθώς και την ανασύσταση ενός καλοδιατηρημένου παιδικού κρανίου από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία για ένα κορίτσι που χάθηκε κατά τη διάρκεια του λοιμού που έπληξε την Αθήνα στις αρχές του Πελοποννησιακού πολέμου, τη Μύρτιδα.
Η σύντομη ζωή της Μύρτιδας άρχισε με αγάπη, παιχνίδια και ανεμελιά αλλά έληξε βίαια, και μάλιστα σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων. Η παράσταση επιδιώκει να αναδείξει την τρυφερή ιστορία του βιβλίου, καθώς και το διαχρονικό μήνυμα για την αξία της ειρηνικής ζωής, μέσα από τη ματιά ενός παιδιού.
Σάββατο 13/4, 18:00
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα 210 3256930 και 210 3256943

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ένας σπόρος ταξιδεύει: Αναζητώντας την Άνοιξη

Ένα παιχνίδι θησαυρού με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους εξερευνούν το Πάρκο μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης των μυστικών που κρύβει μέσα στις φυλλωσιές του. Με αφετηρία τον Λαχανόκηπο ακολουθούν διαδρομές μέσα στο μεθυστικό κήπο. Στριφογυρνούν σαν τις μέλισσες από λουλούδι σε λουλούδι, καταγράφουν τα άνθη του πάρκου, παρατηρούν τα έντομα, ξεχωρίζουν μυρωδιές, γεύονται καρπούς από τον εδώδιμο κήπο, και φυτεύουν το δικό τους φυτό στο λαχανόκηπο δίνοντάς του το χρόνο να αναπτυχθεί.
Κυριακή 14/4, 10.30 – 12.00 
Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους 
Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά & 15 συνοδοί ανά συνάντηση
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Έως και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 13/4, Κυριακή 14/4
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
12€ – 15€

ΘΕΑΤΡΟ
«Η φάρμα του διαδικτύου»
Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. Συχνά, τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Φάρμας, κάνουν θεατρικά, γράφουν ποιήματα, τραγούδια, ζωγραφίζουν.
Για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους μικρούς θεατές.
Κυριακή 14/4, 12:00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
8€

ΘΕΑΤΡΟ
“Bubble Jam” 

Το “Bubble Jam” οδηγεί μια ομάδα σε ένα πείραμα με τον εαυτό της. Η σκηνή είναι online. Τα πρόσωπα του έργου δεν βρίσκονται εδώ, αλλά στις οθόνες μας. Στέλνουν μηνύματα. Οι θεατές τούς ακολουθούν. Ενίοτε απαντούν, μέσω smartphones. Ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη; Ποιοι, τελικά, είμαστε όλοι εμείς μέσα στο διαδίκτυο;

“Ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του Internet και τι διαδραματίζεται όταν επικοινωνούμε μαζί του online;” Θέτοντας αυτήν την ερώτηση, ο Daniel Wetzel, ιδρυτικό μέλος της διεθνώς καταξιωμένης ομάδας Rimini Protokoll, στήνει μια παράσταση για τους συνομηλίκους του YouTube, για εκείνους που χρησιμοποιούν το Messenger, το Viber και το WhatsApp, για την πρώτη γενιά ιθαγενών του διαδικτύου.

Για εφήβους 13+

Σάββατο 13/4 & Κυριακή 14/4, 19:00 
5ος όροφος – Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
5€ – 12€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b