MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Το 11ο Arc for Dance Festival στην Αθήνα

  Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας, από 4 έως 26 Μαΐου

  Arc for Dance Festival | Karin de Barbarin
  Arc for Dance Festival | Karin de Barbarin
  Monopoli Team

  Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας Arc for Dance Festival ξεκινά τη δεύτερη δεκαετία δράσης του πολυφωνικά. Με έμφαση τόσο στους διαφορετικούς ήχους, τις “φωνές” που παράγουν, προτείνουν και εκπέμπουν τα σώματα που χορεύουν, όσο και στους τρόπους που προσλαμβάνουν τους ήχους αυτούς οι θεατές. Ανακαλεί χορευτικά ιδιώματα εξετάζοντας τη δυνατότητά τους να αρθρώνουν διεκδικήσεις, να διατυπώνουν αιτήματα, να δημιουργούν τοπία από σύνθετα τελετουργικά, με ευρύτατα ερεθίσματα.

  Οι παραστάσεις

  Ο κεντρικός πυρήνας του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 23,24,25 & 26/05/19 στο θέατρο Κιβωτός, φιλοξενεί οκτώ παραστάσεις έργων σύγχρονου χορού, τα πέντε από τα οποία παρουσιάζονται στην παγκόσμια πρεμιέρα τους στην Αθήνα. Τα έργα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ εκφραστικό τόξο με σημείο αιχμής τον ήχο της κίνησης, την πολυφωνία των σωμάτων και τελικά τη γλώσσα που αρθρώνει ο χορός σήμερα. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν έργα τους οι δημιουργοί: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Σοφία Μαυραγάνη, Ξένια Κογχυλάκη, Fouad Boussouf (Μαρόκο-Γαλλία), Στέφανος Μπίζας, Φώτης Νικολάου (Κύπρος), Ιωάννα Αντώναρου & Νατάσα Σαραντοπούλου, Flora Detraz (Company cie PLI /Πορτογαλία-Γαλλία), ενώ παράλληλες δράσεις θα διεξαχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

  Afterwords | © Μαργαρίτα Νικητάκη

  Τα κεντρικά ερωτήματα

  Όπως και τα προηγούμενα χρόνια , έτσι και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance Festival επιχειρεί ν΄ απαντήσει στα καίρια ερωτήματα: Πώς “ακούει” ο χορός τον κόσμο και πώς διευρύνει τον τρόπο που συν-αισθανόμαστε; Με ποιον τρόπο συλλαμβάνει τον ρυθμό στη σχέση του με τον χρόνο, την επανάληψη, την κίνηση και την παύση και πόσο περιλαμβάνει τον θόρυβο, την α-νόητη φωνή του τυχαίου και του αυτοσχεδιαστικού; Ποιος είναι ο ήχος της ψηφιακής πραγματικότητας και πώς διαχέεται στον φυσικό κόσμο μέσα από τα σώματα; Η μνήμη είναι σωματική ή ακουστική; Τι την διεγείρει και πώς φτιάχνει το συντακτικό της όταν εκφράζεται;

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του φεστιβάλ, υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

  Κεντρικές εκδηλώσεις | 23 , 24 , 25 & 26/05

  23/05/19
  “Evil Unicorns” Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου /GR Πρεμιέρα
  “Afterwords” Σοφία Μαυραγάνη /GR Πρεμιέρα

  24/05/19

  “JunkDance” Ξένια Κογχυλάκη /GR Πρεμιέρα
  “NASS” Company Massala / FRANCE

  25/05/19

  “The Playground” Στέφανος Μπιζας /GREECE – DENMARK Πρεμιέρα
  “Τάματα” Φώτης Νικολάου /CYPRUS

  26/05/19

  It’s better in the bahamas Ιωάννα Αντώναρου – Νατάσα Σαραντοπούλου /GR Πρεμιέρα
  ‘Muyte Maker’ Company Flora Detraz (Company CIE PLI) / PORTUGAL – FRANCE

  © Frédéric David

  Παράλληλης Δράσεις ΑRC_dialogues | 04 & 05/05

  Oι χορογράφοι Σοφία Μαυραγάνη, Φώτης Νικολάου, Fouad Boussouf και Flora Détraz αποκαλύπτουν την “πρώτη ύλη” του έργου τους και τις επιρροές τους μέσα από προβολή βίντεο και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό που συντονίζει η Χρυσάνθη Μπαδέκα.

  ARC_hood | 10 & 11 & 12/05

  Στο πλαίσιο της δράσης που φέρνει τον χορό στις γειτονιές, στους πεζοδρόμους, στις πλατείες, στον δημόσιο και κοινό χώρο της πόλης, οι Satchie Noro και Silvain Ohl παρουσιάζουν τη δημιουργία τους Origami.

  ARC_prime movers | 18 & 19/05

  Νέοι δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και την ιδιαίτερη κινητική τους γλώσσα, και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πεδίου σε επαφή με ένα ευρύ, διεθνές κοινό.

  ARC_loop | 23 & 24 & 25 & 26/05

  Η Despina Lloyd Goula παρουσιάζει μια λούπα κάθετων χορευτικών συμβάντων (vertical dance) έξω και γύρω από τον χώρο των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ και σε οργανική συνάφεια με τα έργα του.

  ARC_flow | 25 & 26/05

  Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

  ARC_hothouses | 23 & 24/05

  Επιμορφωτικά workshops για επαγγελματίες του χορού με εστίαση στις εξελίξεις των χορευτικών τεχνικών, τις διεθνείς τάσεις και τα νέα χορευτικά ιδιώματα.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Πληροφορίες: Για περισσότερες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, προκρατήσεις για τις παραστάσεις και αιτήσεις συμμετοχής στα σεμινάρια, μπορείτε να απευθύνεστε στη διοργάνωση: ARC FOR DANCE FESTIVAL 11 DAN.C.CE Unitiva http://www.arcfordancefestival.gr Email: [email protected]
  Παραστάσεις: Από 4 ως 26 Μαΐου 2019
  Πληροφορίες Χώρου: θέατρο κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα, τηλ: 2103417000
  Περισσότερα από Showtimes
  Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast