MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 5 – 7/4: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Science Festival 2019

Το Athens Science Festival φέρνει μικρούς και μεγάλους κοντά στην επιστήμη. Aναδεικνύει σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και φέρνει τη νέα γνώση μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με το κοινό.

Ωστόσο φέτος τίθεται ένα καινούργιο στοίχημα: να γίνει ο επισκέπτης μέρος της επιστήμης. Στο ASF2019, η παρατήρηση και η επίδειξη δίνουν τη θέση τους στην εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις, σκοπός είναι να υπάρξει μια αξέχαστη εμπειρία και το κοινό του φεστιβάλ να πάρει την επιστήμη στα χέρια του.  Στο ίδιο πνεύμα, και λόγω ανακαίνισης του κεντρικού αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, στο φετινό φεστιβάλ θα περιοριστούν οι ομιλίες, και θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικά workshop για ενήλικες και βιωματικά εργαστήρια.
Παρασκευή 5/4, 09:00 – 22:00, Σάββατο 6/4 & Κυριακή 7/4, 11:00 – 22:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 5€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους).

Ο αέρας …ο παιχνιδιάρης
Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε πού κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.
Σάββατο 6/4, 11:30
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Αθήνα
8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Έως και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 6/4, 11:00, Κυριακή 7/4, 11:30
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, 12€ – 15€

ΑΘΛΗΣΗ

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι στο ΚΠΙΣΝ

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σάββατο 6/4 & Κυριακή 7/4, 10.00-13.00 
10.00 – 11.00: για παιδιά 6–9 & 6-14 με νοητική αναπηρία*
11.00 – 12.00: για παιδιά 9–14 & 6-14 με νοητική αναπηρία*
12.00 – 13.00: για εφήβους 15+ & ενήλικες με νοητική αναπηρία*
*Απαραίτητη η συμμετοχή συνοδού 
Έως 15 συμμετοχές ανά 60′
Για δήλωση συμμετοχής εδώ. 
Ελεύθερη είσοδος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
“Η ημέρα μίας Πασχαλίτσας”
“Στις 5 η ώρα το πρωί βγήκε ο ήλιος. Μια χαρούμενη πασχαλίτσα έφτασε πετώντας. Είδε ένα φύλλο όπου κάθονταν πολλές μελίγκρες μαζί, κι αποφάσισε να τις φάει για πρωινό. Εκείνη την ώρα όμως…”  Νέο εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Eric Carle για μικρά παιδιά, τις Κυριακές 7 & 14 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Για παιδιά 4 – 6 ετών και 2 – 4 ετών.
Κυριακή 7/4, 11:00 & 12:30
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά
6€ για τους ενήλικες, 6€ για τα παιδιά

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά 
Ειδικοί εκπαιδευτές διδάσκουν στα παιδιά απλές τεχνικές που τους δίνουν την ευκαιρία να χαρούν το ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες, ενώ και εκείνα που ξέρουν ήδη ποδήλατο μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Για τους ενήλικες που δεν ξέρουν ποδήλατο αλλά πάντα ήθελαν να μάθουν, προσφέρονται ειδικά προσαρμοσμένα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φέρνουν μαζί τους το ποδήλατό τους.
Για παιδιά 3-10 ετών και τους γονείς τους και για ενήλικες
Κυριακή 7/4,  11.00 – 15.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

ΘΕΑΤΡΟ
“Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων!”

Ένα παραμύθι-όπερα που προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από το λυρικό θέατρο, τη ζωντανή μουσική, τη διήγηση, τη διάδραση, το παιχνίδι και τη φαντασία!

Φημισμένες άριες που αποτελούν σταθμό για την οπερατική μουσική, παρουσιάζονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο καθώς ενσωματώνονται στη δροσερή και συγκινητική ιστορία της Αλίκης στον κόσμο των παραμυθιών.
Για παιδιά από 4 ετών και άνω
Κυριακή 7/4, 12:00 – 13:00
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μέρλιν 1, Αθήνα, 10€

ΘΕΑΤΡΟ
“Η φάρμα του διαδικτύου”
Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. Συχνά, τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Φάρμας, κάνουν θεατρικά, γράφουν ποιήματα, τραγούδια, ζωγραφίζουν.
Για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους μικρούς θεατές.
Κυριακή 7/4, 12:00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 8€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b