MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Επεκτείνεται “μαγικά” η πυραμίδα του Λούβρου

Με αφορμή την 30η επέτειο της ανέγερσης της πυραμίδας του Λούβρου, ο καλλιτέχνης JR δημιούργησε μια εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ JR-ART.NET
Monopoli Team

Ο Γάλλος καλλιτέχνης JR τίμησε την 30η επέτειο της αρχικής ανέγερσης της πυραμίδας από τον I. M. Pei με το δικό του πρωτότυπο τρόπο. Η κατασκευή του περιλάμβανε 2,000 αυτοκόλλητα στρατηγικά τοποθετημένα γύρω από το μνημείο, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι η πυραμίδα αναδύεται από το υπέδαφος. Γύρω της, λευκά και γκρίζα εικονικά βράχια ξεγελούν το μάτι σε μια ψευδαίσθηση ενός κρατήρα.

Το γιγαντιαίο μνημείο, που είχε αποφέρει στο δημιουργό του το βραβείο Πρίτσκερ, κάλυπτε με την παρέμβαση του JR το μεγαλύτερο μέρος της αυλής του μουσείου, εφόσον εκτεινόταν στα 17,000 τετραγωνικά μέτρα.

Μία μόλις μέρα μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το έργο είχε καταστραφεί λόγω της διέλευσης των επισκεπτών στο μουσείο. Ο JR μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό Instagram μια φωτογραφία της κατεστραμμένης πλέον εγκατάστασης από τον τρίτο όροφο του μουσείου.

Σημασία του έργου

Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτός ήταν από την αρχή ο σκοπός του. «Η τέχνη είναι όπως η ζωή, εφήμερη», δηλώνει. «Η όλη διαδικασία έχει περισσότερο να κάνει με τη συμμετοχή των εθελοντών και των επισκεπτών του μουσείου…Το έργο  πραγματεύεται ακόμα την παρουσία και την απουσία, την πραγματικότητα και τις αναμνήσεις, την παροδικότητα.»

https://www.instagram.com/p/Bvq5KJzHHYG/

Άλλα έργα του καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στη σελίδα του εδώ. 

Πηγή: dezeen.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b