MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To Rock & Roll Hall of Fame καλωσορίζει τους The Cure

Ο Robert Smith και η παρέα του έγιναν, μετά από χρόνια, επίσημα μέλη του Rock & Roll Hall of Fame

| Getty Images
Monopoli Team

Μεταξύ των επτά νεοσύλλεκτων του Rock & Roll Hall of Fame (Radiohead, Def Leppard, The Zombies, Roxy Music, Janet Jackson και Stevie Nicks) βρέθηκαν φέτος και οι The Cure.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Brooklyn Barclays Center, την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Την πρωτοπόρα βρετανική μπάντα εισήγαγε στο Hall Of Fame ο Trent Reznor, ηγετική μορφή των Nine Inch Nails, που παρά τις παλιότερες δηλώσεις του για το θεσμό, εξέφρασε τη χαρά του που μια μπάντα όπως οι Cure, της οποίας είναι μεγάλος θαυμαστής, εισήχθη στο Hall Of Fame.

Στον λόγο του ο Reznor ανέφερε ότι ανακάλυψε τη μουσική των Cure σε μια πολύ σκοτεινή για αυτόν περίοδο στη ζωή του, την οποία και διάνυσε με το album Head On The Door.

Την έκρηξη θαυμασμού του Reznor ακολούθησε το σύντομο σχόλιο του Robert Smith, στο οποίο ανέφερε την έκπληξη του, για την είσοδό τους στο Rock & Roll Hall of Fame. Στη συνέχεια, οι Cure έπαιξαν ζωντανά πέντε παλιότερα και ιδιαίτερα δημοφιλή κομμάτια τους, τα Shake Dog Shake, A Forest, Lovesong, Just Like Heaven, Boys Don’t Cry.

Τα τέσσερα παιδιά με την πολύ φαντασία, που σχημάτισαν το 1976 στα προάστια της Αγγλίας τους Cure, μετά από χρόνια (και ορισμένες αλλαγές στα μέλη τους) θα επηρέαζαν τη μουσική τόσο βαθιά, σε μια εποχή μετά το punk, δημιουργώντας αυτό που είναι γνωστό σήμερα ως Gothic ή Alternative Rock.

Σύμφωνα με τον Smith, οι Cure έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πάνω στο νέο τους album, μετά από δέκα χρόνια. Η μπάντα έχει επίσης ανακοινώσει την επέτειο των τριάντα χρόνων από τον 8ο τους δίσκο, το θρυλικό “Disintergration“, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Μαΐου στο Sydney Opera House, στην Αυστραλία.

Στα μέσα του καλοκαιριού, στις 17 Ιουλίου οι Cure θα εμφανιστούν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ejekt Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Μαζί με τους Cure θα εμφανιστούν και άλλα σχήματα, όπως οι Ride, Michael Kiwanuka, Khruangbin και οι The Steams.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b