MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Top προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα

Έχετε όρεξη για μια κοντινή εκδρομή; Δείτε τη λίστα μας και πάρτε ιδέα!

Monopoli Team

Μη χάνεις χρόνο, φτιάξε μια μικρή τσάντα με τα απαραίτητα, πάρε οπωσδήποτε αγαπημένες μουσικές και βιβλία, και μόνος/η ή με καλή παρέα ανακάλυψε τις ομορφιές της πατρίδας μας, στους παρακάτω κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς.

Εύβοια euvoia

Σε απόσταση μόλις μιάμιση ώρας από την Αθήνα βρίσκεται η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Με παραλίες όπως εκείνες στην Κύμη, στη Λίμνη, στις Ροβιές και στην Αμάρυνθο, αλλά και με το φαράγγι του Νηλέα να υπόσχεται εμπειρίες διαφορετικές από τις συνηθισμένες, η Εύβοια ενδείκνυται για τις εξορμήσεις σας, κάθε εποχή του χρόνου.

Ναύπλιο nauplio

All time classic προορισμός, μόλις 2 ώρες (μαξ) μακριά από την Αθήνα. Ξεκινάτε με βόλτα στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και ανεβαίνετε ως το Παλαμήδι, όπου και απολαμβάνετε τη θέα. Σε πιθανή σας εξόρμηση στην πρώτη πρωτεύουσα του κράτους, αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να πάρετε καράβι από την προκυμαία και να επισκεφθείτε το Μπούρτζι. Μην παραλείψετε να πιείτε έναν καφέ κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας και να δοκιμάσετε τα υπέροχα παγωτά από Ιταλούς και Έλληνες.

Ύδρα udra

Νησί – καρτ ποστάλ. Η Ύδρα είναι προσβάσιμη είτε με ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά (μιάμιση ώρα), είτε οδικώς (2 ώρες και 45 λεπτά). Όποιον από τους δύο τρόπους κι αν επιλέξετε, το νησί σίγουρα θα σας ανταμείψει. Χτισμένη αμφιθεατρικά, ενδείκνυται για βόλτες στα σοκάκια, εκεί όπου τα μοναδικά μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια και τα πόδια μας, αλλά και για μεζέδες στις ψαροταβέρνες.

Τζιά tzia

Μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα βρίσκεται και η Τζιά. Μπάνια στο Γιαλισκάρι, μεζέδες στο Βουρκάρι και βόλτες στην Αγία Ειρήνη, τον προϊστορικό οικισμό του νησιού, είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο νησί.

Αίγινα Aigina

Μία ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται και η Αίγινα. Ξεκινώντας από το Λιμάνι της Πέρδικας για καφέ, συνεχίζουμε στο Κλειδί για μπάνιο και φτάνουμε ως την Παλαιοχώρα για βόλτα.

Δελφοί

Η επίσκεψή σας στους Δελφούς επιβάλλεται να ξεκινήσει από την περιήγησή σας στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο για να μυηθείτε στην ιστορία του τόπου και να αντλήσετε λίγη από την ενέργειά του. Μπορείτε να συνεχίσετε την βόλτα σας στα γραφικά στενάκια και λιθόστρωτα σκαλάκια με ένα πανέμορφο τοπίο να ατενίζεται μπροστά σας.

Άνδρος andros

Μία ώρα από τη Ραφήνα βρίσκεται η Άνδρος. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα στη Χώρα της Άνδρου και να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στην Άχλα, την πιο γνωστή, ίσως, παραλία του νησιού.

Αγκίστρι agkistri

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται και το Αγκίστρι. Με παραλίες, όπως η Χαλικιάδα, η Απόνησος και η Δαγωνέρα, με ποικίλες δραστηριότητες, από θαλάσσια σπορ έως και υποβρύχιο ψάρεμα, και με περιοχές, όπως το Μετόχι, που φημίζεται για τη θέα του, το νησί του Αργοσαρωνικού είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους ψάχνουν έναν κοντινό προορισμό!

Καλάβρυτα

Απέχουν μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αποτελούν ένα από τα ομορφότερα θέρετρα με βόλτες και χάζι στα δεκάδες μαγαζάκια του κεντρικού δρόμου, αλλά και επισκέψεις στα αξιοθέατα (Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ 5 χλµ. έξω από το χωριό δεσπόζει η Μονή της Αγίας Λαύρας). Κοντά επίσης βρίσκεται το Σπήλαιο των Λιμνών, στο χωριό Καστριά.

Σπέτσες spetses

Σε απόσταση 2 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται οι Σπέτσες, ένα νησί που έχει, πραγματικά, πολλά να προσφέρει! Περίπατοι σε οργανωμένα μονοπάτια, πηγές και ανεμόμυλους, επισκέψεις σε ναούς και μοναστήρια και μπάνια σε παραλίες, όπως ο Άγιος Μάμμας και ο Άγιος Νικόλαος, είναι κάποια από τα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί.

Πόρος poros

Μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται ο Πόρος. Και εδώ πρωταγωνιστούν παραλίες, όπως η Πέρλια και το Μικρό Νεώριο, ναοί, όπως αυτός της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και τα θαλάσσια σπορ, με δύο σχολές (στο Ασκέλι και το Νεώριο), έτοιμες να σας μάθουν τα μυστικά της θάλασσας.

Ναύπακτος

Βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα και έχεις άπειρες επιλογές τόσο τον χειμώνα, όσο και την καλοκαιρινή περίοδο. Σεργιάνι στο λιμάνι, µε τα αγάλματα του Γεώργιου Ανεµογιάννη και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, στον δυτικό βραχίονα, να αποτελούν σήμα κατατεθέν. Βόλτα στο Ενετικό Κάστρο, στο λόφο πάνω από την πόλη. Από εκεί θα θαυμάσεις από ψηλά το Βεζύρ Τζαµί και την οικία του οπλαρχηγού Κίτσου Τζαβέλλα.

Γαλαξίδι


Ανήκει γεωγραφικά στον ορεινό νομό Φωκίδας, ωστόσο το Γαλαξίδι είναι μια γραφική, παραθαλάσσια κωμόπολη, στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Ιδανικό για χαλαρές αποδράσεις, που μπορεί να συνδυαστούν όμως και με δραστηριότητες στη φύση. Ωραία βόλτα για περπάτημα είναι από το ένα φυσικό του λιμάνι, το πιο κεντρικό, την Αγορά, τη λεγόμενη «περαντζάδα» με τις ψαροταβέρνες, τις βάρκες αλλά και τα ιστιοπλοϊκά και τα κότερα, ως το δεύτερο και πιο ήσυχο, το Χηρόλακα, με την μοναδική θέα στο πέλαγος που ανοίγεται μπροστά.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b