MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαρινέλλα, Μακεδόνας, Παπαρίζου, Αδάμου & αδελφοί Τσαχουρίδη έρχονται στο Διογένης Studio

Μια διαφορετική μουσική πρόταση, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται για 10 μόνο παραστάσεις στην Αθήνα

Monopoli Team

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για να μάθουμε κι εμείς από κοντά ποια είναι αυτή η νέα μουσική πρόταση, που αφού παρουσιάστηκε στη συμπρωτεύουσα και ενθουσίασε τους Θεσσαλονικείς, έρχεται και στην Αθήνα. Στο Διογένης Studio λοιπόν κάνει πρεμιέρα ένα ιδιαίτερο σχήμα, μια ξεχωριστή μουσική παρέα, για πολλούς λόγους!

Γιατί η μουσική μπορεί να έχει πολλές καταγωγές, αλλά πάντα ο τόπος της είναι ένας για όλους. Το γνήσιο αίσθημα των τραγουδιών που ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά. Την κοινή αυτή ρίζα, ανεξαρτήτου προελεύσεως, έρχονται λοιπόν να μας θυμίσουν έξι σπουδαίοι καλλιτέχνες, με διαφορετική πορεία ο καθένας. Δύο Θεσσαλονικείς, δυο Βεροιώτες, πολίτες του κόσμου με ποντιακή καταγωγή, μία Κύπρια και μία Ελληνοσουηδέζα.

Η Μαρινέλλα συσπειρώνει καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς ορίζοντες, για να παρουσιάσουν μια νέα μουσική πρόταση το φετινό χειμώνα.

Η dream team του Διογένης Studio

Πρόκειται για τη Μαρινέλλα, τον Κώστα Μακεδόνα, τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, την Ήβη Αδάμου και την Έλενα Παπαρίζου, που ενώνουν τους διαφορετικούς μουσικούς τους ήχους, με κοινό στόχο να ανοίξουν τα σύνορα της μουσικής.

Όπως ανέφερε και ο Κώστας Μακεδόνας, απαντώντας σε όσους σχολιάζουν πως πρόκειται για ένα μεγάλο και φαινομενικά αταίριαστο σχήμα, αν επιλέξεις τα κατάλληλα “υλικά”, όσο περίεργα και να είναι μπορεί να βγάλεις ένα αριστούργημα. «Ο σεφ που λέγεται Μαρινέλλα δημιούργησε αυτή τη μαγική συνταγή και όλο αυτό έχει λειτουργήσει υπέροχα». 

Τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, την Μαρινέλλα. Μέσα από μια μεγάλη διαδρομή που ξεπερνά τις έξι δεκαετίες, διαγράφεται το σημαντικό έργο και η ουσιαστική της προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Κώστας Μακεδόνας, Μαρινέλλα

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς και διαχρονικές επιτυχίες. Στα τριάντα χρόνια της μουσικής του διαδρομής έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών και πάντα με ήθος και συνέπεια και με γνώμονα την αγάπη του για το καλό τραγούδι, κουβαλά στις αποσκευές του δεκάδες μουσικά μαργαριτάρια, που του επιτρέπουν να νιώθει περήφανος για τις επιλογές του.

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

Ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης είναι δύο απρόσμενοι και ανατρεπτικοί καλλιτέχνες. Πρόκειται για σπουδαίους σολίστες, με σπάνιο ταλέντο και πίστη στη μουσική που υπηρετούν, που τους επιτρέπει να περνάνε από το ένα είδος στο άλλο και να παντρεύουν με επιτυχία, ξεχωριστές μουσικές παραδόσεις. Αυτο που έχουν καταφέρει είναι ότι μέσω ενός παγκόσμιου ρεπερτορίου, αποδίδουν μουσικές του κόσμου με ήχο “ελληνικό, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα. «Εμείς πιστεύουμε πολύ σε αυτή τη μουσική πανσπερμία», επισημαίνουν οι δύο καλλιτέχνες, συμπληρώνοντας αστειευόμενοι «η διαφορά στη δική μας παρέα είναι ότι προέρχεται από πάντρεμα και όχι από προξενιό».  

Έκαναν λόγο μάλιστα και για το ξεχωριστό μουσικό DNA που όλοι αυτοί οι διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν επί σκηνής. «Ως περφόρμερ της ποντιακής λύρας, σας υπόσχομαι πως θα ακούσετε έναν διαφορετικό ήχο αυτής να πλαισιώνει το πολύς μεγάλης βεντάλιας μουσικό μας ρεπερτόριο», τονίζει ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Μαρινέλλα, Ηβη Αδάμου

Η Ήβη Αδάμου ξεκινώντας τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην μουσική, περίπου στα 16 της χρόνια, έχει καταφέρει, με πολύ προσεκτικές επιλογές, να ξεχωρίσει στον χώρο του μουσικού θεάματος και του θεάτρου. Ήδη μετράει αρκετές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ερμηνεύσει πολύ σημαντικούς ρόλους σε κλασσικά musical. «Ξεκινάμε με μεγάλη χαρά και αγάπη γι’ αυτό που έρχεται… Καλή διασκέδαση σε όλους!» ευχήθηκε η νεαρή ερμηνεύτρια.

Ελενα Παπαρίζου, Μαρινέλλα

Την παράσταση συμπληρώνει με την μοναδική παρουσία της η Έλενα Παπαρίζου. Η ίδια έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διεθνή ονόματα, ενώ τον Απρίλιο του 2019 θα κλείσει 20 χρόνια πορείας στη δισκογραφία, τα τραγούδια της μετράνε εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές στο You Tube, οι δίσκοι της εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως ενώ κατά καιρούς έχει κατακτήσεις με τις επιτυχίες της τα charts πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια, μιλώντας για την παράσταση, λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στην Αθήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το σχήμα μας είναι η τρανή απόδειξη ότι η μουσική ενώνει πάντα τον κόσμο»! Και συμπλήρωσε πως διαφορετικά είδη μουσικής αλλά και οι διαφοροί εκφραστές της μπορούν αν ενωθούν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Συμμετέχουν επίσης οι: Ιάσονας Μανδηλάς, Πάνος Μαλικούρτης.

Η πολυσυλλεκτική αυτή παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Διογένης Studio. Μια πολυμελής ορχήστρα με πολύ σπουδαίους μουσικούς, θα πλαισιώνει το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίζει κάθε Σάββατο στις 22:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Art Direction: Απόλλων Παπαθεοχάρης

Production Design: Γιώργος Λύρας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Τρισδιάστατος σχεδιασμός σκηνικού: Σωτήρης Μήτσουλας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Χορογραφίες: Chali Jennings

Μαέστροι: Δημήτρης Μαργιολάς, Θανάσης Χόνδρος

Μουσικοί: Βασίλης Παπαδόπουλος : μπουζούκι, Δήμος Πολυμέρης : ακορντεόν, Παναγιώτης Γεωργοτάς : Μπάσο, Παναγιώτης Σαμαράς : ακουστική κιθάρα, Ibrahim Ibrahimoglou: κρουστά, Κώστας Λασκαράκης, Γιώργος Κορτσινίδης: τύμπανα, Γιάννης Πούλιος: κιθάρα, Γιώργος Σκηπητάρης: πνευστά, Στέλιος Παπακοσμίδης: πλήκτρα, Σάκης Σωτηριάδης: πλήκτρα, Αντώνης Σαρακατσάνος: πλήκτρα

Σχεδιασμός Ήχου : Μπίρης Μπάμπης, Καραγιάννης Γιώργος, Ξυδάκης Γιάννης

 

ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO, Λεωφ. Συγγρού 259, Αθήνα 117 45

Τηλ. κρατήσεων21 0942 5754

www.diogenis.com

Σάββατο & Κυριακή

Εξώστης:
Α σειρά 35€ με ποτό
Β & Γ σειρά 28€ με ποτό
Κόκκινη ζώνη 18€ με ποτό

Πλατεία:
Πλατεία 2η – 3η – 4η σειρά 220€ special
180€ η απλή φιάλη

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b