MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Displaced Dreams: Μουσικοί από Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία ενώνονται για το προσφυγικό

Ο διεθνούς φήμης βιολιστής και συνθέτης Μιχάλης Κουλουμής, μετά την παρουσίαση του πρώτου προσωπικού του δίσκου, “Soil – Πρώτες Ύλες”, επιστρέφει αυτή τη φορά με ένα ολοκαίνουριο και πολύ ιδιαίτερο project, που τιτλοφορείται “Displaced dreams”.

Monopoli Team

Ο Μιχάλης Κουλουμής, είναι βιολιστής και συνθέτης με αντικείμενο μελέτης τις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και την Κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης. Μέσα από την επαφή του με τη μουσική, ταξίδεψε, γνώρισε καινούριες παραδόσεις, μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους δασκάλους και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο. 

Ένα επαγγελματικό ταξίδι που πραγματοποίησε στην Puglia της Κάτω Ιταλίας το 2015, στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του Displaced Dreams (σε ελεύθερη μετάφραση “Όνειρα Χωρίς Πατρίδα”). Εκεί ανακάλυψε πως παράλληλα με τη δική μας ζωή, της ασφάλειας και της οικογενειακής θαλπωρής, μια άλλη θλιβερή πραγματικότητα, αυτή των προσφύγων από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, διαδραματιζόταν στη γειτονιά της Μεσογείου.

Επηρεασμένος από τον πρόσφατο ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τη γη τους, ο καλλιτέχνης αφουγκράζεται τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή, συνύπαρξη και δημιουργικότητα καθώς και την αναζήτηση μιας πατρίδας που θα χωρέσει τα όνειρά μας. Ο ίδιος ως παιδί Κυπρίων προσφύγων, εμπνέεται από την ιστορία της οικογένειάς του και από τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλο τον κόσμο, για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και δημιουργεί…

l8t1v2st7yloipxuyqyh

Η ταύτιση αυτή του καλλιτέχνη με το προσφύγικο ζήτημα, πολύ σύντομα οδήγησε, τον μουσικό μονόλογο Displaced Dreams, να παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά. Με ένα βιολί, ο Μιχάλης Κουλουμής ακροβατεί καλλιτεχνικά και δημιουργεί ένα πολυποίκιλτο ηχοτοπίο αντλώντας στοιχεία από ηπειρώτικα μοιρολόγια, πολυφωνία Μπαρόκ, τροπικούς αυτοσχεδιασμούς, από την κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης, καθώς και από τις δικές του συνθέσεις. 

Τότε, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση το project αυτό να γίνει δίσκος, μέσα από μια ομαδική προσπάθεια. Ουσιαστικά, ενώ ξεκίνησε ως ένα αυτοσχεδιαστικό project για σόλο βιολί, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια εκτενή σύνθεση για ένα σύνολο εγχόρδων και παραδοσιακών οργάνων. Στην ηχογράφηση – που έχει ήδη ολοκληρωθεί – έλαβαν μέρος 20 μουσικοί και τεχνικοί από Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία και σύντομα θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο. 

mixaliskouloumis

Για να γίνει, όμως, αυτό το εγχείρημα, απαιτούνται και κάποια επιπλέον στάδια παραγωγής και ο Μιχάλης Κουλουμής, ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης, ζητά την συνδρομή όποιου ενδιαφέρεται να κάνει μια μικρή ή μεγάλη εισφορά ή να βοηθήσει προωθώντας και δημοσιεύοντας το παρακάτω βίντεο.

Δείτε εδώ με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε στην υλοποίηση αυτού του project.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=ZCbusg8TEf0

Συμμετέχουν: 

Μάκης Μπακλατζής, Σάκης Καρακώστας, Χρίστος Δαλιάνης, Μάνος Σκαλιδάκης, Γιάννης Ζαρίας – βιολιά

Φώτης Σιώτας, Στέφανος Σεκέρογλου – βιόλες

Δέσποινα Σπανού, Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλα

Κώστας Θεοδώρου (Dine Doneff) – κοντραμπάσο

Χάρης Λαμπράκης – νέι

Αλέξανδρος Παπαδημητράκης – ούτι

Μαρία Πλουμή – κρητικό λαούτο

Μιχάλης Χολέβας – ταρχού

Στρατής Ψαραδέλης, Μάρθα Μαυροειδή, Μαρία Μελαχροινού – σύνολο από σάζια

Βαγγέλης Καρύπης – tom drum, μπεντίρ

Ruven Ruppik – cymbals, snare drum, effects, cajon

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b