MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Η Βεγγέρα

Η ομάδα Κανιγκούντα, γνωστή από τις παραγωγές της «Ηλέκτρα», «Η Βοσκοπούλα» και «Γένεσις Νο 2», προσεγγίζει με μια σύγχρονη ματιά την κωμωδία του 19ου αιώνα «Η Βεγγέρα», γραμμένη από τον Ηλία Καπετανάκη, στη Β΄ Σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Η οικογένεια Στενού επισκέπτεται απρόοπτα την οικογένεια Νερουλού. Στόχος της επίσκεψης: ένα συνοικέσιο. Μια κατά τα φαινόμενα […]

Η Βεγγέρα - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η ομάδα Κανιγκούντα, γνωστή από τις παραγωγές της «Ηλέκτρα», «Η Βοσκοπούλα» και «Γένεσις Νο 2», προσεγγίζει με μια σύγχρονη ματιά την κωμωδία του 19ου αιώνα «Η Βεγγέρα», γραμμένη από τον Ηλία Καπετανάκη, στη Β΄ Σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.
Η οικογένεια Στενού επισκέπτεται απρόοπτα την οικογένεια Νερουλού. Στόχος της επίσκεψης: ένα συνοικέσιο. Μια κατά τα φαινόμενα καθώς πρέπει κοινωνική συναναστροφή, μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, καταλήγει τελικά σε ένα μεγάλο κωμικό φιάσκο!
Ένα έργο που εκθέτει τον καθωσπρεπισμό, την αμορφωσιά και την ανοησία της τότε μικροαστικής τάξης της Αθήνας, με τέτοιο τρόπο ώστε οι αναλογίες με το σήμερα να μοιάζουν κωμικά ανατριχιαστικές.
Σκηνικά – κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, Βοηθός σκηνοθέτης – φωτισμοί: Κορίνα Βασιλειάδου, Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ηλίας Καπετανάκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης


Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Θανάσης Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Μαγκανάρη, Πέτρος Μάλαμας, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ