MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Νοέμβριος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Νοέμβριος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων.

Monopoli Team

«Ανοιχτό παράθυρο στις αρμονίες της τζαζ»

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 21.00

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, θα μας φέρει στα μονοπάτια της τζαζ σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο. Το τρίο  με την Λητώ Βογιατζόγλου στο πιάνο και συνθέσεις, τον Χρυσόστομο Μπουκάλη στο κοντραμπάσο και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα ντραμς, θα παρουσιάσει παλιές και νέες συνθέσεις της πιανίστας που «ακολουθεί έναν δικό της προσωπικό δρόμο, που μένει ανεπηρέαστος από πρόσκαιρες μόδες, έναν δρόμο εκφραστικό, γεμάτο ευαισθησία – συνεπώς όχι άτρωτο – που αντλεί τη δύναμή του ακριβώς μέσα από τη συναισθηματική του διαύγεια και την αφηγηματική του παραστατικότητα. Η Λητώ Βογιατζόγλου βασίζει τη μουσική της σ’ αυτές τις ποιότητες και δημιουργεί όχι απλά εικόνες που από τη φύση τους είναι περιορισμένες σε δύο διαστάσεις, αλλά πλάσματα που παίρνουν ζωή, πλάσματα με σάρκα και οστά.» (Γ.Χαρωνίτης, περιοδικό ΗΧΟΣ, Απρίλιος 1988, φεστιβάλ  Praxis, Ινστιτούτο Goethe).

Παίζουν οι:

Λητώ Βογιατζόγλου | πιάνο, συνθέσεις

Χρυσόστομος Μπουκάλης | κοντραμπάσο

Νίκος Σιδηροκαστρίτης | ντραμς

hq720

Χριστίνα Ψύχα quartet | Βιολετέρα

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, 21.00

Η Χριστίνα Ψύχα δημιουργεί τη βιολετέρα, ένα νέο μουσικό πρότζεκτ βασισμένο σε προσωπικές της συνθέσεις (ελληνικός στίχος και μουσική) και σε τραγούδια αναφορές της από το διεθνές ρεπερτόριο. Οι βιολέτες της είναι φρέσκες, βαθιά προσωπικές ιστορίες που χαρίζονται απλόχερα και ανυπόμονα. Άλλοτε φορώντας την ένταση της samba και του funk και άλλοτε με το φουστάνι μιας bossa nova. Έχοντας εμβαθύνει ιδιαίτερα στην τζαζ και την λατινοαμερικάνικη παράδοση, μαζί με τον Νικόλα Αναδολή που επιμελείται τις ενορχηστρώσεις, δημιουργούν ένα μουσικό τοπίο με ποικίλα στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες και ταυτόχρονα με χώρο για αυτοσχεδιασμό και άμεση έκφραση. Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, τον Κώστα Πατσιώτη στο κόντρα μπάσο, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα τύμπανα και την Χριστίνα Ψύχα στο τραγούδι.

Παίζουν οι:

 Νικόλας Αναδολής |πιάνο

Κώστας Πατσιώτης | κόντρα μπάσο

Αλέξανδρος Κτιστάκης | τύμπανα

Χριστίνα Ψύχα | τραγούδι

shutterstock 148740653 600x400

Γιάννης Οικονομίδης & Γιώργος Αναματερός | Jazz duet

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 21.00

Το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου υποδέχεται το εκρηκτικό ντουέττο των Γιάννη Οικονομίδη και Γιώργου Αναματερού! Οι δύο αυθεντικοί performers της ελληνικής jazz σκηνής θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αγαπημένα standards και ευφάνταστα originals. Μαζί τους για πρώτη φορά ο υπέροχος Περικλής Τριβόλης. Μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει ο λάτρης της κλασσικής τζάζ, του μιούζικαλ και της bossa nova.

Παίζουν:

Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέττα, φωνή)

Γιῶργος Ἀναματερός (πιάνο, φωνή)

Περικλῆς Τριβόλης (κοντραμπάσσο)

23627361 1639500282760050 358378117 o

«Η ποίηση της νύχτας»

Με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 21.00

Μέσα από το «προσωπικό» τους ταξίδι, οι νέοι δημιουργοί, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, με μια κιθάρα και δύο φωνές, μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής, μας διηγούνται τις  δικές τους αναζητήσεις μέσα από το πρωτότυπο πάντρεμα των παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών με τα ερωτικά ποιήματα του Ρεμπώ αλλά και μοναδικές μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Η νύχτα έχει λόγο, μελωδίες, έχει εικόνες, πρόσωπα, μοναξιά, ηρεμία και φασαρία μαζί, έχει συνωστισμό, αναμονή και έρωτα. Η νύχτα που εμπνέει τους καλλιτέχνες είναι ο βασικός άξονας αναζήτησης του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη.

Από την beat λογοτεχνία ως τους καταραμένους ποιητές,  η νύχτα που ξεκινά με το ηλιοβασίλεμα και ολοκληρώνεται την ανατολή, προσφέρει ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες, αρώματα και αναμνήσεις.  Η Κατερίνα Γώγου, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Τζελαλαντίν Ρουμί, ο Άρθουρ Ρεμπώ και άλλοι πολλοί θα είναι παρόντες στην «Ποίηση της Νύχτας» με το μοναδικό τρόπο  των αδερφών Καλογεράκη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου. 

event 14904

“En chantant”

Βιολέττα & Σεμέλη Σακελλαρίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 21.00

Τις μάθαμε, τις αγαπήσαμε και ανυπομονούμε να τις ακούσουμε ξανά να δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μουσική παράσταση με το πιάνο τους, τα γαλλικά τους…αλλά και τα ελληνικά, τα ισπανικά, τα παλιά και τα καινούρια, τα γνωστά και τα λιγότερο γνωστά. Ο λόγος για τις ταλαντούχες μουσικούς, Σεμέλη και Βιολέττα Σακελλαρίου. Συνήθως τις πετυχαίνουμε σε μια οικογενειακή σύρραξη και σύμπραξη σε δικούς τους αγαπημένους μουσικούς δρόμους. Εκεί όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Αττίκ δεξιώνονται τον Georges Brassens, τον Astor Piazzola, τον Agustin Lara και όχι μόνο. Στις 29 Νοεμβρίου θα τις απολαύσουμε για άλλη μια φορά στο café του Νομισματικού Μουσείου όπου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι θέλοντας να τιμήσουν συνθέτες, ποιητές, τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές που τις έχουν αγγίξει.

Παίζουν οι:

Τραγούδι | Σεμέλη Σακελλαρίου

Πιάνο | Βιολέττα Σακελλαρίου

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | [email protected]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b