MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Διπλός Εραστής (L’ Amant Double)

Α’ Προβολή, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μετά από το συγκρατημένο, εγκεφαλικό και ακαδημαϊκό «Frantz» ο François Ozon βουτάει στον τολμηρό, ερωτικό κόσμο της Chloe και του «Διπλού εραστή».

Η Chloé (Marine Vacth), μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul (Jérémie Renier). Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και διαπιστώνει ότι ο σύντροφος της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

Τυπικός François Ozon: ανοικονόμητος, υπερβολικός, ενίοτε γκροτέσκος αλλά και διασκεδαστικός, τολμηρός και αθεράπευτα ερωτικός.

Ο Γάλλος δημιουργός, με τον «Διπλό Εραστή», ένα θρίλερ που θυμίζει τις πιο έντονες κινηματογραφικές διαστροφές του Κρόνενμπεργκ, του Χίτσκοκ, του Πολάνσκι και του Ντέιβιντ Λιντς – όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά- βάζει στο ίδιο μπλέντερ την ψυχολογία, την ηδονοβλεψία, τη σεξουαλικότητα, τη γυναικεία ανατομία (η ταινία ξεκινά με ένα εντυπωσιακό ζουμ στο αιδοίο της πρωταγωνίστριας), τις ερωτικές φαντασιώσεις και τις… γάτες!

40c3483c1fed98df43cb35917ea7947a XL

Το τυπικό φροϋδικό σεναριακό όχημα του φιλμ βασίζεται στο βιβλίο Lives of Twins της διακεκριμένης Αμερικανίδας συγγραφέως Joyce Carol Oates, το οποίο υπέγραψε με το ψευδώνυμο Rosamond Smith. Πίσω από την ιστορία πάθους με πρωταγωνιστές ένα σεξουαλικό τρίο (κάποια στιγμή η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι ο σύντροφος της έχει δίδυμο αδελφό που είναι κι αυτός θεραπευτής με τον οποίο θα ζήσει μια έντονη ερωτική περιπέτεια) ο σκηνοθέτης σκαλίζει τις νευρώσεις και τη σκοτεινή πλευρά του σεξ.

Δεν είναι πάντα αποτελεσματικός σε ότι κάνει αλλά προσφέρει ένα σπάνιο θέαμα, με παιγνιώδη διάθεση, ζουμερές λεπτομέρειες και τάσεις αποδόμησης της ψυχαναλυτικής μεθόδου. Η καθηλωτική παρουσία της πλανεύτρας Marine Vacth στοιχειώνει την κάμερα ενώ μάλλον ατυχής είναι η επιλογή του Jérémie Renier στον απαιτητικό ρόλο των δίδυμων εραστών, που ξεχωρίζουν κυρίως από τη διαφορετική κουπ με τον απλοϊκό σημειολογικό χαρακτήρα.

Κατηγορία: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Ηθοποιοί: Μαρίν Βακτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν Μπισέ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b