MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 5 – 7/10: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Η Κουζίνα του Arnold Wesker 

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διάσημο έργο «Η Κουζίνα» του Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker, σε μετάφραση-προσαρμογή-σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

 

«Η Κουζίνα» είναι ένα έργο άγρια ωμό, που διαθέτει αρκετές δόσεις χιούμορ και καταπιάνεται με θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ όπως, η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ’ τη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Παίζουν: Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδαύτη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς Απόστολος Καμιτσάκης, Φίλιους-Μιχαήλ Κανάκης, Χρήστος Καρνάκης, Τάσος Κορκός Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριος Ράμμος, Σταύρος Τσουμάνης

Πού: Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή
Πότε: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 20:00
Τιμές: από 15 ευρώ

 1df916bc40c97b4149de95c2605f1987 XL

Η θυσία του Αβραάμ του Βιτσέντζου Κορνάρου
 
 

Έργο χαρακτηριστικό της Αναγέννησης, γραμμένο πιθανότατα τον 16ο αιώνα, αποτελεί την ουσιαστική γέφυρα ανάμεσα στο αρχαίο δράμα και το αναγεννησιακό. Στη διάρκεια της πλοκής του, μέσα από το τελετουργικό της θρησκευτικής παράδοσης μετατρέπεται σε λαϊκό δρώμενο, χρησιμοποιώντας μοτίβα της λαϊκής μουσικής.

 

Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και τη συνεργασία του The Greek Institute που εδρεύει στο Harvard στη Βοστώνη.

Τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν από την παράσταση, θα διατεθούν από την Εταιρία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στον σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Σκηνοθεσία: Ηλίας Μαλανδρής 
Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου (Αβραάμ), Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Σάρα), Χρυσάνθη Γεωργαντίδου (Άντα), Χριστιάννα Μαντζουράνη (Ταμάρ), Νίκος Τσεργάς (Σιμπάν), Κωνσταντίνος Φερεντούρος (Σώφερ), Γρηγόρης Φρέσκος (Ισαάκ), Ηλίας Τουσούνης (σόλο λύρα), Λευτέρης Ελευθερίου (σε κείμενα Luigi Grotto), Γρηγόρης Βαλτινός (αφηγητής), Μουσικοί: Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Στράτος Σαμιώτης (τυμπάνια), Μουσική Ορατορίου: Χρήστος Λεοντής, Αντώνης Παπαγγελής, Παραδοσιακή Μουσική: Ψαραντώνης, Νίκη Ξυλούρη (στο ρόλο του Άγγελου), Συμμετέχει η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Τέττιξ»

Πού: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Πότε: Κυριακή 7/10, 21.00
Tιμές: Άνω διάζωμα: 15€, Ζώνη Γ’: 25€, Ζώνη Β’: 35€, Ζώνη Α’: 45€, Διακεκριμένη: 65€, Εκπτωτικά εισιτήρια: 10€ *Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στο Άνω Διάζωμα σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν ΑΜΕΑ, φοιτητές και ανέργους (κατόχους κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ)

ΜΟΥΣΙΚΗ

389458

“Ταξιδεύοντας με την ΕΛΠΙΔΑ” με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη 

Η καταξιωμένη Ελληνίδα καλλιτέχνις ενώνει για πρώτη φορά την φωνή της με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, μετά την ανακήρυξη της σε “Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ” από την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Σύμμαχος και πολύτιμος αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια της “ΕΛΠΙΔΑΣ” είναι, για ακόμα μία φορά, η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών “Παναθηναϊκή”, η οποία συνδιοργανώνει τη συναυλία. 

Στη συναυλία με τίτλο “Ταξιδεύοντας με την ΕΛΠΙΔΑ”, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα μας ταξιδέψει, με τη φωνή και τις μουσικές της, σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού εκτός από τον προσωπικό της μουσικό θησαυρό θα μας χαρίσει και κάποια από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει “τιμής ένεκεν” στη γλώσσα των χωρών που την έχουν φιλοξενήσει ανά τον κόσμο. Θα την ακούσουμε να ερμηνεύει στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αρμένικα αλλά και στα Κινέζικα και τα Σουαχίλι! 

Μαζί της σε αυτή την περιήγηση χωρίς σύνορα για να στηρίξει τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ” θα βρίσκεται μία ομάδα επίλεκτων μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. 

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε: Παρασκευή 5/10, 21.00
Tιμές: 15€, 20€, 40€, 50€, 65€, 75€

b29abc543c252e7fc301e26b5ba9b5a5 XL

God is an Astronaut στο Fuzz Live Music Clubστο Fuzz Live Music Club 

Οι Ιρλανδοί post-rockers έρχονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο δίσκο τους, “Epitaph”, που προστέθηκε και αυτός στις συνεχείς κορυφές της μπάντας. Με ήδη 16 χρόνια πορείας, εξελίσσουν συνεχώς τον ήχο τους, δημιουργώντας αιθέρια, μελαγχολικά και συναισθηματικά τοπία με αλλεπάλληλες εναλλαγές ύφους και μελωδίας. 

Πού: Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο

Πότε: Σάββατο 6/10, 20.00

Τιμές: 25€ προπώληση, 28€ ταμείο

 
 

ΣΙΝΕΜΑ

Ένα Αστέρι Γεννιέται

Η πρώτη εμφάνιση της Lady Gaga στο σινεμά (στην επίσης πρώτη σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλι Κούπερ) μυρίζει από μακριά … Όσκαρ!

Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Αλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα την παντρεύεται. Όταν η καριέρα της Αλι απογειώνεται ο Τζακ βρίσκεται σε αντίθετη πορεία και παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b