MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Oκτώβριος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Οκτώβριος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

Monopoli Team

Omikron Project LIVE

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 21.00

Οι Omikron Project είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο κλπ., με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων.

Ο πυρήνας του σχήματος ωστόσο απαρτίζεται από τον Νικόλα Τσιλογιάννη (τύμπανα, κρουστά & ιδιόφωνα), παλιό γνώριμο στην ελληνική μουσική σκηνή από τις συνεργασίες του με τους Idols, Ντέμη Ρούσσο, Μπουρμπούλια, Διονύση Σαββόπουλο, Παύλο Σιδηρόπουλο, κ.ά. τον συνθέτη AlexisDrossos από το Παρίσι (σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone), τον Ολλανδό HenkSpies (σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά), και τον Ντίνο Ζούμπερη (μπάσο, Hohner Guitaret, ηλεκτρονικά), γνωστό από τις συνεργασίες του με τους Κρίστη Στασινοπούλου, Κάτω Από Το Δέντρο, Δ. Πουλικάκο, Echo Tattoo, κ.ά.

Κεντρικός μουσικός άξονας είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στην jazz με προεκτάσεις κάθε είδους, από την αφρικάνικη πολυρρυθμία και τους ελληνικούς επτάσημους  και εννεάσημους ρυθμούς, έως τους απόηχους του ινδονησιακού gamelan καί τα ηλεκτροακουστικά ambient ηχοτοπία. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ήχο αλλά και με την παγανιστική τσαμπούνα του Αιγαίου.

Scarlet Nights Live

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 21.00

H Δώρα Τσίγκα, ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος και ο Σωτήρης Πέπελας επιστρέφουν στο café του Νομισματικού Μουσείου σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz -και όχι μόνο- σκηνής, το τρίο θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holliday μέχρι τον Tom Waits και από την Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου.

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, και μετρά ήδη πολλές εμφανίσεις εντός Αθηνών (Barcelona wine bar, Café στον κήπο του Νομισματικού μουσείου, Belle Amie, Σπίρτο, Pure Bliss, κ.ά.), και εκτός Αθηνών, στη Λαμία στην Κρήτη και αλλού.

Παίζουν οι:

Δώρα Τσίγκα | φωνητικά

Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος | πιάνο

Σωτήρης Πέπελας | τρομπέτα

Andreas Papagiannakopoulos

 Andreas Papagiannakopoulos live

D’ après nos rêves Live

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 21.00

Μουσικές και τραγούδια από τα πιο παλιά αλλά προσαρμοσμένα σε πιο καινούρια μουσικά μονοπάτια, με έμπνευση από το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο. Σε ρομαντικούς αλλά και σε πιο ζωηρούς ρυθμούς που θα μας κάνουν να θυμηθούμε τα παλιά, να ακούσουμε ό,τι μας συγκινεί και μας αφήνει νοσταλγικά συναισθήματα. Ένα ταξίδι από τον ξένο κινηματογράφο στους Έλληνες έντεχνους συνθέτες, από την δεκαετία του ’40 ως και τις μέρες μας.

Παίζουν οι:

Πιάνο | Βασιλική Τσιμπούκη

Φλάουτο | Έλενα Αντωνόπουλου

Χρωματική φυσαρμόνικα | Κώστας Βλαχόπουλος

Ακορντεόν & τραγούδι | Λουκία Γκαρδιάκου

Philipp Weiss & Andreas Papagiannakopoulos Jazz duet

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, 21.00

Ο Philipp Weiss στα φωνητικά και ο Aνδρέας Παπαγιαννακόπουλος στην κιθάρα, συναντώνται ξανά στο café  του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Μια συνεργασία που μετράει ήδη τρία χρόνια ενεργής μουσικής σύμπραξης και με όχημα τo jazz ρεπερτόριο και τον αυτοσχεδιασμό, το ντουέτο καταφέρνει σε κάθε του εμφάνιση να δημιουργεί μια μοναδική ακουστική εμπειρία. Έχοντας και οι δύο αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό τους και μια σημαντική παρουσία στην jazz δισκογραφία, οι δύο μουσικοί δημιουργούν ένα καινούριο project που χαρίζει μια διαφορετική οπτική στο jazz ρεπερτόριο.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | [email protected]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b