MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 28 – 30/9: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Τίμων ο Αθηναίος των Ουίλιαμ Σαίξπηρ & Τόμας Μίντλτον

 

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.χ. ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλές του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.    

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος / Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Δαμπάσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Διονύσης Μπουλάς, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αρης Τρουπάκης, Aντιγόνη Φρυδά.

Πού: Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Πότε: 28, 29/9, 20.30 & 30/9, 19.00

Tιμές: 10€ (Γενική Είσοδος) 6€ ανέργων 5€ ΑΜΕΑ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

f5decf0107adb46f9ca5f70cba104c3c XL

 

 

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης στη Ηρώδειο
 
 

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Σμύρνης και του Δήμου Νέας Σμύρνης, πραγματοποιείται συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης. Στη διεύθυνση της ορχήστρας βρίσκεται ο μαέστρος Hakan Sensoy, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ελληνικά τραγούδια και μπαλάντες της Μεσογείου, αλλά και παραδοσιακά κομμάτια και ένα αφιέρωμα, που έχει ετοιμάσει ο Απόστολος Καλδάρας, με τραγούδια από τη Μικρά Ασία.

Πού: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Πότε: 29/9, 21.00

Tιμές: Διακεκριμένη Ζώνη: 105 ευρώ, Α Ζώνη: 85 ευρώ, Β Ζώνη: 65 ευρώ, Γ Ζώνη: 45 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 25 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων – Άνω των 65 ετών – ΑΜΕΑ: 20 ευρώ

 

ΈΚΘΕΣΗ

benakiarxitektonikidsf

Site Specific Concept Space / A31 Architecture: Πραξιτέλης Κονδύλης

9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Η σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική παραγωγή στην περίοδο της κρίσης

Η 9η Biennale έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν, ως ένα βαθμό, δείκτη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής στην περίοδο της κρίσης. Στην 9η Biennale υπεβλήθησαν 139 συμμετοχές, από τις οποίες οι 58 είναι υλοποιημένες. Η συντριπτική πλειοψηφία νέων κτηρίων βρίσκεται διάσπαρτη στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, και ορισμένα επίσης εκτός Ελλάδας.

Στη φετινή Biennale το Ε.Ι.Α. επιδίωξε να εκθέσει μαζί με τα έργα και την πολύπλευρη οπτική της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της – Κωνσταντίνα Κάλφα, Ηλία Κωνσταντόπουλο, Θεώνη Ξάνθη, Πάνο Τσακόπουλο και Κώστα Τσιαμπάο – να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, εκείνα που θεωρεί ως τα πλέον αξιόλογα.

Πού: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Πότε: 28, 29/9, 10:00 – 22:00 & 30/9, 10:00 – 18:00 

Tιμές: 7 & 3,5 ευρώ

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

VALPOURGI

“Βαλπούργη – Η Ιστορία μιας Μάγισσας” στο Suitcase Festival

Πρόκειται για ένα εικαστικό θεατρικό έργο που αποτελεί ύμνο και φόρο τιμής στις γυναίκες που, για αιώνες, βασανίστηκαν και καταπιέστηκαν άδικα. Το πνεύμα της μάγισσας Βαλπούργης περνάει μέσα από ζωές γυναικών που έχουν αδικηθεί για λόγους φύλου και συμπάσχει μαζί τους. Συζεί με τις ψυχές τους, αγωνίζεται με τις αγωνίες τους, σβήνει μαζί τους ή ακόμη και χάνεται. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα τέτοιο πέρασμα, η μάγισσα ζει μερικές έντονες στιγμές μετάβασης πριν μπει στο επόμενο πρόσωπο.

Κατάλληλο άνω των 16 ετών.

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου

Χορευτές – Performers: Λαμπρινή Γκόλια, Περικλής Σκορδίλης 

Πού: Olvio theater

Πότε: 29/9, 21:30

Τιμές: Κανονικό: €10, Μειωμένο (Φοιτητές- άνεργοι.- ΑΜΕΑ):  €8, Προπώληση:  €9

ΣΙΝΕΜΑ

Η παρείσφρηση

30 χρόνια μετά από το εμβληματικό «Κάνε το σωστό» η οργή του Σπάικ Λι για τη ρατσιστική Αμερική δεν έχει καταλαγιάσει. Το αντίθετο.

Αρχές των 70ς. Ο Ρον Στάλγουορθ γίνεται ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός αστυνομικός στο τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, αλλά η άφιξή του γίνεται δεκτή με σκεπτικισμό από τους συναδέλφους του. Χωρίς να πτοείται ο Στάλγουορθ ξεκινά μια δύσκολη αποστολή με σκοπό να μπει στους κόλπους της Κου Κλουξ Κλαν και να την ξεσκεπάσει.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b