MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Resistance Festival 2018 επιστρέφει

Η 11η διοργάνωση του Resistance Festival, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Piraeus 117 Academy.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

«Θυμήσου, κοίτα τα αστέρια και όχι τα πόδια σου», αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Resistance Festival 2018. Πρόκειται για μια φράση του Στίβεν Χόκινγκ, του διάσημου φυσικού που έφυγε φέτος από κοντά μας. Ενός ανθρώπου που έδειξε, αλλά και απέδειξε στην πράξη, ότι η δύναμη της σκέψης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και το πώς τον αντιλαμβανόμαστε αλλά και ότι ο νους μπορεί να νικήσει το σώμα. Ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν στο Resistance Festival είχαν αποφασίσει, από πέρυσι ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο φετινό φεστιβάλ μετά από τα 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας που συμπλήρωσε το 2017. Το ειδικό που είχε υποσημειωθεί ήταν ο χαρακτήρας των συζητήσεων και εκδηλώσεων να πάρουν περισσότερο χαρακτήρα εργαστηρίων και διαλόγου και να μπορέσει, έτσι, να υπάρξει διαφοροποίηση της θεματολογίας με βάση τα ενδιαφέροντα και τους συμμετέχοντες. Με πρακτικό στόχο να προκύψει μια «παραγωγή» που να είναι αξιοποιήσιμη και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Έτσι το Resistance Festival 2018 χαρακτηρίζεται από δύο βασικές καινοτομίες: Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί δεν θα είναι ενιαίος. Το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών (εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, λαϊκό γλέντι), κι ένα μέρος του συναυλιακού προγράμματος μεταφέρεται στο Piraeus 117 Academy, πολύ κοντά στην Α.Σ.Κ.Τ. Αυτή η εξάπλωση θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθεί η θεματική των συζητήσεων και εργαστηρίων, το δε συναυλιακό σκέλος να μην κινδυνεύσει από τυχόν κακές καιρικές συνθήκες. Το φεστιβάλ αναμένεται να πλαισιωθεί και με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, ενώ στο χώρο (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα και έκθεση βιβλίων, εντύπων, αφίσας και φωτογραφίας.

Το Resistance Festival ως θεσμός συνάντησης, συνεύρεσης και διασκέδασης, ως χώρος γνωριμίας με κινήματα και αντιστάσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, συνεχίζει την ύπαρξή του με λίγο διαφορετικό τρόπο, αλλά υπηρετώντας τις ίδιες ανάγκες.

Αναλυτικό  πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων



Παρασκευή 28/9, 20:00

Piraeus 117 Academy

Στέλιος Σαλβαδόρ – Μωρά στη Φωτιά

Lost Bodies

Κλεμμένοι Αναπτήρες

Παρασκευή 28/9, 21:30

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Μεγάλο νησιώτικο πανηγύρι, στο κέντρο της Αθήνας, με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού και τους μουσικούς Παναγιώτη Βέργο (σαντούρι) και Αργύρη Ψαθά (λαούτο). Μαζί τους με τις μουσικές της Κρήτης ο Χρήστος Δάβρης (λαούτο-τραγούδι) και ο Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα-τραγούδι).

Παρασκευή 28/9, 21:00

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Stand –  up comedy με τους Αριστοτέλη Ρήγα, Χρύσα Κατσαρίνη, Πάρη Ρούπο, Blink Mike και live με τον Πάνο Φραγκιαδάκη (Φράγκιας).

Σάββατο 29/9, 21:00

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Βέβηλος + Dj Μagnum

Άγνωστος Χειμώνας + Dj Micro

Anser x Eversor

Zoro&Buzz

+after concert dj set: SiShiVa, El Mahico, BlackSun, Yu-Chaos


Σάββατο 29/9

21:00, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Open Mic Night @Resistance Festival 2018

Το Resistance Festival 2018 διοργανώνει Open Mic βραδιά όπου νέοι/νέες τραγουδιστές/τριες, μουσικοί και δημιουργοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σάββατο 29/9, 22:30

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από τους Αρμανιάκ.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ο άντρας μου: Η σκηνική εκδοχή των διηγημάτων της Rumena Bužarovska από τη Μαρία Μαγκανάρη στο WOW Athens 2026
Cine News
28ο ΦΝΘ: Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης
Cine News
28ο ΦΝΘ: Σινεμά χωρίς αποκλεισμούς με διευρυμένες δράσεις προσβασιμότητας
Φεστιβάλ
Από τη Φωκίδα μέχρι την Αθήνα - Όταν η συμπερίληψη γίνεται πράξη
Cine News
28ο ΦΝΘ: Tristan Forever, ένα ταξίδι στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου
Μουσικά Νέα
Imany, DJ sets, pop-up συναυλίες, party: Η μουσική πλευρά του WOW Athens 2026
Cine News
Beyond Borders: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ταξιδεύει στην Αθήνα
Βιβλία
Τι συζητά η λογοτεχνία σήμερα; Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας ανοίγει τον διάλογο
Εικαστικά
Διεθνής Ημέρα των Γυναικών: Η Γεωργία Λαλέ φέρνει το “True Blue – Αληθινό Μπλε” στο Κέντρο Τεχνών
Art & Culture
(Και) το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “θα μάς χωράει όλους”
Cine News
28o ΦΝΘ: “The Oldest Person in the World” ένα ντοκιμαντέρ που γιορτάζει τη ζωή
Cine News
28ο ΦΝΘ: Spotlight στον αμερικανό πολυμεσικό καλλιτέχνη Μπιλ Μόρισον