MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΙΟΥΝΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  Το Resistance Festival 2018 επιστρέφει

  Η 11η διοργάνωση του Resistance Festival, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Piraeus 117 Academy.

  Ευδοκία Βαζούκη

  Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

  «Θυμήσου, κοίτα τα αστέρια και όχι τα πόδια σου», αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Resistance Festival 2018. Πρόκειται για μια φράση του Στίβεν Χόκινγκ, του διάσημου φυσικού που έφυγε φέτος από κοντά μας. Ενός ανθρώπου που έδειξε, αλλά και απέδειξε στην πράξη, ότι η δύναμη της σκέψης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και το πώς τον αντιλαμβανόμαστε αλλά και ότι ο νους μπορεί να νικήσει το σώμα. Ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλες δυσκολίες.

   

  Όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν στο Resistance Festival είχαν αποφασίσει, από πέρυσι ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο φετινό φεστιβάλ μετά από τα 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας που συμπλήρωσε το 2017. Το ειδικό που είχε υποσημειωθεί ήταν ο χαρακτήρας των συζητήσεων και εκδηλώσεων να πάρουν περισσότερο χαρακτήρα εργαστηρίων και διαλόγου και να μπορέσει, έτσι, να υπάρξει διαφοροποίηση της θεματολογίας με βάση τα ενδιαφέροντα και τους συμμετέχοντες. Με πρακτικό στόχο να προκύψει μια «παραγωγή» που να είναι αξιοποιήσιμη και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

   

  Έτσι το Resistance Festival 2018 χαρακτηρίζεται από δύο βασικές καινοτομίες: Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί δεν θα είναι ενιαίος. Το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών (εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, λαϊκό γλέντι), κι ένα μέρος του συναυλιακού προγράμματος μεταφέρεται στο Piraeus 117 Academy, πολύ κοντά στην Α.Σ.Κ.Τ. Αυτή η εξάπλωση θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθεί η θεματική των συζητήσεων και εργαστηρίων, το δε συναυλιακό σκέλος να μην κινδυνεύσει από τυχόν κακές καιρικές συνθήκες. Το φεστιβάλ αναμένεται να πλαισιωθεί και με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, ενώ στο χώρο (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα και έκθεση βιβλίων, εντύπων, αφίσας και φωτογραφίας.

   

  Το Resistance Festival ως θεσμός συνάντησης, συνεύρεσης και διασκέδασης, ως χώρος γνωριμίας με κινήματα και αντιστάσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, συνεχίζει την ύπαρξή του με λίγο διαφορετικό τρόπο, αλλά υπηρετώντας τις ίδιες ανάγκες.

   

   

   

  Αναλυτικό  πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων

     Παρασκευή 28/9, 20:00

  Piraeus 117 Academy

  Στέλιος Σαλβαδόρ – Μωρά στη Φωτιά

  Lost Bodies

  Κλεμμένοι Αναπτήρες

   

   

  Παρασκευή 28/9, 21:30

  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

  Μεγάλο νησιώτικο πανηγύρι, στο κέντρο της Αθήνας, με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού και τους μουσικούς Παναγιώτη Βέργο (σαντούρι) και Αργύρη Ψαθά (λαούτο). Μαζί τους με τις μουσικές της Κρήτης ο Χρήστος Δάβρης (λαούτο-τραγούδι) και ο Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα-τραγούδι).

   

   

   

  Παρασκευή 28/9, 21:00

  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

  Stand –  up comedy με τους Αριστοτέλη Ρήγα, Χρύσα Κατσαρίνη, Πάρη Ρούπο, Blink Mike και live με τον Πάνο Φραγκιαδάκη (Φράγκιας).

   

   

   

  Σάββατο 29/9, 21:00

  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

  Βέβηλος + Dj Μagnum

  Άγνωστος Χειμώνας + Dj Micro

  Anser x Eversor

  Zoro&Buzz

  +after concert dj set: SiShiVa, El Mahico, BlackSun, Yu-Chaos


   

   

  Σάββατο 29/9

  21:00, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

  Open Mic Night @Resistance Festival 2018

  Το Resistance Festival 2018 διοργανώνει Open Mic βραδιά όπου νέοι/νέες τραγουδιστές/τριες, μουσικοί και δημιουργοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

   

   

   

  Σάββατο 29/9, 22:30

  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

  Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από τους Αρμανιάκ.

   

  Περισσότερα από Φεστιβάλ
  Λατρεύεις το ξανθό σου μαλλί αλλά έχεις βαρεθεί να το βλέπεις θαμπό και γεμάτο κιτρινίλες; Υπάρχει λύση!