MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ψέμα στο ψέμα του Άντονυ Νίλσον στο Θέατρο Μουσούρη

Το “Ψέμα στο Ψέμα” του Άντονυ Νίλσον, επανέρχεται, για δεύτερη χρονιά, στον «τόπο του εγκλήματος», στο θέατρο Μουσούρη, από τις 4 Οκτωβρίου 2018 έως τις 21 Απριλίου 2019.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, που μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη, αποτελούν το πιο απολαυστικό αστυνομικό δίδυμο όλων των εποχών. Μαζί τους στη σκηνή ένας θίασος καταξιωμένων ηθοποιών και ταλαντούχων νεότερων.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2002.

Το έργο

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, αποφασίζουν να τους κρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι’ ένα…τσιουάουα!

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις που συμβαίνουν, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά και μοναδικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέμα;

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από το γέλιο. Θεώρημα; Όχι. Αξίωμα αυταπόδεικτο. Αυτός είναι ο λόγος, γιατί ξανά το “Ψέμα στο Ψέμα” λοιπόν. Για να γελάσετε, να γελάσουμε! Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από αυτό. Άλλοι λόγοι; Πολλοί. Καταρχάς, ο Παύλος είναι ένας ισχυρός λόγος, διότι εκτός από ένα σπουδαίος ηθοποιός, είναι το γέλιο το ίδιο! Έπειτα ο θίασος. Ο Κώστας, η Μαρία, ο Παναγιώτης, η Ελευθερία, η Ευγενία, η Χριστίνα. Ο Θοδωρής (Πετρόπουλος) που χωρίς την μετάφρασή του, δε θα γινόταν αυτή η επιτυχία. Το ίδιο το έργο που είναι αστείο και συνάμα πολύ σημαντικό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε αυτή την παράσταση. Γελάς πολύ, αλλά σε βάζει σε σκέψεις απέναντι στον καθρέφτη της αλήθειας και τον διπλό καθρέφτη του ψέματος. Διάλεξε».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντονυ Νίλσον
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, Ευγενία Παναγοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη

Διάρκεια: 105' χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων) Παρασκευή: €20, €14 (φοιτητικό) Σάββατο: €22 (Γενική είσοδος βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου) Κυριακή: €20, €14 (φοιτητικό)
Πληροφορίες: Προπώληση: Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας: -www.ticketmaster.gr - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111 | Με μετρητά: - Εκδοτήρια Θεάτρου (από 29/9) -Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ -Καταστήματα COSMOTE -Καταστήματα PUBLIC
Παραστάσεις: Τετάρτη 19:15, Πέμπτη-Παρασκευή 21:00, Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 18:15, Σάββατο (βραδινή) 21:15, Κυριακή: 19:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Χάρης Χιώτης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Μπολένα: Ένα σπάνιο ορόσημο του ιταλικού ρομαντικού ρεπερτορίου ζωντανεύει στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Stillborn: Μια σωματική solo performance για το αίσθημα του κενού στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο