MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Σεπτέμβριος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Σεπτέμβριος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

Monopoli Team

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, 21.00

Swing Shoes & Sugahspank  

Αρχές φθινοπώρου και την αυλαία του Σεπτέμβρη ανοίγουν οι πολυαγαπημένοι και δημοφιλείς Sugahspank! & SwingShoes! Άλλη μια πολυαναμενόμενη εμφάνιση  στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, ο οποίος θα ξεχειλίσει με την παιχνιδιάρικη και πολυεπίπεδη μουσική τους.

Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν μετά τον πρώτο τους δίσκο «Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes» (2010) παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής που άνοιξε δρόμους και δημιούργησε ρεύμα. Μετρούν ήδη εννέα χρόνια πορείας στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Σε όλην τη διαδρομή διατήρησαν την παρεΐστικη ενέργεια και τη διάθεση για πειραματισμό, στοιχεία που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις στην πορεία τους. 

Πριν 8 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά, και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα της αθηναϊκής νύχτας. H «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible» κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό. 

Πλέον δίνουν μαζί συναυλίες σε σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα καλοκαίρια παίζουν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Κύπρο και τη Γερμανία. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι, καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδιακά αρχίζουν να συνθέτουν original υλικό, το οποίο ηχογραφούν ζωντανά το 2014. Το άλμπουμ Sugahspank! & The Swing Shoes “A Holy Show” γίνεται δεκτό πολύ θερμά από μουσικοκριτικούς και κοινό. Μουσικά, οι αναφορές τους είναι ριζωμένες στην παράδοση αλλά οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές.

Παίζουν οι μουσικοί:

Sugahspank! | Τραγούδι

Άδωνις Γουλιέλμος | Κιθάρα

Γιώργος Κούτρας | Κιθάρα, Slide κιθάρα, Κλαρινέτο

Πάνος Τομαράς | Μπάσο

Φοίβος Κουντουράκης | Ντραμς

Ιάκωβος Κρόκος | Φυσαρμόνικα

 dimitris korillis

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, 21.00

Δημήτρης Κορίλλης

Μια ζεστή φθινοπωρινή βραδιά με τζαζ που θα μας διασκεδάσει με απαλούς σουινγκάτους ρυθμούς και γλυκιές ερωτικές μελωδίες θα είναι η Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Ο Δημήτρης Κορίλλης, λάτρης του μουσικού ρεπερτορίου των δεκαετιών του ’40 και ’50 θα μας ταξιδέψει μαζί με τον Νικόλα Αναδόλη στο πιάνο και τον Δημήτρη Σίμο στο σαξόφωνο, στο μαγικό ρεπερτόριο των μεγάλων ονομάτων Frank Sinatra, Dean Μartin και Εtta James  αλλά και των πιο σύγχρονων Μichael Buble και Amy Winehouse. Θα ακούσουμε μεταξύ άλλων, αξεπέραστες συνθέσεις όπως οι New York, New York, Strangers in the night, All of me, My Way, κ.ά.

Toν Δημήτρη Κορίλλη, με το ξεχωριστό στυλ και την εμφάνιση εποχής, τον συναντάμε συχνά στις μουσικές σκηνές της Αθήνας να τραγουδά swing jazz με κομμάτια των Nina Simone και Nat King Cole αλλά και των δικών μας Δημήτρη Χορν, Τώνη Μαρούδα και Κωστή Μαραβέγια . Ο Νικόλας Αναδόλης ανήκει στους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του και μετρά πολλές συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Μαρινέλλα (μαέστρος και ενορχηστρωτής στις συναυλίες της) ενώ ο Δημήτρης Σίμος έχει συμμετάσχει σε πολλά μιούζικαλ.

Παίζουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Κορίλλης – φωνή

Νικόλας Αναδόλης – πιάνο

Δημήτρης Σίμος – σαξόφωνο

ALEX MAGUIRE LIVE

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 21.00

Alex Maguire

Στις 16 Σεπτέμβριου o κήπος του Νομισματικού Μουσείου γίνεται τόπος συνάντησης μουσικών της διεθνούς Jazz σκηνής με αποτέλεσμα ένα ριζοσπαστικό αυτοσχεδιασμό πάνω στην Jazz.

Ο Alex Maguire, composer και γνωστός πιανίστας  της διεθνούς jazz avant garde σκηνή από τη συμμετοχή του στους Soft Machine, Jah Wobble band, κ.ά. , επιστρέφει και συναντά τον Νεοϋορκέζο κιθαρίστα Joe Berger, τον μάγο των κρουστών Τάκη Μαρινακη, (ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Πελόμα Μποκιού, της ορχήστρας των χρωμάτων, μουσικός με διεθνή καριέρα) και τον Αντώνη Τριανταφύλλου στο μπάσο (ο θρυλικός μπασίστας και συνθέτης του Εξαδάχτυλου, MGC κ.ά), μετά από χρόνια απουσίας του στην Αμερική και σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Ο Alex Maguire μετά την παρουσίαση του τελευταίου του album “Ships and shepherds” πέρυσι στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Νικόλα Σκόρδα από την αγγλική δισκογραφική Siam productions, επιστρέφει και σμίγει με εξαιρετικους μουσικούς , αναζητώντας νέες φόρμες.

Μια σπάνια συνεύρεση στο café στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου που θα μας ταξιδέψει Above and beyond frontiers, από την κλασική στην avant garde Jazz σκηνή.

Παίζουν:

Alex Mguire | πιάνο, συνθέσεις

Τάκης Μαρινάκης | κρουστά

Αντώνης Τριανταφύλλου | μπάσο & quests

Joe Berger | κιθάρα

music half note miranda verouli desafinados

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 21.00

Μιράντα Βερούλη 

H Μιράντα Βερούλη μάς συστήνει το ολοκαίνουριο κουαρτέτο της, ένα σύνολο από εξαιρετικούς νέους jazz μουσικούς τής ελληνικής σκηνής. Με το γνήσιο βραζιλιάνικο feeling της Μιράντας στη φωνή, το γκρουπ διασκευάζει αγαπημένα θέματα των Jobim, Caetano Veloso, Baden Powell, Marcos Valle, Jorge Ben κ.ά., και δημιουργεί ένα μοναδικό και άκρως γοητευτικό ήχο, με το groovy jazz organ του Μιχάλη Κατσαρού, τους σαρωτικούς αυτοσχεδιασμούς του Τζώρτζη Τσιρόπουλου στο τενόρο σαξόφωνο και το ακαταμάχητο στυλ του Aναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα.

H Mιράντα Bερούλη, είναι τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή. Πρόσφατα γιόρτασε τα 20 χρόνια βραζιλιάνικης μουσικής τραγουδώντας στο πλάι των θρυλικών ερμηνευτών της bossa nova. Jaques & Paula Morelenbaum, στο πλαίσιο του Tinos Jazz Festival. Στη συνέχεια συναντήθηκε μαζί τους στη Νέα Υόρκη, για να ηχογραφήσουν μια δίγλωσση εκδοχή του εμβληματικού τραγουδιού του Caetano Veloso, “Coração Vagabundo”, σε ενορχήστρωση Πέτρου Κλαμπάνη και ελληνικό στίχο δικό της.

Παίζουν:

Μιράντα Βερούλη | φωνή

Τζώρτζης Τσιρόπουλος | σαξόφωνο

Μιχάλης Κατσαρός | jazz organ

Αναστάσης Γούλιαρης | τύμπανα

Banda valeu

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 21.00

Banda Valeu & Ειρήνη Βαρθακούρη

Με κέντρο την αγάπη τους για τη βραζιλιάνικη μουσική, οι Banda Valeu είναι μια κολεκτίβα μουσικών, γνωστοί στην τζαζ σκηνή της Ελλάδας, οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη βραζιλιάνικη μουσική, στην αυθεντική της μορφή, αλλά και με μια πιο ελεύθερη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η αισθαντική bossa nova των ’60s συναντά τη διαχρονική και εκρηκτική samba για να καταλήξει στα βραζιλιάνικα funky grooves των ’70s και στη σύγχρονη MPB (Música Popular Brasileira). 

Ένα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς και εικόνες που γοητεύει όχι μόνο τους μυημένους, αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα. Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική της Βραζιλίας είναι ο λόγος που η συνεργασία τους κρατάει χρόνια, έχοντας κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο. 

Παίζουν:

Ειρήνη Βαρθακούρη | φωνή

​Δημήτρης Παπαδόπουλος | τρομπέτα

Γρηγόρης Ντάνης | κιθάρα

Χάρης Χαραλάμπους | μπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου | τύμπανα​

okoko

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 21.00

Ωδείο Μάνδρας  

 

Το Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με το Ωδείο Μάνδρας και με την υποστήριξη του Café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου παρουσιάζουν στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συναυλία στον αύλειο του Μουσείου. Από την όπερα και τα μιούζικαλ, στα κλασικά αριστουργήματα, την κινηματογραφική μουσική και τα παραδοσιακά ακούσματα από την Ανδαλουσία, θα ταξιδέψουμε στη διάρκεια της συναυλίας που έχει ετοιμάσει με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια το δραστήριο Ωδείο Μάνδρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Συμμετέχοντες και ρεπερτόριο:

  1. Κυριακή Τζουβελέκη: (Piano)-Petit Valse – K.Pogas
  2. Μαρία Γιαννοπούλου: (Violin)
  3. Δημήτρης Πετροκάλιας: (Piano)Hungarian Danse – Fr.Lizst
  4. Ολίβια Παππά: (Violin) Meditation (Thais) J.Massenet
  5. Μαργαρίτα Σταμούλη: Quando men’vo -G. Puccini (from the opera “La Boheme”)
  1. Μάνος Νικολακάκης: (Piano)-Valse in La minor – Fr.Chopin
  2. Σωτηρία Γιαννικάκη: (Guitar) Milonga – J. Cardoso
  3. Oλίβια και Γκέντη Παππάς: :(Violins)-D.Sostakovitch duets
  4. Σπύρος Πανάγος: (Violin)-Petite Suite I – Yannis Constantinidis
  5. Βιβή Καλφαδοπούλου: O mio babbino Caro – G.Puccini (from the opera “Gianni Schicci”)
  1. Chorus “Hera Ensemble”: Castle on a cloud (from “The Miserables”) – Over the rainbow (from “The Wizard of Oz”)
  1. Βανέσσα Καλκάνη: (Singer)-Άρια της Ωκεανίδας – Π.Καρούσος (από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»
  1. Κυριακή Τζουβελέκη: (Piano)-The Campanella -Fr. Lizst
  2. Βανέσσα Καλκάνη: (Singer)-E strano! – G.Verdi (from the opera “La Traviata”)
  1. Santa Barbara & Apollo Guitar Orchestra: El vito (παραδοσιακό Ανδαλουσίας), Charriots of fire (V.Papathanasiou), Pirates of the Carribbean (Hans Zimmer).

*Στο πιάνο συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b