MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

Υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας είναι η καινούργια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “The Favourite”.

Monopoli Team

Ο λόγος για την τρίτη, κατά σειρά, αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος, ύστερα από 7 χρόνια, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βενετίας, για να διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα.

Το σενάριο υπογράφουν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, οι οποίοι αλλάζουν ελαφρώς τη θεματολογία του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=69&v=SojHxpqswV8

Αναλυτικότερα, η πλοκή διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα, όπου η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Η Βασίλισσα Αν, εξαιτίας της ασθένειας που την ταλαιπωρεί, έχει αναθέσει τα καθήκοντά της στη φίλη της Σάρα. Όταν η Αμπιγκέιλ, η νέα υπηρέτρια, φτάνει στο παλάτι γίνεται η αγαπημένη της Σάρα, εύνοια την οποία εκμεταλλεύεται, προκειμένου να επιστρέψει στις αυτοκρατορικές της ρίζες. Η Αμπιγκέιλ καταφέρνει να γίνει η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας, καθώς ο πόλεμος καταναλώνει πολύ από το χρόνο της Σάρα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται, για να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της.

*Η ταινία θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου 2018 από τη Fox Searchlight.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b