MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λιώστε στον ήλιο με ένα βιβλίο τσέπης

Τι είναι καλύτερο από ένα βιβλίο στις διακοπές; Ένα δεύτερο βιβλίο στις διακοπές! Μα, θα χωρέσει στη βαλίτσα; Αν είναι pocket όχι απλώς χωράει αλλά υπάρχει χώρος και για τρίτο! Aπό τον Γιάννη Χατζημανώλη

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ένα βιβλίο τσέπης, αν θα επιχειρούσαμε να κάνουμε μια ταύτιση καλοκαιρινή, θα μπορούσε να είναι ένα παγωτό ξυλάκι. Το οποίο δίνει τη δροσιά και τη γλύκα που χαρίζει ο πύραυλος, χωρίς να σε παρασύρει στην πλεονεξία της οικογενειακής συσκευασίας κι αφήνοντάς σε πάντα στο τέλος με μια γλυκιά, ξύλινη μελαγχολία στο χέρι κι όχι με ένα αδιάφορο πλαστικό σκεύος.

Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» κάτι ανάλογο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους προσφέροντας στους αναγνώστες τις pocket εναλλακτικές από αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων. Σε αυτά συγκαταλέγονται αναγνώσματα και συγγραφείς για όλα τα γούστα: από τον Χένρι Τζέιμς μέχρι τον Ian Rankin και από τον Ανατόλ Φρανς μέχρι την Gillian Flynn. Και όσοι πιστοί ακολουθήσουν αυτό το «ταξίδι» θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια κρουαζιέρα!

8679 566HBO

Το καλοκαίρι, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, «τραβάει» το αστυνομικό μυθιστόρημα. Ίσως αυτό που μας αρέσει να είναι η αντίθεση του λαμπερού και της ανεμελιάς με το νουάρ και το μυστήριο. Ίσως απλώς να χαλαρώνουμε σαδιστικά βλέποντας κάποιους να τρέχουν να ξεφύγουν από αιμοδιψείς δολοφόνους, αδίστακτους κακοποιούς ή ακόμα και τους ίδιους τους δαίμονές τους. Όπως και να έχει, η «τριάδα του σασπένς» από τη Σκανδιναβία, η Camilla Lackberg, ο Arne Dahl και, φυσικά, ο Jo Nesbo, δεν θα μπορούσαν να μη δηλώσουν την pocket παρουσία τους. Μαζί τους, σε μία συγγραφική dream team, ο Ian Rankin, ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία, η Gillian Flynn, η οποία έχει αποκτήσει φανατικούς ακολούθους, αλλά και η «δική μας» Χίλντα Παπαδημητρίου με τη δεύτερη περιπέτεια του Χάρη Νικολόπουλου, ενός αστυνομικού που μόνο για αστυνομικός δεν μοιάζει. Και ο κατάλογος των αστυνομικών συνεχίζεται εδώ

Για όλους εκείνους που το σασπένς δεν είναι στο στιλ τους, οι pocket εναλλακτικές του Μεταίχμιου περιλαμβάνουν επίσης αριστοτέχνες της παγκόσμιας λογοτεχνίας σαν τον Χένρι Τζέιμς, την Κάρεν Μπλίξεν αλλά και τον κλασσικά σύγχρονο Ντ. Χ. Λόρενς. Αφήσαμε για το τέλος το «Απόψε δεν έχουμε φίλους» της Σοφίας Νικολαΐδου, μια ιστορία για το πώς τρεις γενιές Ελλήνων αναμετρώνται με την Ιστορία, τιμημένο με το «Athens Prize for Literature», το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος 2010. Ανακαλύψτε εύκολα όλες τις επιλογές εδώ.

14205 03

Αμετανόητοι λάτρεις των εκδόσεων τσέπης αλλά και όλοι εσείς οι νεοεισερχόμενοι σε αυτό το trend, οι καλές ειδήσεις δεν σταματούν εδώ. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν λανσάρει φέτος το καλοκαίρι τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης Pocket, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να λήξει στα μέσα του Σεπτέμβρη! Το μεγάλο έπαθλο του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού είναι μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο ενώ τα επιπλέον δώρα που θα κληρωθούν θα εμπλουτίσουν τις pocket βιβλιοθήκες των νικητών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

16247 03

Ένα βιβλίο τσέπης μοιάζει με ένα παγωτό ξυλάκι. Κρατάει όμως περισσότερο και δεν έχει θερμίδες. Άσε που χωράει στην τσάντα εύκολα και μάλιστα χωρίς να λιώνει!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b