MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Σ’ άφησα» της Clare Mackintosh

Το «Σ’ άφησα» δεν σε κερδίζει μέσα από ειδεχθείς περιγραφές δολοφονιών. Ούτε κοινωνώντας σου τη νοσηρότητα που κατοικεί στο μυαλό ενός ψυχωτικού δολοφόνου… Από τον Γιάννη Χατζημανώλη

author-image Γιάννης Χατζημανώλης

Στο πρώτο της βιβλίο η Clare Mackintosh αναδεικνύει το σασπένς σαν βασικό στοιχείο της πλοκής και μένει στα βασικά:

  • Την ύστατη απώλεια, ενός γονιού που βλέπει το παιδί του να αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια του κι εκείνος να μην μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.
  • Τη μοναξιά που τρυπώνει στο μυαλό μας και μας δελεάζει με τις λάθος αποφάσεις και επιλογές. 
  • Την «καλοσύνη των ξένων», ακριβώς όπως την αποζητούσε και η Μπλανς Ντιμπουά, η σπαραχτική ηρωίδα του Τένεσι Ουίλιαμς. 
  • Την τρέλα που κατοικεί σε μέρη αδιανόητα και εκκολάπτει τη βία στην συνηθέστερη αλλά και επαχθέστερη μορφή της.

Με αυτά σαν οδηγό, η συγγραφέας μάς βουτάει σε ένα σύμπαν ανατροπών και μας κατευθύνει με μαεστρία σε ένα αναπάντεχο χιτσκοκικό φινάλε. Εξαιρετική η έμπνευσή της να εναλλάσσει τα πρόσωπα του αφηγητή από πρώτο σε τρίτο και αντίστροφα, πετυχαίνοντας από τη μία μεριά να μας ταυτίσει με τους άμεσα εμπλεκόμενους και από την άλλη να δώσει έμφαση στην επαγγελματική συμπεριφορά της αστυνομίας που εδώ είναι ο παρατηρητής της ιστορίας.

Το «Σ’ άφησα» απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τα παλιά νουάρ αλλά αποζητούν και μπόλικες δόσεις από σύγχρονο θρίλερ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στην πρώτη της προσπάθεια η Mackintosh μάς κέρδισε και μας άνοιξε την όρεξη για τα επόμενα πονήματά της. Για την ακρίβεια, σε 2 μήνες από τώρα, στις 20 Σεπτεμβρίου, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο φέρνουν το «Σε Είδα», κι εμείς ανυπομονούμε ήδη να το πάρουμε στα χέρια μας!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b