MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 29/6 – 1/7: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Αχαρνής του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στους Αχαρνείς, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη, πρωταγωνιστεί ο Δικαιόπολις, ένας ηλικιωμένος αγρότης που αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες, προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνείς, που θέλουν να εκδικηθούν τους Σπαρτιάτες, αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος, λίγο πριν φύγει για μία ακόμα μάχη. Θα καταφέρει να τους πείσει ο Δικαιόπολις για τα πλεονεκτήματα της ειρήνης;

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου, Ιωάννης Παπαζήσης / Χορός: Νίκος Βατικιώτης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Παναγιώτης Καμμένος, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνος Κοράκης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Ηρακλής Κωστάκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Παύλος Παυλίδης, Μάριος Πετκίδης, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Χάρης Φλέουρας, Χάρης Χιώτης

Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 29, 30/6: 21.00
Τιμές: από 8€

ΘΕΑΤΡΟ

Llawfall του Μάξιμου Μουμούρη στο Θέατρο του ΙΜΚ

74a4df06ae62bf381d38d8e378909c22 XL

Με αφορμή το Atom Ηeart Μother, ίσως το πιο αμφιλεγόμενο έργο των Pink Floyd, ο Μάξιμος Μουμούρης συμπράττει με την Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη και στήνει μία ζωντανή μουσική παράσταση. Με όχημα τη ζωντανή μουσική επί σκηνής, αποπειράται να καταγράψει την διαδρομή του Ενός μέσα στην καθημερινότητα, την σχέση του με τον καθρέφτη, το είδωλό του και τη συνείδησή του, όπως και οι συναντήσεις με τους Άλλους και την αφύπνισή του μέσα από αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Πότε: 29, 30/6 & 1/7: 21.00

Tιμές: Γενική είσοδος 15€, Τιμή προπώλησης 12€, Ειδική τιμή 10€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Josef Calleja και Ramón Tebar στο Ηρώδειο – Φεστιβάλ Αθηνών

8c4649dc8b8281a1c118435142c34ed9 XL

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής συνεργάζονται με τον μαλτέζο τενόρο Josef Calleja και τον Ισπανό μαέστρο Ramón Tebar, για να μας ταξιδέψουν στα έργα των Verdi, Puccini, Offenbach και άλλων μεγάλων μουσουργών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πότε: 29/6: 21.00
Tιμές: 15€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον Κήπο του Μεγάρου

alkinoos ioannidis 2018 2

Μέσα από εντάσεις και σιωπές, με το τραγούδι πρωταγωνιστή, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στον Κήπο με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που εδώ και μήνες παρουσιάζει σε ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις. Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, μεταφέρει αισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους.

Που: Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Πότε: 29/6: 21.00
Τιμές: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

ΤΑΙΝΙΑ

Ο Γίγαντας

d9f6b78027945b29aa755987d38ec638 XL

Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μάρτιν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον εμφύλιο πόλεμο, πληγωμένος και ηττημένος, βρίσκει τον μικρό του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο, που μοιάζει με γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένεια τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο γιγαντιαίος Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο, δίνει παραστάσεις σε πλατείες, θέατρα και αυλές πλουσίων σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b