MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 11 – 18 Ιουνίου

Η εβδομάδα 11 – 18 Ιουνίου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Δευτέρα 11 Ιουνίου

  • Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού) σας προσκαλούν, ώρα 20.00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Γιανακού «Τέσσερις βολικοί θάνατοι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Μαυρουδής, συγγραφέας, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός. 
  • Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Γρηγόρη Αζαριάδη «Σκοτεινός Λαβύρινθος», στις 20.30 στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Με αφορμή το βιβλίο, o δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος συνομιλεί με τον συγγραφέα.

 gianakos tesseris volikoi thanatoi.jpg.thumb 600x868 4815f6ba89fb6f39b1530a814c426f5d

Τρίτη 12 Ιουνίου

  • Οι εκδόσεις Κέδρος και ο Ιanos (Σταδίου 24) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρης Ρίτσου «Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά», ώρα 18.00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, συγγραφέας-αφηγητής, Θάλεια Καραμολέγκου, ραδιοφωνική παραγωγός Athens Voice Radio 102.5. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
  • Την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 19.30, η Νούλη Τσαγκαράκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ένας από μας» στην αίθουσα Τέχνης 24 Γράμματα (Λεωφόρος Πεντέλης 77). Το βιβλίο παρουσιάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, Κοινωνιολογική προσέγγιση θα κάνει η ολιστική θεραπεύτρια Άννα Δήμου, Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Βερύκιος & Ντομένικα Ρέγκου, Μουσική παίζουν: Ηλίας Πάσχος (βιολί) & Χρήστος Κόκκινος (κιθάρα), Τραγούδι: Ντομένικα Ρέγκου. 

 ritsou kati kremetai.jpg.thumb 600x871 4815f6ba89fb6f39b1530a814c426f5d

Τετάρτη 13 Ιουνίου

  • Οι εκδόσεις Άπαρσις και η Μαρία Γεωργούλη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της «Τριαντάρηδες σε κρίση», ώρα 20.00 στoν Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Θα μιλήσουν οι: Κουρμουλής Νίκος, κριτικός λογοτεχνίας, δημοσιογράφος, Λίλα Σταμπούλογλου, ηθοποιός. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Καλή Δάβρη και Μάρκος Στεφάνου. 
  • Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα) η παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της εκπαιδευτικού-συγγραφέα Ιωάννας Σερενέ-Τσουρουκίδη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δρ Ηρακλής Ζαχαριάδης, μέλος Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). Για το λογοτεχνικό έργο της κ. Ιωάννας Σερενέ-Τσουρουκίδη θα μιλήσουν ο κ. Αυγερινός Ανδρέου δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ο κ. Δημήτρης Καραμβάλης, κριτικός λογοτεχνίας. Θα απαγγείλουν ποιήματα της συγγραφέα η Αλεξάνδρα Βαΐτση-Βάκρου, ποιήτρια και η Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, ποιήτρια, επίτιμος δικηγόρος. Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τους Χρήστο Π. Σερενέ, πιάνο, τραγούδι και Tριανταφυλιά Γιάννη, αρμόνιο, τραγούδι.

 sakellariou to piroski.jpg.thumb 600x870 4815f6ba89fb6f39b1530a814c426f5d

Πέμπτη 14 Ιουνίου

  • Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού) σας προσκαλούν, ώρα 20.00, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Σακελλαρίου-Παραδέλη «Το Πιροσκί». Θα μιλήσουν οι: Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος, βουλευτής ΚΚΕ, Άννα Χρυσοβέργη, εκπαιδευτικός-θεατρολόγος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Δημήτρης Αγοράς, ηθοποιός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Ράγκος, δημοσιογράφος.

 afisa1200 copy

Παρασκευή 15 Ιουνίου

  • Οι Εκδόσεις iWrite, το κατάστημα Public Συντάγματος και ο συγγραφέας Γιώργος Κιτής, σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του επιχειρηματικού εγχειρίδιου με τίτλο “Marketing Breakfast – Κατανόησε και Εφάρμοσε”, ώρα 19.00. 
  • Ο Χρήστος Μαθιουδάκης παρουσιάζει την νέα του ποιητική συλλογή «Κάποτε Έζησα», ώρα 21.00 στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον. Για τον ποιητή, είναι η τρίτη συλλογή και όπως αναφέρει ο ίδιος, το τέλος μιας “σκούρας” εποχής. Ποιήματα για τον έρωτα και το τέλος, μέσα στις καθημερινές στιγμές. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι:  Κατερίνα Ζησάκη, Τόνια Κοσμαδάκη, REN. Μουσική η Absorbus Machine: Bill Hunchback: Sitar, ostrich guitar, electronics, Φώτης Μεγαλούδης: percussions, nature sounds. 

 arxeio lhpshs 369096

Δευτέρα 18 Ιουνίου

  • Οι Εκδόσεις Γκοβόστη και ο επιμελητής του βιβλίου Σκαρλάτ Ρ. Αριόν, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σπίτια στο Φως. Σχέδια ενός διπλωμάτη στην Αθήνα» του Radu Arion, ώρα 19.30, στο Μουσείο Μπενάκη – Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι). Θα μιλήσουν οι: Σκαρλάτ Ρ. Αριόν Αρχιτέκτων, Καθηγητής Καλών Τεχνών, Νίκος Βατόπουλος, Ένας αφανής ιχνηλάτης της Αθήνας, Μάνος Μπίρης, Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ. 
  • Οι εκδόσεις Πνοή σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Βασιλικής Αποστολοπούλου «Αποτυπώματα», ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων – αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50 – Αθήνα). Συμμετέχουν: Δέσποινα Μπλαστροπούλου, καθηγήτρια γαλλικών και Χρήστος Νομικός, ποιητής. Στο συντονισμό η Κάκια Ξύδη, εκδότρια-συγγραφέας. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος & Κωνσταντίνος Κριωνάς.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b