MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Barabicu: Γευστικά “grill stories” με μεγάλο παρελθόν

Μία μεγάλη γαστρονομική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται το 1979, όταν η Ρένα με τον σύζυγό της αποφάσισαν να κάνουν ένα εστιατόριο στην Φτελιά της Μυκόνου. Από τον Τάσο Τσομπανίδη.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Στην ερημική, τότε, περιοχή, η ποιοτική μεσογειακή κουζίνα της Ρένας δεν άργησε να κατακτήσει και τους πιό απαιτητικούς ουρανίσκους των τότε ανώνυμων και επώνυμων της Μυκόνου. Με την πάροδο του χρόνου η Ρένα καθιερώνεται ως “Ρένα της Φτελιάς” και το 1985 ανοίγει το ομώνυμο μαγαζί στο Νέο Ψυχικό. Απο τότε οι γαστραιμαργικές δημιουργίες της κατάκτησαν και τους Αθηναίους.

Η πορεία του χρόνου έφερε και την αλλαγή σκυτάλης. Η κόρη της Ρένας, η Μπέσσυ, έβαλε την δική της σφραγίδα, αλλάζοντας μεν το concept του εστιατορίου, αλλά διατηρώντας κάποιες γευστικές δημιουργίες της μητέρας της.

Πρίν απο πέντε χρόνια η “Ρένα της Φτελιάς” βαφτίστηκε “Barabicu” – λέξη που σημαίνει “Λάκκοι για φωτιά” σε μία διάλεκτο της Καραιβικής . Αυτή είναι και η αρχέγονη ρίζα του Barbeque – κρέας ψημμένο σε “πύρινες πέτρες”.

bb1

Ο χώρος

Μοντέρνος, με ορισμένα παραδοσιακά στοιχεία και αναγεννησιακού τύπου καρέκλες. Για τις ζεστές ημέρες υπάρχει η ατμοσφαιρική, cozy και γεμάτη λουλούδια αυλή.

BARA BICU 1

Το μενού

Nouvelle cousine αλλά και άρωμα απο την παραδοσιακή κουζίνα της Ρένας, όπως η σπανακόπιτα και οι τυροκροκέτες. Υπάρχουν επίσης κολοκυθάκια με “κουσκούς” βασιλικού και τηγανιτή μελιτζάνα με παρμεζάνα.

Ανάμεσα στα κύρια πιάτα ξεχωρίζουν τα Black Angus Rib Eye Steak, μοσαχαρίσια ταλιάτα και φιλέτο και Barabicu Burger. Για περισσότερα από δύο άτομα υπάρχουν η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και τόμαχωκ μαύρου χοίρου.

bb2

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

  • Ταρτάρ με τηγανητό πράσσο και τσίλι.
  • Cousas γλυκοπατάτας με μαριναρισμένο κοτόπουλο.
  • Ποικιλίες μανιταριών με ψητό ταλαγάνι, πουρέ φουντουκιού και λάδι τρούφας.
  • Black Angus Rib Eye Steak με πικάντικη σαλάτα.
  • Tarta bitter σοκολάτας με ανθό αλατιού.
  • Semifreddo λεμόνι.
BARA BICU 5

ΣΥΝ(+)

  • Γεμάτο μενού με ιδιαίτερα αυστηρή επιλογή κρεάτων αλλά και των άλλων υλικών.
  • Το παραδοσιακό στίγμα της “Ρένας της Φτελιάς” δένει με τις υπόλοιπες νεωτεριστικές επιλογές.

ΠΛΗΝ(-)

  • Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε σαλάτες.
  • Οι τιμές συμβαδίζουν με την ποιότητα αλλά κυμαίνονται μεταξύ 35 και 40 ευρώ το άτομο.

ΕΠΙΓΕΥΣΗ

Ιδιαίτερα ποιοτική επιλογή. Το ευρηματικό μενού ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και “nouvelle cousine”. Η παρουσία και η εμπειρία της Κυρίας Ρένας είναι καταλυτική και η κόρη της, η Μπέσσυ, τόλμησε και διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο την νέα, ποιοτική εικόνα του εστιατορίου.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b